pundomiel2
profili

  • aşk 101

    ben bu iki sezon arasındaki uçurum kalite farkını senaristin meriç acemi olduğunu görmemle baştan kabullendim. bu kadının özelliği iyi başlayan hikayeyi* seyirciyi illallah ettirene kadar böyle mantıksızca* sündürmesidir.

    (bkz: ufak tefek cinayetler)

  • türbanlı kızın camiler hakkındaki isyan tweet'i

    haklı söylemdir, keşke bilgisi olmayanların fikrini de filtreleyebilsek şu başlıklarda.

    hem ankara kocatepe camii gibi, edirne selimiye camii gibi tarihi camilerde, hem de ankara ahmet hamdi akseki camii, beştepe millet camii gibi son yılların mimarisi olan camiilerde de kullanılan ve yakışık alan usul, kadın bölümlerinin erkeklerce doğrudan görülmeyecek şekilde fakat caminin tüm mimarisine yine hakim durumda, dış duvarlardan iç merkeze uzanan üç cephe bir balkon formatında olması ve böylece kadınların erkeklerden üst katlarda ibadet ediyor olması şeklindedir. fakat özellikle yerel camiilerde ne yazık ki paylaşan kişinin fotoğraflarındaki gibi alelade, sırf yer ayırdık demek için ayrılmış bazı alanlar var. umarım bu uygulama denetlenir ve düzenlenir.

    edit: bu uygulamayı islam'a isnat etmek için fırsat bulunca sevinçle tepinenler için bir hadis:

    “kadınlar, geceleyin dahi olsa mescide gitmek isterlerse onları gitmekten men etmeyin.” (muslim, salat, 138, 139; ebu davud, salat, 568.)