willst du mit mir3
profili

  • 7 aralık 2021 üsküdar üniversitesi rezaleti

    isin en igrenc buldugum kismi, hic kimsenin iki tane biblo icin orada calisan kisiye "canin sagolsun. ne olacak senden degerli mi?" dememesi ya da diyememesi.

    üsküdar üniversitesi calisanlarinin calisma kosullarinin iyilestirilmesi konusu ise ayrica ele alinmalidir.

    is yaparken meydana gelen ufak bir kazadan dolayi, insanlari isleriyle tehdit etmek ise mide bulandiricidir. en fazla 10 yillik gecmisi olan böyle üniversiteleri tercih etmeyin ki, yok olup gitsinler.

  • 10 kasım 2021 chp gençlik kolları videosu

    chp bir siyasi partidir. dolayisiyla, oy oranini arttirip, iktidara gelmek hedefidir.

    yurtdisina son 10 yilda göcen cogu insanin siyasi görüsü chp'ye yakin oldugundan, bu konu islenmistir. ben, gittim ve dönmeyi de düsünmüyorum. giderken, türkiye'den umudu kaybettigim icin degil, bir kere geldigim bu hayatta, daha iyi ve stabil bir hayata sahip olmak icin gittim. kendiniz icin, en iyisini düsünüp, yapmalisiniz bu hayatta her zaman.

    yoksa, x, y, z partilerinden biri iktidara gelince, ülkenin ekonomisi biraz olsa da toparlanabilir, belli alanlarda cok hizli ilerleme de kaydedilebilir belki ama iktidar degisince, ülkedeki egitimsiz insanlarin sayisi, muhafazakarlik vs gibi toplumda yer etmis seyler degismeyecek. cikart telefonunu göster, resmi gazeteye inanmiyom, bundan 20 yil önce bu ülkede cep telefonu mu vardi? diyen kesim, firsatini buldugunda yine merkez sag ya da siyasal islam'a oy verecek.

    türkiye'nin hicbir zaman gelismeyecek olmasinin en temel nedenlerinden biri de toplumun belli kesimlerinin birbirinden nefret ediyor olusu. belli bir mezhepten insanlarin, pisirdigi yemegi yemeyenler, iktidar degisince ortadan kaybolmayacak. ilerlemek icin, toplumun her bireyinin, ortak bir hedef ugruna, ideolojik kaygilarini bir kenara birakarak, calismasi gerekiyor. türkiye'de ise sosyolojik anlamda bölünme cok derin ve cözülmesi pek de mümkün degil.

    ayrica türkiye tarihine bakarsaniz, türkiye hicbir zaman ekonomik anlamda stabil bir ülke olmadi. (nedenlerini tartismiyorum, sonucu yaziyorum) bugun 25 yasinda calisan bir insanin, 10 yil sonra biriktirdigi paranin %50 deger kaybetmeyeceginin hicbir garantisi yok. fakat, bati ülkelerinde bunun garantisi var. ayrica sanayi devrimini tamamlayamamis ama buna ragmen az da olsa üretebilen ama akliniza gelebilecek her hammaddeyi disaridan ithal eden bir ülkenin, ekonomik anlamda stabil kalmasi pek de mümkün degil. tek care, yabanci yatirimcinin sürekli para akisi saglamasi ama onlarin da bulgaristan, polonya, cek cumhuriyeti gibi ülkelere paralarini yatirmalari daha olasi.

    yani diyecegim o ki, gitmeniz kalmaniz beni pek ilgilendirmese de, gitme kararini veriyorsaniz, bunu sadece x partisine ya da iktidara bagli olarak vermeyin.

  • 16 haziran 2021 italya isviçre maçı

    bizim cocuklar izliyor musunuz?

    ilk onbirinin yarisi göcmenlerden olusan isvicre nasil oynuyor italya karsisinda?

    vatan millet sakarya diyerek milli takima aitlik olmaz

    aitlik, yaptigin isi iyi yapmakla, isine saygi duymakla olur