3bishi3
profili

  • ülkücülerin harekete geçeceği zaman

    ota boka ses çıkaran, kendinden güçsüz herkese gücü yeten bu değişiklerin afgan ve suriyeli istilasına ne zaman ses çıkaracağını merak ediyorum.

    onur yürüyüşü olduğunda bizleri tehdit eden siz, yemiyor mu afganlara karşı hareket etmeye? nerdesiniz, öldünüz mü?

    anlıyorum lideriniz size nefes al demese nefes dahi alamazsınız ama ülke istila altında. bireysel düşünmeye başlasanız mı daha geç olmadan!

    edit: şunu yazmış biri. "götü sıkışanın ülkücüleri kavgaya çağırması durumu hiç değişmeyecek sanırım.

    bi siz uyanıksınız omurgasına soktuklarım! "

    sizi kavgaya çağıran yok. taşak geçiyorum sizinle. vatan meselesinde gelmiş kovgoyo çoğoroyorlor diyor. omurgan olsa şu sözleri yazmazsın. sorsan vatansever, türkçü ama ülkesine alınan suriyelilere, afganlara ses çıkaranlara omurgasına soktuklarım diyor. neremle taşak geçsem bilemedim!

    entry nick uyumu da harikaymış. "cakmakalem" *

  • gurbetçilere olan nefretin sebebi

    tercümanlık bölümü mezunuyum. bölümümüzün ortalama 3te 1i bu gurbetçilerle doluydu. yıllarca birlikte okuduk, eşcinsel olduğum için (açıktım üniversite zamanlarında), benimle konuşmayan sadece bunlardı. ne anadoludan gelenler, ne kolejliler. sadece bunlardan homofobi gördüm. gözümün içine baka baka dedikodumu yaptıklarını gördüm. derste ben konuşurken taklit ederlerdi, dediğim gibi selam bile alıp vermezlerdi.

    hepsi ülkücü ve/veya akepeli. hepsinin instagram, facebook sayfalarında tc ve yaşadıkları ülkenin bayrakları ama her paylaşımları o dil. türkçe yok. 4 yılı birlikte geçirdik, türkçe konuştuklarını bile çok az duydum. bir tanesi polisliğe başvurdu, artık ne bok yediyse atıldı. ki bu kişi aynı zamanda her yaz tatilinde avrupanın o frankofon ülkesine gidip 3 ay çalışıp, kazandığı euro ile buraya gelip 9 ay okudu. bir tanesi geldi ülkücüyüm bilmem ne ayakları türkiye'de yapamadı. alışamadım, sevmiyorum vs diyip okulu bırakıp döndü. hepsi de serseriydi. muhafazakar ailelerden gelmişler. kadınların zaten hayatlarında söz hakkı, seks vs düşünülemez ama bunlar her gün bak şunu silktim falan geziyorlar.

    yani sayın yazarlar hepsi türkiye'nin kötü olduğunun farkında. hepsi diyorum bakın. daha bugün bir alman plakalı bmw x5 gördüm, ama üstünde osmanlı turası, türkiye'ye dönemez ki! burada fabrika işçisi vs alamaz ki bu arabaları, onlar da biliyorlar bunu. kalantor olacaksın da burada düzgün bir araban olacak. kaç üniversite mezunu işsiz, ya da asgari ücretle çalışıyor. aile desteği almadan kaç kişi araba alabiliyor? çevrenizde kaç çift var hem iyi yaşayıp hem ana baba desteği almayan? türkiye'ye dönse o çomar, burada o arabayı alamayacağının o da farkında.

    işte tam da bu yüzden nefret ediyorum. bize, akepeye oy vererek burada cehennemi yaşatıp yazın gelip 6 hafta 1 euro 10a bölüp cenneti yaşayıp dönüyorlar. ben bu insanların nesini sevebilirim? kıskançlıksa kıskançlık. ben yırtınıyorum gitmek için bulamıyorum gidiş yolu, öyle ya da böyle gitmek için para lazım; ya da tercüman olmamak (dil bilmeniz mühendis, doktor vs değilseniz hiçbir işe yaramıyor). bunlar köylü zihniyetiyle zürih'te, münih'te, brüksel'de yaşıyor; bizim suçumuz ne!

    geç edit: bir de sürekli biz orada it gibi çalışıyoruz diyorlar. doğru buradakiler piç, çalışmıyorlar. şerefsizler bilmez ki burada bir çok kişi iş bulamadığı için çalışamıyor ekonomi kötü deme sebebimiz bu; diğeri de burada insanlar en az 3 kişilik iş yapıyor buldukları işlerde. şerefsizler kendileri çalışıyor sanki. sen çalışıp hakkını alıyorsun, buradaki bir de aç kalıyor. sana küfretmeyecek de kime edecek! şeref yoksunları!

  • türkiye ile akp'nin kaderi adeta bütünleşmiştir

    akepe sktirip gidecek, türkiye cumhuriyet'i payidar kalacak. ahlaksız herif! sadece gitmeyeceksiniz de, sizinle hesaplaşacağız!

    #haram olsun

    edit: ya kanal ya istanbul; ya tayyip ya türkiye!