3theflash37
profili

  • kürt oylarının hiç de kritik olmaması

    üst edit: okuduğunu anlamayan ekşi yazarlarını da gösteren durum.

    entryde kürtlerin chp adaylarına oy vermediği mi yazıyor? bilal'e anlatır gibi, iki cümle: "hdp destek verecek diye bütün değerlerinizden vazgeçmenize gerek yok, hdp destek vermeyince de seçim kazanılabilir. sizden daha kalabalık olan cumhur blokundan ve kürt seçmenden de hdp ile flörtleşmezseniz de oy alabilirsiniz, hdp belirleyici parti değil."

    31 mart 2024 yerel seçimlerindeki sonuçlarla bir kere daha gördüğümüz gerçek.

    chp, hdp ile iç içe olmadı ve ittifak kurmadı, hdp ile -2023 seçimlerinde ve öncesinde olduğu kadar- flörtleşmedi; hdp bütün illerde aday çıkardı. sonuç? chp 1977'den beri ilk defa ülke genelinde 1. parti oldu.

    milliyetçi çizgide olan ve hdp'ye göz kırpmayan mansur yavaş, ankara'daki akpli rakibini ikiye katladı.

    "ben seçilirsem hdp ve hüdapar belediyeye giremez" diyen burcu köksal, 2004'ten beri akp'nin yönettiği ve kalesi olan, herkesin klasik muhafazakar gerici vs. diye sövüp saydığı afyon'da 20 puan fark attı. özgür özel dili sürçmüştür dedi, kadın hayır dilim sürçmedi dedi. bu başarı neye yazar tam olarak?

    hdp ile hiç içli dışlı olmayan, zaman zaman karşıt açıklamalar yapan tanju özcan, geçen yerel seçimlerdeki başarısını tekrarladı.

    demek ki sorun iç anadolu'da değilmiş, "kürt oyları olmadan olmaz" diye bir durum yokmuş. "yeterince" saçmalamazsanız amacınıza ulaşabiliyormuşsunuz. cumhur seçmeninden de kürtlerden de oy alabiliyormuşsunuz. şehit cenazesinde bile linç girişimine uğrayan, karikatür gibi tipi olan, enflasyonun %500 olduğu memlekette 7/24 osman kavala selahattin demirtaş diyen adamı aday yapmamak gerekiyormuş. toplam oyu %1 bile olmayan akp eskilerine sırf adaylığına he desinler diye 40 milletvekilliği vermesek de olurmuş.

    bugün itibariyle toplumsal muhalefet için tarihi bir fırsat doğdu. muhalefet partileri ve seçmeni 2023 seçimlerinden ders alırsa, bu seçimde neleri doğru yaptığını iyi analiz ederse 2028'de siyasal islam'ı yeneriz.

    (bkz: türk siyaseti hdp esaretinden kurtulmalıdır)

  • tümer metin

    fenerbahçe - pendikspor maçından sonra mert hakan'a "bu hareketleri trabzon'da yapmasın başına iş almasın" diyen ve ortalığı geren zat. trabzon maçından sonra olanların dolaylı yoldan sorumlusudur.

    edit: yumurtlamaya devam ediyor. "sahanın ortasında sevinmeyeceksin" demiş. trabzonsporlu futbolcular ilk yarıda kadıköydeki maçta sahanın ortasında uğurcanı havaya kaldırdılar, hiçbir taşkınlık oldu mu? ne kadar utanmaz arlanmaz insanlarsınız siz?

    edit2: fenerbahçe kimseyi "tahrik etmeyip" futbolunu oynayıp maçını kazandıktan sonra da yolda otobüsü kurşunlandı. sivri akıllı herif seni.

  • tsk seferber edilsin çağrısı

    en üst güncelleme:

    hashtagler:
    #tskseferberedilsin
    #tsksahaya
    #mehmetciksahaya

    dmlerde de entrylerde de yazıyorsunuz, tsk'nın sevk edildiğini biliyoruz, fakat msb hulusi akar kendi dedi 3500 asker görevlendirildi, diye. bu sayı yetersiz diyoruz, ordu tümüyle seferber edilsin diyoruz, hiç olmazsa bölgedeki 2. ordu seferber edilsin

    güncelleme1: gece, cb yardımcısı fuat oktay elbistan'da 20 arama-kurtarma personeli olduğunu söyledi. 20! koskoca ilçede 20 personel nedir? askerimizi neden kışlalarda bekletiyorsunuz hala!

    güncelleme2: 7 şubat 09.09 itibarıyla silahlı kuvvetler hala kışlada. gerekli izin verilmedi. zamanla yarışıyoruz, kaç vatandaşımız soğuktan ve açlıktan hayatını kaybediyor? afad besbelli yetersiz kalıyor, ne bekleniyor? ohal ilan edilsin, kahraman ordumuz görev yapsın!

    güncelleme3: @goldencross isimli yazar dm attı, tcg iskenderun isdemir limanında yaralıları ve depremzedeleri mersin'e sevk etmek üzere hazırmış.

    güncelleme4: muharrem ince kahramanmaraş'ta: devleti yönetenlere sesleniyorum; burada kimse yok. askeri, derhal kışlasından çıkarın!

    güncelleme5: devlet kaç saattir kendilerine ulaşamadığı için bu çağda enkaz altında donarak can veren insan fotoğrafları, videoları görüyoruz. asker hala kışlada, bu millet sahipsiz mi? lütfen tsk'yı seferber edin, ne bekleniyor hala?

    güncelleme6: murat kurum: “afad koordinasyonu dışında herhangi bir koordinasyona müsaade etmeyeceğiz." inat ediyorlar. resmen inat ediyorlar.

    güncelleme7: habertürk'te mehmet akif ersoy hatay'dan canlı yayında. "biraz önce yürürken enkazlardan bize seslenen insanlar oldu" dedi. "canlı olduğunu görebildiğimiz insanlar var" dedi. şu an yayında görünen güneşli bir hava var. yaşayan insanlar var, çok büyük bir insan gücü oraya yığılmalı. ordu sevk edilsin!

    güncelleme8: ibrahim haskoloğlu: 2. ordu komutanlığına bağlı tüm komando tugayları, deprem bölgelerine sevk ediliyor. - sanırım teyitli bilgi değil -

    güncelleme9: msb hulusi akar görevli asker sayısının 4415 olduğunu söyledi. ne desem bilemiyorum artık.

    güncelleme10: kktc ve edirne'den de birlikler geliyormuş.

    güncelleme11: msb 7500 askerin görevlendirildiğini söylemiş. içişleri de 18bin jandarma ve 10bine yakın polisin görev aldığını duyurmuş.

    milli savunma bakanlığı 3500 askerin görevlendirildiğini söylüyor. afadın 00.08 itibariyle açıklamasına göre 6217 bina yıkılmış, 3500 asker nedir?

    emasya protokolü kalktığı için asker sivil iradenin direktifi olmadan çıkamıyor, askere izni verin!

    gölcük depreminde her enkazın başında en az bir asker olurdu. şimdiki felaket daha büyük iki deprem oldu, ikisi de gölcük depreminden daha kötü!

    hatay'da adıyaman'da maraş'ta çoğu mahalleye afad ulaşamamış. asker arama kurtarma faaliyetine tümüyle katılsın, malatyada konuşlu 2. ordunun en az 100.000 personeli var, ne bekleniyor? neden 3500 asker seferber oldu?

    ortalık can pazarı, twitterda binlerce enkaz altında olup yardım isteyen yurttaş var, lütfen ulaşın, asker eskisi gibi arama faaliyetlere tümüyle katılsın!

  • 16 nisan 2022 muhalefetin ölü taklidi yapması

    farkında mısınız; üç-dört gündür ortalık yıkılıyor, binlerce kilometre öteden aşağı kültürden gelen adamlar güle oynaya kadınlarımızı videoya çekiyor, sosyal medyada her gün yeni bir video çıkıyor, milletin sinir uçlarıyla oynanıyor, sokaklar patlamaya hazır bomba gibi. zafer partisi hariç hiçbir parti "sakin olun, biz buradayız, şunu yapacağız edeceğiz" demiyor.

    2500 yıllık türk tarihinin en kötü, en basiretsiz, en beceriksiz hükumeti. halk üç kuruş daha ucuza ekmek alacağım diye metrelerce sıra bekliyor, boş dürüm-boş baklava gibi şeyler artık standart olmuş, ev sahibi olmak imkansız olmuş; dünyanın diğer ucundan binlerce insan her gün sınırdan denetim, kayıt olmadan geliyor, bunlar suç işliyor, ab kendilerine gelmesin diye birilerinin cebini dolduruyor, şişme botlarını batırıyor, kıyafetlerini alıp çıplak şekilde sınıra geri bırakıyorlar. bu gelenleri de biz besliyoruz.

    peki bu muhalefet ne alaka? bu yaptıkları, söylemleri ne alaka? yapmadıkları şeyler ne alaka? ellerine bir ekmek, bir banknot alıp sokağı gezemediler. gezmezler. türk kadınının namusunu korumadılar. korumazlar.

    edit: kılıçdaroğlu'nun dün "karar tv" isimli bir kanalda (sanıyorum internet bazlı) konuştuğu programı ve chp'nin twitter'da bu programdan paylaştığı kesitleri özel mesajdan atıyorsunuz, başlığa yazıyorsunuz. dünyadan bir habersiniz, akıldan mantıktan uzaksınız, siz şaka mısınız? size her şeyi bilale anlatır gibi tane tane mi anlatacağız?

    adam programa dün akşam çıkmış, youtube'da videonun izlenme sayısı 16,000. programa çıktığı kanalda kendisine soru sorunlardan biri kabataş yalancısı elif çakır (hala özür dilemedi), öteki de 2002-2014 akp'sine methiyeler düzen taha akyol. twit de bugün atılmış, 2500 fav almış. benim yazdığım entry daha sonra yazılmasına rağmen 1100 fav almış.

    o kadar çapsızlar ki, "konuşmak" dedikleri, "gündeme getirdi" dedikleri bu oluyor. çünkü çapları, kapasiteleri bu kadar. muhaliflikleri de bu kadar oluyor tabi.

    ayrıca: (bkz: #136286934)

  • miguel crespo

    terörist başı gustavodan 19 gömlek daha üstün topçu.

  • türkiye'de cihat çağrısı yapan afgan mülteci

    13 temmuz 2021 taliban türkiye açıklaması altına tweet atarak türkiye'de cihat çağrısında bulunan ve türkiye cumhuriyeti devleti'ni tehdit eden afgandır.

    tweet
    link

    aynı şekilde bu afganın ayasofya ve zeytinburnu sahilinde taliban bayrağı tutarak fotoğraf çekinmişliği var.

    ayasofya
    zeytinburnu sahili

    daha sınır güvenliğini sağlayamayan, her gün binlerce mültecinin elini kolunu sallayarak girdiği, sınırın 10 km ötesinde sözü zar zor geçen, rusya tarafından bombalanan, abd tarafından yaptırım uygulanan, ekonomisi can çekişen, zaten yurtdışında iki sahada mücadele veren (suriye ve libya) türkiye'nin afganistan'da ne işi var?

    yeni gelenlerin çoğunluğu afgan olmak üzere binlerce mülteci hiçbir zorlukla karşılaşmadan sınırımızdan ülkemize giriş yapıyor. taliban denetimsiz şekilde ülkeye giren bu mültecilerin arasında onlarca militan, silah ve patlayıcı soksa neler olur düşünebiliyor musunuz?

    adamlar 1979'dan beri dünyanın iki süper gücüyle savaş halinde. ikisinde de kazandılar. brejnev, andropov, bush, obama, trump gibi adamları yendiler. ayrıca karşı karşıya geleceğimiz taliban'la, idlip'te desteklediğimiz htş müttefik. bayramlarda falan birbirlerine tebrik gönderiyorlar. taliban'la savaşa girersek bunlar ne olacak?

    3 senedir kuzey ırak'ta sınır ötesi operasyon yapıyoruz, daha tam anlamıyla kontolü sağlayamadık. sınırda pkk devlet olmuş, 100.000 üzerinde silahlı ve eğitimli militanları var. iran sınırında jandarma karakolunun 2km ötesinden mülteci kafilesi geçiyor.

    sovyetler birliği ve abd'nin bile tutunmakta güçlük çektiği, dünyanın en zor coğrafyalarından birine tsk'yı göndermek en hafif tabirle ihanet olur. nato'nun çekildiği yerde neden biz en önemli kurumumuz olan tsk'yı bu bok çukuruna gönderiyoruz? kendi sorunlarımız yetmiyor mu? biden başımızı okşayacak, birkaç milyon dolar verecek diye mi bu çaba?

    afganistan suriye ve libya'ya benzemez. şayet konuşlanırsa orada varlığını idame ettirebilmesi için ikmal ve lojistik desteğe çok ihtiyacı olacak tsk'ya bu imkanı sağlamak sadece hava yoluyla mümkün olacak ve bu durum hayli maliyetli ve zorlu olacak.

    biz bundan 4-5 sene önce bu mültecilerin ileride sorun olacağını, sınır güvenliğinin çok önemli olduğunu söylerken pembe götlü pkk sempatizanı sözüm ona solculardan "faşist", akpli göt kıllarından da "müslüman düşmanı" diye yafta yiyorduk.

    bu arada kandahar düşmek üzere. 1-2 güne kalmaz taliban tamamıyla kontrol altına alır. 30-40bin arası sivil yola çıkmış. bugün yarın gelir mülteci kardeşleriniz.

    bu hatadan çok geç olmadan dönülmeli, başımızdaki gerçek sorunlara odaklanılmalıdır.

  • dersim katliamı

    seyit rıza ve etrafındaki teröristlerin osmanlıdan kalan ayrıcalıklı durumlarını devam ettirmek için başlattıkları, çağdaş türkiye cumhuriyeti ve kahraman türk silahlı kuvvetleri tarafından bastırılan isyandır.

    eninde sonunda her teröristin kaderi olacak olan bir mağarada domuz gibi can vermeyi de katliam olarak adlandırmak da kürtçü ikiyüzlülüğünün sıradan çalışmalarındandır. bunlara kanmayınız.