pembekornison2
profili

  • mutsuz bir insana iyi gelecek şey

    burada nacizane muzik dinlemek, tuvalet temizlemek ne bileyim kitap okumak vs gibi tavsiye verenlerin gercek mutsuzlugu tatmadigini dusunuyorum. olsa olsa can sikintisidir o. gercekten mutsuz bir insanin gecici seylerle gonlunu eglemesi yerine profesyonel yardim almasi, imkani yoksa onu mutsuz eden seyin hazir oldugunda ustune gitmesi ve cozmesi gerekir aksi takdirde cok daha buyuk sorunlari olacaktir zaman gectikce.

  • vatan bilgisayar'ın kaçak telefon satması rezaleti

    üst edit: sorun çözüldü, kayitdisi telefon iade alındı ve yerine türkiye kayıtlı bir cihaz verildi
    ayrıntılara gelecek olursak, öğlen vatan bilgisayar genel mudurlukten arandim, dün olması gereken ilgi ve alaka hatta daha fazlasıyla sorunu dinlediler, özür dilediler, samsung türkiye ile görüştüklerini ,böyle sorunların nadir de olsa yaşandığını sadece onların firmalarında değil başka firmalarda da ve
    üzgün olduklarını, personel yaklaşımının kabul edilemez olduğunu ve müşteri olarak imei gibi durumlarla hiç işimiz olmaması gerektiğini haklı olduğumu beyan ettiler. iade ve yeni ürün işlemleri için de merkeze davet ettiler, agirladilar ve değiştirdiler. teşekkür ediyorum geç de olsa en azından cozebildikleri için.
    asıl teşekkürüm ekşi sözlüğe ve yazarlara, tek tek entry giren ve gündemde kalmasını sağlayan insanlara iyi de kötü de olsa. yazar olamayıp yardım etmek isteyen çaylaklar, avukatlar, teknolojiden anlayan arkadaşlar. çok minnettarım. siz olmasanız, sözlük olmasa, benim yuksek bir yerden aranacagimi ve dinleneceğimi sanmıyorum. muhtemelen heyet ve mahkemelerde ugrasacaktim aylarca ve göreceğim en yetkili kişiler mağaza içindeki o personeller olacaktı. tekrar tekrar teşekkür ederim. çünkü gerçekten bunlarla uğraşacak takatim de umudum da yoktu ama şükürler olsun ki sayenizde sesimi duyurabildim. bundan sonra rezalet başlıklarına ayrı yaklaşacagim çünkü gerçekten kendini anlatamamak, haksızlığa uğramak berbat bir his. umarım kimsenin başına gelmez. fazla iyi bir temenni ama umarım en azından böyle olaylar genel olarak gitgide azalır, muasır medeniyetler seviyesine erisebiliriz...

    -------

    en ozet haliyle: vatan bilgisayarin turkiye kayidi olmayan, imeisi kayitdisi telefon satmasi ve bu konuda hicbir cozum bulmamasi. telefonu alali uc, acali iki gun oldu. bu imei kayitsiz telefon icin tarafima bugun (iki agustos) mesaj geldi 120 gun icinde kayit olmalidir diye. ayrintilar asagida, pek umudum yok ama umarim okursunuz, cok caresiz hissediyorum.

    merhabalar, ayrintilara gelecek olursam. oncelikle onca buyuk sorun varken ulkece basimizda gundemde bu baslikla yer aldigim icin uzgun hissediyorum. ama aklimin almayacagi bir olay yasandi bugun. yaklasik bir on gun once telefonum calindi ve yeni bir telefon almam gerekti kismen uygun fiyatli. internette daha da uyguna bulmama ragmen guvenli olsun, basim agrimasin diye, kurumsal bir firma olarak beynimde yer etmis vatan bilgisayardan 3400 tl'ye samsung'un a32 modeli olan telefonu almaya gittim. magazada her sey guzeldi. satis kismi olagandi. fatura kesilirken bir kagit da imzalattilar telefonu actigima ve bir sorun olmadan aldigima dair. ardindan actik orada actik, kontrol ettik, kamerasini, ekranini vs. orada hic aklima gelmedi imei sorgulamak. neden turkiyeden ve adi bu kadar duyulmus bir kurumdan telefon alirken bu aklima gelsin ki? kimin gelir?
    her neyse. 31 temmuz aksami telefonu aldim. ertesi gun telefonu kurdum. ve bugun (2 agustos) aksama dogru bir mesaj geldi "degerli musterimiz, kullanmakta oldugunuz cihazinizin kimlik bilgisi olan ******** ımeı numarasi kayit altinda olmadigindan 120 gun icinde kapatilacaktir. hsorgulama adresinden e-devlet sifrenizle giris yaparak ımeı bilgilerinizi goruntuleyebilirsiniz." diye ve haliyle soka girdim.
    ınternette biraz arastirdim ve bayagi sikayet gordum buna benzer ve kopyalanmis imeilerle ilgili.
    cagri merkezini aradim, magazaya yoneltti. magazada son derece degisik iki kisi ile telefonda konustum ve anlasamayacagimizi anlayinca evime bir saat uzak olan magazaya tekrar gittim.
    rezalet burada basliyor asil. kendilerinden para iadesi istemedigimi, bana sadece turkiyeye kayitli, kacak olmayan bir telefon vermeleri istedigimi, olmasi gerekenin bu oldugunu, hatta musteri memnuniyeti adina bunu benim talep etmem yerine onlarin teklif ediyor olmasini binlerce kere soyledim. dort ayri kisiyle muhattap oldum. gercekten ne dediklerini bilmeyen ve birbirleriyle celisen sadece o durumdan kurtulmak istedigi her halinden belli olan musteri temsilcileri, sef yardimcilari, mudur yardimcisi oldugunu iddia eden bir sef. biri bu durumla hic karsilasmadim diyor, biri boyle seyler cok yasaniyor diyor. biri bana biz kayitdisi mal satmayiz diyor, aciyorum e devlette onlerinde her iki imei numarisini sorguluyorum kayitdisi yazisini gorunce "gercekten enteresan, ama herhalde kopyalanmistir bu imei, hanfendi kafalarindan rakam sallayip kopyaliyorlar, bizim ya da sizin yapabileceginiz bir sey yok." diyor. gercekten ne teknolojiden ne teknik seylerden anlarim bu basligi bile nasil acacagimi uc kisiye sordum. o kadar mantiksizdi ki dedikleri seyler. papagan gibi icine hat takilmis telefonu alamayiz diyip diyip durdular. bir ara sizin kopyalamadiginizi nereden bilelim diye bile itham ettiler. en sonda bir kayit acip telefon numarama imei kaydetmeyi teklif ettiler ama o kagitta bile degisik degisik seyler yaziyordu. ben bu telefonu alti ay sonra anneme vermeyi dusunuyorum tek bir numaraya kaydolursa sanirim yine bu tarz sorunlar yasanacak ardi arkasi kesilmeyecek sadece tek bir numaraya kayit olursa. ben neden turkiyeden aldigim bir urun icin kayit yapmak zorundayim anlamis degilim? boyle bir sey hic gormedim, yasamadim, duymadim kac kere telefon aldik cesitli yerlerden. gidip siradan bi telefoncudan alsam bile daha ahlakli bi muamele gorurdum diye dusunuyorum.
    yukarida da yazdigim gibi pek umudum yok ama umarim biraz gundemde yer eder. benim sorunum ne olacak akibeti belli degil. hukuki hicbir seyden de anlamadigim icin. ama en azindan gercekten boyle bir rezilligi baska kimse yasamamis olur. gercekten su yasattiklari gerginlik, stres, uzuntu, zaman kaybi... inanilmaz. ne yapacagimi bilmiyorum

    edit: imla ve yazim bozukluklari.
    basligi acarken bu berbat gunun sonuna gelmistim ve gozlerim bulanik bi sekilde yaziyordum, kimseye dert anlatamamistim, yasadigim seyin soku icersindeydim o yuzden kusura bakmayin.

    ve buraya yazan ayrica yardim mesaji atan, onerilerde bulunan herkese cok tesekkur ederim, cok minnettarim.

    son olaraj, bu yasadigimi mustehak olarak goren, vatan bilgisayardan alisveris yaptigim icin, mesaj atan buraya entry girip silen insanlari hayretle izliyorum. neden boylesiniz anlam veremiyorum.

    edit 2: pics or didn't happen diyen ve supheli bulan bir arkadasa daha istinaden bu editi yapiyorum.
    faturam var. faturamda imei var. telefonu ne zaman aldim ne zaman actim kayidi var. telefondaki her iki imei numarasinin da e devlete girince "kayitdisi oldugu tespit edilen" bir cihaz olduguna dair kanitim var. bunu oradaki herkes de gordu ama yine de yollamaya calistilar sadece. rezalet de burada zaten. onca seyin ustune bir de bunlar gercekten inanilmaz. ben neden boyle bir yalan uydurayim? dediginiz ve elimde olmadigini iddia ettiginiz seyler olmasa neden baslik acip insanlarin vaktini alayim burada? neden bu kadar yipratayim kendimi? allah askina gercekten yapmayin. on yili askindir okuyorum eksi sozlugu, on yila yakindir yazarim cok yazmasam da. platforma ve insanlara saygim var. aynisini bekliyorum sadece. yine de bu gelen birkac mesaj tek tuk, cogunluk her zamanki gibi inanilmaz yardimci. avukat arkadaslarim bile oldu yanimda olmak isteyen. tesekkur ederim.