buz baltasi4
profili

  • kızların sevgilisine kocam demesi

    90'larda tiyatro oyunlarında, fıkralarda (evet o yıllarda fıkra anlatılırdı), sinema filmlerinde fahişeler müşterilerine hep "yine gel kocacım" derdi. bu o yıllarda adeta bu figürün popüler kültürdeki klişe repliğiydi. çağ değişti.

  • 16 nisan 2022 ümit özdağ balonunun patlaması

    kanıt olarak verilen videoda adam, kaçakları sınır dışı edeceğiz, kayıtlı olanlara kademeli olarak 12 ay içinde tamamen yardımı keseceğiz ve 12 ay içinde çocuğunuzun okulunu düzeninizi ayarlayın çünkü gönderileceksiniz diyeceğiz diyor.

    entry'de ise sosyal yardımlar yapacağız dediği yazılmış. anlamadım; ben mi başka video izledim, insanlar videoya tıklamaz diye mi yazdınız?

  • erkeklerin eve girmeden önce arabada beklemesi

    1) arabamı seviyorum

    2) sessizlik

    3) yorucu bir günün ardından eve girip soyup dökünme faslı zor geliyor, arabada telefona bakmak ise rahatlatıcı

    benim de yaptığım davranış

  • polisin iki güzel kızı arabaya alması

    bu kızlara, güzel kızları bırakıyorum diye iltifat eden otobüs şoförü/paket servis elemanı gibi üzerlerinde yaptırım hakkı olmayan gariban olsaydı; kızlar, bu videoyu taciz edildik diye salmıştı buraya. herkes de linç ediyordu. nasıl iş başındayken böyle bir davranışta bulunur diye.

    polisler, karşılarında kağıt toplayan adam/çalışmaya giden delikanlı olsa, büyük ihtimalle eve bırakmayı bırak, cezayı kesmişlerdi.

    herkes, kimden çıkarı varsa ona göre davranıyor. hatta artık başka bir seviyeye geçildi, internette erdem sinyallerken bile güçlüye yalakalık, garibana zorbalık var.

    polis: güzel kızları bıraktım
    kız: cezadan yırttık. sizi çok seviyoruz

    iş adamı: hasta olduğunu duydum, şirketten adresini buldurdum, sana çorba gönderdim
    kız: ayyy ne romantik kalp kalp kalp

    paket servisçi: güzel kızlara yemek bıraktım. hasta görünüyordu. tekrar gidip çorba bırakayım.
    kız: taciiiizzzz, imdaaaaat! yetişin. seri katil olabilir

    not: paket servisçinin üzerine vazife olmayan şeylere karışması da doğru değil. ben de rahatsız olurum böyle bir durumda. bu örnek, internette duyar kasıp ne kadar erdemli ve ahlaklı olduğunu göstermek isterken bile insanların ne kadar iki yüzlü olduğunu göstermek ve yakın zamanda ekşi sözlüğe düşen başka bir olaya atıf yapmak için yazılmıştır.