the patryn2
profili

  • 60 bin tl ile çocuksuz bir çift geçinebilir mi

    bu ekşicilerin bir çoğunun kafası karışık gerçekten. hangi ülkede yaşadıklarının farkında değiller. türkiye gibi ekonomik büyüklüğü belli, üretimi yetersiz, petrol veya doğalgaz zengini olmayan bir ülkede yaşıyorsunuz arkadaşlar. bu ülkede göçmenlerle birlikte 90 milyon üzeri nüfus var. siz avrupa standartları istiyorsunuz ama o standartlar burada yok. yakın zamanda da olmayacak malesef. o nedenle bu ülke şartlarına göre gayet iyi olan gelirleri aşağılayıcı şekilde konuşup durmayın. geliri düşük olup da bu başlığı okuyan kişileri bunalıma sürüklemek dışında bir faydası yok bu kakafoninin.

    ayrıca insanların kazandıkları paraları bu kadar küçümsemek inanılmaz bir görgüsüzlük. yani yeri gelince turk milleti şöyle böyle diyerek, kendinizi de bu milletten soyutlayarak insanları aşağılıyorsunuz ya, siz en başta bu milletin alt tabakasısınız zaten. aç gözlülük, görgüsüzlük sizde tavan yapmış. maaşınızın ne önemi var.

    gelelim 60.000 lira ile geçinilmez diyenlere. lüksler olmaz belki ama bu ülke şartlarında gayet güzel geçinilir. 7500 liraya geçinmeye çalışanlar var bu ülkede. klavye başında sikik sikik konuşmayın

  • evlenmeyin diyen evli insan

    bakın mutlu evliliğin tek bir sırrı vardır. evde kadının sözü geçecek. onun dışındaki her evlilik huzursuzdur. kadın mutsuz olduğu an evin huzuru kalmaz. susarak bile evde soğuk rüzgarlar estirir. erkek gibi değildir. herhangi bir mevzuyu günlerce haftalarca hatta aylarca uzatır. ama erkek birkaç saatte bile olayı unutur, siniri falan kalmaz.

    evlenecek erkekler şunu düşünecek. hanımın sözünden çıkmadan yaşayabilir miyim yaşayamaz miyim. yok yaşayamam diyorsan, bil ki o evlilik izdirap olacak ya da boşanmaya gidecek.

    ama hanımkoylu erkekler öyle mi? hepsi mutlu, hepsi sevgi pıtırcığı.