bilinmeyenibilmediginibilenadam2
profili

  • g3 piyade tüfeği

    operasyonel olmayan silahtır. mevzi silahidir. yani hareket halinde ve lojistik anlamda kısır birliklerde kullanımı zordur.

    örnek vermek gerekirse

    1. cephe hattının 10 km ilerisinde bir harekat düzenlediniz birlikleriniz de g3 piyade tüfeği ana muhabere silahı ise personel mühimmatını sanki destek gelmeyecekmıs gibi almalıdır. burda söyle bir sıkıntı doğuyor. bir adet 7.62 fişek yaklaşık 10 gr. bir adet 5.56 fişek ise 5 gr. yani farklı mühimmat kullanan bu iki tüfek g3 kullanıcısına 2 kat fazla mühimmat yükü taşı diyor. yaklaşık 200 5.56 fişek, 100 adet 7.62 fişeğe denk geliyor.

    2. hareketli birlikler tüfeklerini kullanırken gerekirse yürüyerek , koşarak, ayakta atışlarda yapabilmelidir. meskûn mahal operasyonlarında kullanıcı genelde sabit bir mevzi olmaksızın hareket halinde önce kendisinin, sonra timinin can ve mal güvenliğini korumak, görevi ifa edip sabit bir mevzi olmadığı için alanı terk etmek zorundadır.
    3. gaz pistonu yoktur. yani tam otamatik tüm tüfekler her atış anında mermi yoluna aldığı fişeği patlatıp açığa çıkan gaz sayesinde kendi kurulumunu icra yayının yerine getirmesi prensibi ile yapar. animasyon bu hareketi yaparken, açığa çıkan gaz direkt olarak mekanizma adı verilen iğne grubuna geldiği için silah barut artıkları ile mekanizmasını kirletir. yani atış yapıp bakım yapmazsanız silahınız tutukluk yapar. ki bakım yapsanız bile bu tutukluluk yapma ihtimalini çok yükseltir.
    ak-47 animasyonunu izlerseniz gaz pistonu adı verilen her atışta gazın basıncını mekanizmaya verip, gazın kendisini ve barut artıklarını önleyen sistemi görebilirsiniz. ak-47yi bu kadar popüler yapan olay tamamen budur. ve ne kadar önerilmese de gerçekten çok uzun süre temizlemeseniz bile atış yapmaya devam edersiniz.mekanik bir sorun olmadığı sürece.
    zaten nato üyelerinin ürettikleri yeni nesil silahların hepsinde bu gaz pistonu olayı artık var. eski tip m4 m16 rifle gibi tüfeklerde yoktu. ayrıca merak edenler için yerli yapım mke, kale grubu ve sarsılmaz marka tüfeklerde gaz pistonuna sahip. bu yerli savunmaya artı yazar.

    gelelim silahın olumlu yönlerine.
    1. atış hattı çok pratiktiktir. yuvarlak olduğu için tek yapmanız gereken halkaları birbirine doğru şekilde oturtmaktir. buda kullanıcıya atışlarda kolaylık sağlar.
    2. hedefe nüfuz ettiği zaman yıkıcı bir güç açığa çıkar. 862m/s hızla namludan çıkış yapar çekirdek. ak-47 de ise bu hız 715m/s dir.
    3. düşmanın neresine gelirse gelsin kopartır atar. yakında sıhhiye birliği yoksa ölüm kaçınılmazdır. 5.56 tüfeklerde bu böyle değildir. yaralamaya yönelip olarak dizayn edilmiştir.
    4. mevzi kullanımında düşmanı yaklaştırmama şansınız yüksektir. daha uzak mesafelere atış yapmanız mümkündür. her ne kadar etkili menzil 400 mt. denilse de 401. metrede öldürücülüğünü yitirdiği için değil optik nişangah olmadan hedefe sağlıklı atış yapılamayacağı için bu mesafe belirtilmiştir. yani arpacık hedefi fazlası ile kapatır nisan almakta zorlanırsınız.
    5. kahraman türk silahlı kuvvetlerine yıllarca hizmet etmiştir. soysuz vatan haini teröristlere göz açtırmayan, şanlı ve şerefli kahraman türk askerine yoldaş olmuş. dolunay yalnızlığında ne kadar soğukta olsa namlusu ateşleyince kalpleri ısıtmış yaren olmuştur.
    en iyisini hakeden türk ordusuna dua ile.

  • 20 aboneyi hedefleyen küçük youtuber

    mesele 20 abone olsa gelip turkiyenin en çok takip edilen internet sözlüğüne mı yazarsın ? yoksa yakın arkadaş whatsapp grubuna mı yazarsın ? bir de bunu savunan andavallar var.