takrolimusmonohidrat4
profili

  • camilerin bizans mimarisiyle yapılmış olması

    selçuklu'dan kalan camiler hariç türkiye'de bulunan bütün camilerin doğu roma (bizans) yapımı ayasofya'nın taklidi olması durumu.

    zamanında hristiyanın yaptığı dini bir yapıyı görkemli bulup benimseyip kendinden kabul edecek insanlar varmış bu topraklarda. şimdi ise saat kulelerini çan kulesine benziyor diye yıkıp yerine ucube diken, film çekimi için bile olsa kendinden olmayan dini bir sembole 1 saniye bile tahammül edemeyen yadların diyarı olmuş.

    lavuk diyen dürzüye edit:

    tamam güzelim ayasofya taklidi değil camiler. mimar sinan budist tapınaklarından ve yurt çadırlarından esinlenmiş camiler yapılırken. lan bir de hava civa yapıyor boşa çabalarım diye*... bizans'tan esinlenilmiş diyoruz adam kompleks yapıp türk tarihini küçümsüyor falan diyor... zaten bir çok entry de bahsedilmiş belirli bir birikimle ayasofya'ya kadar gelindiğinden. ne battı da acaba küçümsenmeye kadar geldin...

    keşke çokomelden esinlenmişler deseydim de olayı türk islam medeniyetinin küçümsenmesine falan bağlamasaydın... bir de konu camiler, komple bir medeniyet de değil.

  • geceye bir venezuela'ya gitme gerekçesi bırak

    kahve tarımı yapan ihtiyaç sahibi venezuelalı çiftçilere frech press götürmek.

  • diyarbakır'daki karpuz içinde çocuk heykeli

    çocuk denmiş ama karpuza saklanmış teşhirci kim jong-un bu.

  • iyi bir diktatörde olması gerekenler

    alnının secdeye tam değmesi. bazı modellerde alın fabrika çıkışı tam secdeye oturmuyor. secdeye gelirse diktatör dadından yenmez.