commandos22
profili

  • ikinci el otomobil piyasası

    bugün 2.5kg yoğurda migrosta 80tl para verdim. bu saatten sonra ülkede düşen tek şey alım gücüdür. ben deli gibi tl borçlanmaya çalışıyorum. ya herro ya merro, almak istediğim hiç bir şeyi ertelemiyorum elimden gelse fazlasını alacağım.

    bu mal insan sürüsü ile de bi sikim beceremeyiz. anca jelibon çıkarır. gözlerdeki ışıklara bakar. hafız şov falan yaparız.

    elin amerikasında insansız taksiler trafiği kitliyor. bizde daha togg çıkmadan dünyaya meydan okuyoruz. dünya bize götüyle gülüyor…

  • 22-23 mayıs 2021 yasak protestoları

    arkadaşlar, artık hafta sonu ve akşam yasaklarının protesto edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

    miting, cami, toplanma, kutlama, oy toplama, turiste hizmet etme, vb. bir çok yanlı organizasyon yapılırken, kimsenin gıkı çıkmıyor.

    bizler 2 yılı aşkın süredir, işlerimizi düzenli yapamıyor, ev taşıyamıyor, dinlenemiyor, rahat rahat ihtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz (mobilya alışverişi, araç al sat işlemleri, haftasonu yürüyüşü vb.).

    bu kapanmanın ardında, hala akşam yasaklarını ve hafta sonu yasaklarını yapmaları tam bir kepazelik olmuş durumda. bu nedenle (bkz: #haftasonudışarıdayım) hashtag'i ile bu haftasonu cumartesi pazar saat 14.00 de insanları sokağa davet ediyorum.

    karşı gelen yasakçı ve şakşakçı zihniyete hiç aldırmayın, yakında bu ülkeye covid bahanesiyle şeriatı da getirecekler bu andavallar yüzünden...

    düzeltme: arkadaşlar bazı insanlar kafe, dükkan sahibi küçük esnafa üzüleceğimize, araç alıp satmayı dert ettiğimizi söylemiş.

    evet ticaret ile uğraşan ve işleri durma noktasında olan dostlarımız da, eğer arzu ederler ise, seslerini çıkartmakta özgürler(!).
    onlar da bu protestolara katılmak isterler ise tabiki de birlikten güç doğar.