monsieurjeanpoulsartre5
profili

  • 26 temmuz 2021 tunus darbesi

    tunus türkiye'ye benzeyen bir ülke. kısaca anlatayım.

    kurucu liderleri burgiba bir atatürk hayranıdır ve ata'mızı örnek almıştır. ülkesinide türk devrimlerinden esinlenerek inşa etmiştir.
    bundan mütevellittir ki tunus, özgür ve seküler yaşamı içselleştirmiş ve asla bu yaşamdan taviz vermeyen bir kitleye sahiptir.
    lakin tıpkı ülkemizdeki atatürk düşmanı gerici yobaz tayfası gibi onlarda da burgiba düşmanı gerici ve yobaz bir tayfa mevcuttur.
    işte o tayfanın adı ihvancılardır.
    bunlar devrimleri, tıpkı akp'nin türkiye'de yaptığı gibi yavaş yavaş yok etmeye ve o kazanımların yerine şeriat kanunlarını getirmeye çalışmışlar ve doğal olarak halkın büyük bir kesiminden tepki görmüşlerdir.
    aynı türkiye gibi değil mi.

    şimdi gelelim ihvancı gannuşi'yi uçuran kays said'e. kays said hakkında çok fazla bilgi ve fikir sahibi olunamayacak kadar gizemli bir kişiliktir. sanki bilinmeyen bir güç tarafından sadece bilinmesi gereken bilgiler dışında hakkındaki her şey gizlenmiştir. hukuk profesörüdür ama bir ajan olabilir mi sorusu da hep akılları kurcalamıştır.

    şurası net ihvancı değildir. hatta gençlik yıllarında seküler, sosyalist baasçı guruplarla takıldığı yakın arkadaşları tarafından dillendirilmiştir. lakin homofobik tavrı, idamı savunması, cinsiyet eşitliğine inanmaması ve kadınların miras hakkının gasp edilmesi gibi gerici düşünceleri son dönemde savunduğunuda hatırlatmak isterim.

    burada asıl odaklanılması gereken konu, tunus'ta yaşananların darbe mi yoksa devrim mi olduğu değil, siyasal islamın fiili olarak iflasıdır.

    mısır'dan fas'a, endonezya'dan ürdün'e, kuveyt'ten tunus'a kadar tüm siyasal islamcı partiler kaybetti. geriye bir akp kaldı demeyin o zaten çoktan bitti, bitişlerinin tescili için ilk seçimi bekliyorlar.
    özetle gannuşi de, tayyip de yenildiler.
    siyasal islam bir daha gün yüzüne çıkmamak üzere tarih oldu.

    edit: bu yazdığım entry yüzünden, kafası sentetikten berraklaşmış bir yazar arkadaş tarafından cimer'e şikayet edilmişim.
    şikayet nedeni darbe çağrısı yapmammış.
    içinde yaşamasak gerçekten komik bir ülke lan burası.

  • 1 temmuz 2021 elektrik zammı

    aktroller nerdesiniz lan amına koduklarım. yazsanıza bir şeyler, savunsanıza lan partinizi yarrağımın antenleri.

  • muharrem ince'nin akşener ve yavaş'a sallaması

    bu adam kripto tayyipcidir. bizzat tayyibin adamıdır. bu gerçek elbet birgün ortaya çıkacaktır.

  • tcmb'nin net dolar rezervinin 10.7 milyara düşmesi

    merkez bankasının dolar rezervi tüm kalemler düşüldüğünde ( altın, imf rezerv pozisyonu, sdr ) yaklaşık eksi 50 milyar dolar.
    bu eksi 50 milyar doların nedeni o kaybolan 128 milyar dolar, o kaybolan 128 milyar doların sebebi tek adam rejimi, tek adam rejiminin sebebi cahil ve günahkar akp seçmeni.
    her hatanın bir bedeli vardır, şimdi o bedeli halk olarak hepimiz ödüyoruz ve işin kötü yanı bunlar daha iyi günlerimiz.

  • kağıt toplayıcıların gözaltına alınması

    emniyet kağıt toplayıcıları için özel bir birim oluştumuş ve sokakta gördüğü kağıt toplayıcılarını gözaltına alıp, çekçeklerine el koyup ceza yazıyormuş. sebebi görüntü kirliliğiymiş. türkbükü'nde fakir görmüş zengin gibi tribe giren devlet kurumu mu olur hacı dayı. bu halk neden fakir, neden kağıt toplar, neden çöpten beslenir demez, görüntü kirliliğine sebep oluyor diye gözaltına alır. kağıt toplayarak geçimini sağlayan 6 bin aile ne olacak diye sormuş saygı öztürk, yazıyı okumak isteyenler için aşağıya bırakıyorum.

    kaynak

    edit: ben de sokaklarda insanların kağıt toplamasını istemiyorum, devletin hiçbir insanı zorda bırakmayacak bir şekilde projeler geliştirmesini istiyorum. fakat bu insanların çekçeklerine el koyup, ceza yazmak mıdır çözüm. bunlara kağıt toplama, siktir git ne yaparsan yap demek midir çözüm. son dönemde bu işi artık afganlar, suriyeliler yapmaya başlamış, hükümet boş işlerle uğraşacağına bu sığınmacıları ülkelerine göndersin, kağıt toplayan, çöpten beslenen kendi yurttaşlarınında açlığını ve sefaletini bitirsin. konuşunca mangalda kül bırakmıyor badem bıyıklı safi rüzgarlar.