evertonututanadam1
profili

  • avrupa'nın modern türkiye düşmanlığı

    edit: başlıktaki "modern" tanımı günümüz türkiyesine değil, türkiyenin modernleşme, ilerleme, batının bir parçası haline gelme hareketine bir atıftır.

    akp ve erdoğan sonrası dönemin yaklaşması ve mevcut mülteci kriziyle kendisini daha da göstermeye başlamış durumdur. ne yazık ki almanya'sından tut, hollanda'sına, ingiltere'sine, ülkenin yarısının bir parçası olmak istediği ve bunun için her şeyi yapacağı avrupa; gerek mülteci konusunda gerekse türkiye'nin modernleşmesi ve ilerlemesi için olumlu her türlü adımda ya türkiye'nin karşısında duruyor ya da fonladığı (yemlediği) stk ve siyasi partiler aracılığıyla karşıtlara destek çıkıyor.

    tıpkı kurtuluş savaşında olduğu gibi modern dünyanın bir parçası olmak için, modern dünyanın kendisiyle çarpışmamız gerekiyor.

    laik türkiye ülküsüne inanan bir türk vatandaşı olarak, cumhuriyetin kuruluş ilkeleri gereği dost ve müttefik bellediği batı ve avrupa dünyasının türkiye'yi ortadoğu bataklığına saplamak için bu kadar çaba göstermesi insanı derin düşüncelere itiyor. o kadar ki; bu durum türkiye'yi rusya'nın kucağına bırakmak anlamına gelebilir. ancak bu kadar uzun süre türkiye'yi "dışladıktan" ve ötekileştirdikten sonra, kaybeden türkiye olmayacaktır.

    edit: başlık altına bin bir türlü insan toplanmış doğal olarak. ben avrupa düşmanı avrasyacı birisi değilim, tam tersi avrupa medeniyetine inanan bir insanım, ancak önemli olan bu değil. önemli olan ortadoğu'da bulunup, nüfusunun çoğunluğu müslüman olup medeni yasalar ve hükümetler (sözde olsa bile) tarafından yönetilen tek batı görünümlü ülke olan türkiye'nin modernleşme mücadelesine avrupanın neredeyse hiç destek sağlamaması. bu konuda binlerce örnek verilebilir, en önemli örnek atatürk türkiye'sinin bir numaralı düşmanı olan fetö'cülere verilen sığınmalar ve vizeler.

    bir de tabii avrupa düşmanları toplanmış başlık altında, onlara diyecek bir şey yok zaten. hele avrasyacılar varsa, allah akıl fikir versin diyelim.

    ayrıca avrupa'nın tam tersi modern bir türkiye isteyeceğini belirtenler olmuş ama olay burada "modern türkiye" denilince akla ne geldiği olmalı. mantıken bakınca şu an bile türkiye afganistan veya suriye'den daha modern bir ülke, ancak türk vatandaşları için öyle mi?

    edit 2: türkiye'de kalıplara girmeden fikir belirtmek kötü bir şeymiş, her taraftan küfür yiyorsun.