fecip nazil1
profili

  • bitcoin

    tahtacının(market maker, piyasa yapıcı) genel olarak basit bir mantığı vardır:
    1)teknik analiz ile bir bölge destek veya direnç alanı olarak belirlenir çünkü insanlar bu bölgelere belli bir güven duyarlar
    2)fiyat bu bölgelerden birkaç defa döndürülür, böylece oyuncular bu bölgenin güvenli olduğuna inanmaya başlar ve daha da önemlisi oyuncuların duyguları baskınlaşır. keşke pozisyonumu burada açsaydım/kapatsaydım diye düşünülmeye başlanır. böylece bu bölge gerçekten bir engel olmaya başlar.
    3)piyasanın yapıcısı yeterince emrin ve beklentinin oluştuğuna emin olur bunun için borsa verilerini ve başka verileri kullanır. (sosyal medya gibi)
    4)bu bölgedeki beklentiden faydalanarak satış maliyetini yükselterek ya da alım maliyetini düşürerek oyununu oynamış olur.

    şimdi üzerinde konuştuğumuz varlığa gelecek olursak 30bin bölgesine alımları toplamış durumda olduğu için 27bin maliyetle vereceği malı 30binin üzerinde bir ortalamayla vermiş olacağını düşünebiliriz. aynı mevzunun 20bin kırılımı için alım bölgesinde tekrar ettiğini grafiği eskiden beri takip eden arkadaşlar hatırlayacaklardır. dolayısıyla beklentim otuz bindeki destekten faydalanarak malın boşaltılması ve yukarı çekilmiş alım emirlerinden dolayı fiyatın çok sert bir düşüş göstermesidir. benden daha tecrübeli ticaret profesyonellerin beklentisi 27bin ve 17bin seviyeleridir. benim dip çalışmam 13bin civarına kadar gelebileceğini söylüyor.

    tanım: sahibi olan bir varlık
    bu entrydeki tavsiye ve görüşler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.