innocentbystander2
profili

  • rektörün yerli tohum merkezine kepçeyle dalması

    paü (denizli pamukkale üniversitesi) rektörü hüseyin bağ, uzun yıllardan beri faaliyette bulunan kendi üniversitesine bağlı, bitki genetiği ve tarımsal biyoteknoloji uygulama ve araştırma merkezi’nin (biyom), tarım bakanlığı ve ab destekli, yerli tohum ve bitki üretim merkezine ait milyonluk projelerin yürütüldüğü üretim merkezinin tarlalarına dozerle daldı, öğretim üyelerini tartakladı.
    merkezde çalışan ve amerika’nın en iyi üniversitelerinden cornell üniversitesi mezunu prof. dr. ali ramazan alan ile prof. dr. fevziye çelebi toprak’ın gece sabahlara kadar nöbet tutmasına rağmen, ertesi günü rektör bağ’ın başında bulunduğu dozerli ekip, türkiye’nin gıda geleceğinin mihenk noktalarından biri olan biyom’un ekili tarlalarına dozerle girerek yerle bir etti.
    konuyla ilgili olarak rektörlük’ten hiçbir açıklama yapılmazken, merkezde görevli profesörlerin dile getirdiği iddialara göre, pamukkale belediyesi’nin tartışmalara konu olan ‘seyir tepesi projesi’nin kanalizasyon kanallarının geçirileceği, kreş yapılacağı veya yandaki botanik bahçesine ek tesislerin kurulacağı belirtildi.
    cornell üniversitesi mezunu, paü profesörlerinden prof. dr. ali ramazan alan ile prof. dr. fevziye çelebi toprak , şifre haber genel yayın yönetmeni bülent öztürk’e, konu hakkında bilgi verdi…
    konuyla ilgili tepki gösteren ve kendilerini dozerlerin önüne atan, alanında dünyadaki ender bilim adamlarından olan prof. dr. ali ramazan alan ile prof. dr. fevziye çelebi toprak “burada, rektör eliyle tam bir bilim katliamı yapılıyor. türkiye’nin gıda geleceği bu projeye bağlı. yerli tohum ve bitkiler üretiyoruz. burada uygulanan projelerin altında paü rektörü’nün de imzası var. lasmanını tarım bakanlığı yaptı. devlet destekli proje nedeniyle ürettiğimiz bitki tarlalarımızın üzerinden, dozerlerle kanal açılıyor. tüm karşı çıkışlarımıza rağmen engel olamıyoruz. tüm kamuoyunu ve bilim insanları, siyasileri ile bakanlık yetkililerini, bu katliamın durdurulması için göreve çağırıyoruz” dediler.

    kaynak: https://www.sifrehaber.com/sozun-bittigi-an/

  • yarbay mehmet alkan

    antalya il jandarma komutanlığında askerlik yaparken bölük komutanımdı. mehmet üsteğmendi. disiplinli adamdı. ilçelere göndermeyelim, gözümüzün önünde dursunlar diye komutasındaki karargâh destek bölüğüne yığılan sürüyle bağımlı/hırsız/arsız/uğursuzu tatlı-sert ama çoğunlukla sert yollarla yönetirdi. kendisiyle birkaç saat ingilizce çalışma imkânım olduğunda askerlerini titreten sert adamın aslında gayet makara birisi olduğunu gördüm. devreleri yüzbaşılığa terfi ettiği halde lafını sakınmayan dobra bir tip olduğundan geçmişte disiplin cezaları aldığı ve bu yüzden hâlâ üsteğmen olduğunu duymuştum. doğru mudur bilemem ama lafını sakınmadığını bu gece gördük. herkesin ağzındakileri bu gece tv kameralarına çatır çatır söyledi.

    seni zaten hiç unutmamıştım mehmet üsteğmen. bundan sonra mehmet yarbayı da kimse unutamayacak.