prensipte anlasilan oyuncu3
profili

  • xi'an şehrinde başlayan yeni salgın iddiası

    link

    yeni bir haber değil zaten bizde de haber olmuş bir olay.

    bu hantavirüs olayı geçmiş senelerde de yine çin'de benzer sonuçlar ortaya çıkarıyordu.

    tavada bulduğu her kemirgeni kızartıp yiyen bir ülkede buna şaşırılması ilginç bu gidişle çin mikrobiyoloji tarihini yeniden yazacak.

    normalde hantavirüs kemirgen-insan bulaşı şeklinde ilerler ama eğer insandan insana bulaş olduysa ve çin yine bir şeyleri saklama peşindeyse o zaman yine aynı karantina döngülerini yaşamak olası.

  • 16 temmuz 2021 almanya'da selden 68 kişinin ölmesi

    metrekareye 100-150 kg arası yağış düşmüş normalde 100 kg üstü tehlikelidir sel veya baskınlar olabilir.

    ama almanya gibi ülkede metrekareye 100 kg yağışın bu kadar vahim tablo ortaya çıkartması bana da garip geldi belki bilmediğimiz başka parametreler vardır.

    rize'deki sel felaketinde metrekareye 200 kg yağış düşmüştü mesela her ne kadar çarpık yerleşme olsa da düşen yağmur da çok çok ciddiydi.

  • covid-19 delta plus varyantı

    telefon modeline çevirdiler iyice amk yok delta pro max.

    lan tamam amk açılmıyoruz maskeyi halen sıcakta boğula boğula takıyoruz ödleri kopuyor bazılarının covid bitecek diye.

    edit:altta birisi gelip keyfinden mi yapıyorlar yazmış kardeşim mutasyon geçirme işinde çığır açmış bir rna virüsü bu sonu gelir mi amk bunun farkediyorsan her ay yeni varyant açıklanıyor bu virüs bitmeyecek yok olmayacak bu yüzden sadece toplum bağışıklığı önemli haa bir gün biontech firmasının vs. artık yeni varyantlara etkisiz olduğu söylenir bak o zaman gündem olur ama onun dışında şu virüsün her taklasını gündem yapmak toplum anksiyetesini kaşımaktır.