susmicam2
profili

  • kemal kılıçdaroğlu

    adaylığı için deva gelecek'e birinci sıra yağdıran bir koltuk bağımlısına iyip az bile yapıyor. neymiş herkes oy verirse kazanırmış ahahah. herkes verirse ben de kazanıyorum lan. ama herkes oy veriyo mu allahın donuk zekaları. anketlerde kaybediyor ya bu adam.

  • covid-19

    85 iqlu gerizekalılar topluluğu halqımızdan ve onun yansıması ekşi sözlük yazarlarından neden sonuc ilişkisini kurmasını beklemek mümkün değil. bu beyin fakiri topluluk, matematikten 10 net yapamıyordu össde. mantık ilişkisi kuramaz. neden-sonucu 1. dereceden kurdu diyelim, ikinci basamağa çıkamaz. kapasiteleri yok.
    böyle olunca noluyor? bi bakmışız hastaneye yatan niye ölüyor. entübe olanlar hep ölüyor, niye bu oluyor gibi 85 iqsuyla çıkarımlar yapmış. acaba tedavi mi öldürüyormuş.
    hastaneye solunum sıkıntılı olanlar yatıyor. anası babası da senin gibi 80 iqlu olan amın oğlu. eve ilaçla yollananlara göre bunların ölme ihtimali yüksek. çünkü ağır hasta. ölme ihtimali olduğu için, müdahale edilmesi gerektiği için hastanede.
    entübe olanlar kendi fizyolojik solunumlarıyla yeterli oksijeni hücrelerine sunamadıkları için entübe oluyor. doğanın tersine basınçla hava veriliyor bunlara. o hava verilmese, solunum iş yükleri kendi kaslarının üzerinden alınmasa yüzde 100 ölecek. nisanda entübe olanların yüzde 70'i ölüyordu. şimdi yüzde kırkı ölüyor. mekanik ventilatör kullanım tekniklerinin steroidleri kullanım tekniklerinin tecrübeyle gelişmesiyle. eğer bunları entübe etmesek, bokladığın ilaçlar aletler olmasa; hepsi boğula boğula ölecek bu insanların.
    anlattık ama anlamanı da beklemiyorum. sana pötürge üniversitesinde 2. yıllık turizm otelcilik okutan kapasiten, bu tarz şeyleri anlamaya yetmiyo. şimdi siktir git griple aynı yaee filan diyip aşı bokla amk'un beyinsizi.