yurtta sulh cihanda sulh5
profili

  • izlenen en iyi tiyatro oyunu

    temmuz 2016 darbe kalkışmasımsısı.

  • çocuklu aile kabul etmeyen mekanlara para cezası

    her işletme kendi kurallarını belirleyebilir.

    o zaman damsız almayan işletmelere de ceza kesin?!

    yemedi mi ?...

  • çağan süt banyosunda

    görgüsüz neomuhafazakar dönem zengini bir türbanlının avamlığı. çocuğun ismi eymen olsaymış tam olacakmış.

    bi kaç gün önce bir çift çocuklarını komşularına bırakıp intihar etti.
    kaç tane baba kaç tane anne cocuklarına mama alamadığı için, faturalarını ödeyemediği için ihtihar etti. umarım açlıktan intihar edecek seviyeye gelirsiniz.

    eminim bu kadın, sosyal medyada filistindeki zulüm gören açlıkla kıvranan insanlar için gönderiler paylaşıyordur.

    sinirimden yazacak bişey bulamıyorum. evet ben de isterim çocuğuma en iyi gıdayı en iyi kıyafeti almak. ve alıyorum da... en pahalı organik devam sütünü, en kaliteli kıyafetleri alıyorum. ama o sütle çocuğumu banyo yaptırmayı düşünmedim hiç. "suyla temizlenebiliyor çünkü benim yavrum."

    onun yerine yardım sandığına benim çocuğum kadar şanslı olmayan çocuklar için 3-5 tane paket süt ya da hazır mama alıp atıyorum. çünkü yaşadığım ülkede onun ihtiyaç sahibi bir bebeğe ulaşacağından adım gibi eminim. türkiyedeki gibi birilerinin çalıp satmayacağını biliyorum.

    kusura bakmayın ama "nereden geldiği" belli olan kirli paralarınızın günahını süt banyosu temizleyemez.

    edit: hani israf günahtı lan ?! hani haramdı oğlum israf?... nerenin müslümanısınız lan siz?

    toplama kamplarında bedava verilen bebek sütlerini "cinsel gücü arttırıyormuş" diye çocuğuna içirmek yerine kendi içen suriyeli adamlardan farkınız yok...

  • 20 ocak 2021 bosch rezaleti

    herkes "kacak olacagi mal sahibinin de aklina gelmemis de bilmem ne..." abicim adam kac kere demis başka bir arıza var 3 kere gaz dolduruldu diye. adam daha ne desin teknik açıklama mı yapsın?! makale mi yayınlasın?! adamın işi mi o arıza tespitini ya da muhtemel arizaları düşünmek. para verdiğin servis sike sike tespit edip çözecek. adam demis iste 3 kere gaz dolduruldu baska bir ariza var diye. onu da demeyebilirdi, adam dilsiz olabilirdi, türkçe bilmiyor olabilirdi. yerinden kalkamayan bir hasta da olabilirdi. gerçi öyle olsa o kadar para alıp gaz da basmadan giderlerdi.

    halbu ki; hafif gergin agresif iri yarı kaba saba bi adam olsa o servisler süt dökmüş kedi olur bütün arızayı hallederdi. eve gelen servise -işçi mişçi demeden, vicdanımı bir kenara bırakıp- biraz höt höt davranınca, gayet nazik, saygılı bir sekilde işlerini yapıyorlar. o yüzden istisnasiz eve gelen servisi güler yuzle karşılamayın hafif kaba saba davranin sonra hizmeti izleyin.

    ama onlar işçi yazık demeyin. isci de işini yapsın. çakallık peşinde koşan adam işçi olamaz. o işciyse siz de işçisiniz ve paranızı sokağa atmanızı kimse isteyemez.

  • kadın dövene müdahale edilir mi sorunsalı

    biz zamanlar polisken 4-5 kere kadın erkek kavgasına denk geldim. usulca yanaşıp tarafları ayırıp, adamın duyamayacağı bir mesafeye ilerleyip "hanımefendi şikayetçi misiniz?" diye sorduk. sadece 1 tanesi sikayetçi oldu. adamın taşkınlığı devam edince kelepçeledik merkeze aldık.

    diğerleri "hayır sorun yok o benim kocam/sevgilim." dedikleri için mecburen arkamızı dönüp yürüdük. çünkü direk müdahale eden arkadaşlarımızın mağdur olduğuna sahit olduk.

    adam darp edildiği için (aslında zor kullanıldı) sikayetçi oldu, kadın ben yardım istemedim ki dedi. ve arkadaşlarımız sokaktan geçen masum bir insanı döven sivil vatandaş gibi yargılandı.

    tanıdık geldi di mi "ben yardım istemedim." cümlesi.