birtohumbirpolen3
profili

  • wolf pub

    sozluk'te dayak basligi acildigi saatlerde google'da 800kusur oylama ile 3.9 - 4.0 civarinda begeni puanina sahipken, iki saat icerisinde 1750 oyalama ile 1,4 begeni puanina dusmustur.

    demek ki, eksi sozluk linc ekibi bazen yararli lincler de yapabiliyor.

    edit: baslik acildiktan tam bir gun sonra yorumlar 4000'e gelmis ve begeni puani 1,2'ye dusmusken, google kotu puanlari silmeyebaslamis.
    an itibariyle 1004 begeni ve 1,6 puandadir.

  • 16 eylül 2021 thy rezaleti

    tam bir rezalet. seyahat belgelerinizin eksiksiz olup olmadigi check-in islemi sirasinda kontrol edilmeliydi.

    yanlis anlamadiysam check'in islemi yapip, ardindan pasaport kontrolunden gecmissiniz (ki teknik olarak yurdu terk etmis satiliyorsunuz), ve ucak kapisindan geri donduruluyorsunuz.

    apronda deve kesen, liyakatsiz ve de kifayetsiz cakisanlarla doldurulan havayolundan baska ne beklenir?

  • kartal tibet

    vefat etmistir, cocukluk kahramanim. vefat haberini yarim saat once oglu kanat tibet facebook hesabindan duyurdu.

    turk sinemasinin, yani yesilcam'in en onemli jonlerinden ve yonetmenlerinden birisiydi. sinemaseverler kartal tibet'i her daim uc farkli yonuyle hatirlayacaklardir.

    1) yesilcamin salon filmlerinin jon'u
    2) altar'in oglu tarkan
    3) ve yonetmen kartal tibet.

    1938 yilinda ankara'da dogan kartal tibet, ankara devlet konservatuari tiyatro bolumunden mezundur. sinemaya 1965'da uc filmde birden basrol oynayarak baslamistir. (bkz: senede bir gun) (bkz: hickirik) (bkz: karaoglan altay'dan gelen yigit)

    uzun yillar sinemada filiz akin, hulya kocyigit, turkan soray gibi yesilcam'in kadin starlari ile basrollerde oynadi. ancak asil ununu, kariyerinin baslangicinda (bkz: suat yalaz) 'in aksam gazetesinde tefrika olarak yayinladigi (bkz: karaoglan) cizgi romaninin yesilcam versiyonu filminde oynayarak yapmistir.

    yasami boyunca 127 filmde rol almis olan tibet, 1976 yilinda (bkz: tosun pasa) filmi ile yonetmenlige adim atmis, bunun yanisira 60 adet sinema filmi ve televizyon dizilerini yonetmistir.

    yazimin basinda dedigim gibi cocukluk kahramanim idi. bir yandan cocuklugumda annem ve babamla gittigim yesilcam melodramlarinin esas oglani iken ( bzk: sevemez kimse seni) (bkz: sarmasik gulleri), diger yandan shostakovitch'in acilis muzigi ile costugumuz tarkan filmleri ile benim kusagimin krallarindan birisiydi.
    1976 yilinda tosun pasa filmi ile yonetmenlige basladiktan sonra, seksenli yillarda turk sinemasinin en onemli filmlerine yonetmen olarak damga vurmustur. umudumuz saban, sark bulbulu, davaro gibi filmlerle kemal sunal'i sohrete tasiyan filmlerin yonetmenidir.

    doksanli yillardan sonra televizyon icin aralarinda en unlusu (bkz: super baba) olarak bircok dizinin yonetmenligini yapmistir.

    iki cocuk babasi olan kartal tibet'in ogullarindan kanat, filmlerinden birisinde cocuk tarkan'i canlandirmistir.