cekmergen2
profili

  • haziran ayında sürekli yağmur yağması

    ülkemizin de içinde yer aldığı kuzey yarı kürede yaz mevsimi 21 haziran günü başlar. yani 21 hazirana kadar ilkbahar mevsimidir. bu sebepten haziran ayı içinde çöl olmayan ve yağışa müsait bölgelerde yağmur yağması normaldir.

  • ciddi bir ilişki kurmanın giderek zorlaşması

    ciddi ilişki kurmayı zorlaştıran şeyler çok fazla ve farklı açılardan değerlendirmeye muhtaç. öncelikle ama kadın ama erkek olsun insanların çoğunun orta noktası yok. fazlaca cıvık, seviyesiz, kontrolsüz, ne istediğimizi bilmeyen insanlarız. bizim en temel problemimiz çok fazla duygusal olmak. bu arkadaşlık ilişkilerimizde de sevgililik ilişkilerimizde de böyle. ilk tanıştığımız kişilerle aşırı samimi başlıyoruz. böyle başlayınca da gerisini getirmek zorlaşıyor. misal kendi adıma fazlaca yazmayı ve gün içinde aşırı iletişim kurmayı sevmem. çünkü bunu yaptığınız zaman işin doğallığı kaçıyor. bir yerden sonra da karşınızdaki kişinin samimi olmadığını anlıyorsunuz.

    ikincisi hemen herkes kendini ağırdan satma peşinde. özellikle kadınlarda bu durumu oldukça fazla görüyoruz. toplumca olgun değiliz ve yaşımıza göre hareket etmiyoruz. misal karşınızdaki kadına iltifat ediyorsunuz ama otuz yaşını geçmiş kadın bunun üstüne "söyleme öyle şeyler utanıyorum." diye karşılık veriyor. sanki hiç sevgilisi olmamış, sanki hiçbir erkekle özel bir zaman paylaşımı yapmamış gibi rol yapıyor. işte bu beni karşımdakinden uzaklaştırır. sonra da buluşmaya, yazışmaya devam edeceğimizi düşünüyor. bu noktadan sonra araya set çekmeniz şart yoksa karşınızdakinin günlüğü, ağlama duvarı haline gelirsiniz.

    bir başka konu kimse kabul etmese de maddiyatı seven bir toplumuz. bunu da yadırgamıyorum çünkü bizim gibi ekonomik açıdan insanların çoğunun zayıf olduğu toplumlarda evlenilecek kişi kolay yoldan rahat yaşama geçiş olarak görülüyor. "ben maddiyatı hiç sevmem." diyen ve sizi yeni tanıyan kadın bile satır aralarında mal varlığı sorgusu yapıyor. çaktırmadığını da düşünüyor ama çok net anlaşılıyor. şimdi bana bunu yapana ben de aynısını yapıyorum. kimse kusura bakmasın.

    işin bir de sosyal medya boyutu var. burada aşırı ilgi gören kadınlar bu ilgiden kendini şaşırıyor ve hep daha fazlasını arıyor. bu da bir yerden sonra bu tip kadınlarla ciddi bir ilişki kurmayı imkansız hale getiriyor. erkekler için de aynısı geçerli durumda. özellikle maddi durumu iyi olan ve bir de üstüne tipi düzgün olan erkeğin ilgi görmeme ihtimali yok. bu noktada da bu tip erkekler ciddi bir ilişkinin çok da peşinde koşmuyor.

    sonuç olarak bu durumun değişmesi için bizim kendimizi iyi tanıyıp, durumu açık biçimde kabul etmemiz gerekiyor. toplum olarak cinsiyet ayrımı yapmadan kendimizle barışmazsak bu durum değişmez. ideallerimizde hepimiz iyi, sadık, hakkaniyetli, paraya önem vermeyen, samimi, sevecen, eşitlikçi, yalan söylemeyen insanlarız ama gerçekteki davranışlar bu ideale uymuyor. hatta yanından bile geçmiyor.