sadece sen biraz gul istemistim4
profili

  • sinead o'connor

    hayatını kaybeden değerli sanatçı. ölüm haberi üzerine şarkılarını yeniden dinlerken youtube'da bir doktor ile annesi hakkında konuştuğu bir videoya denk geldim. annesiyle olan ilişkisi ve intihar eğiliminden bahsediyor. sesinde ve genel olarak varoluşundaki acı hakkında yoğun hisler yaşatan bu videonun bir kısmını türkçeye çevirerek buraya iliştireyim. videonun linki de burada

    dr: (özetle) anneni gözünün önünde canlandırdığında ne hatırlıyorsun?
    sinead: canıma okurdu. kıyafetlerini değiştirmez, yıkanmazdı. biz de aynıydık, beş yıl aynı kıyafetin içinde yıkanmadan yaşardık. evi ısıtmazdı, ışıkları yakmazdı, yataktan çıkmazdı, sürekli ilaç alırdı. bana asla güzel olduğumu tatlı olduğumu söylemezdi. erkek kardeşimi ağlatırdı. hastalık gibi, kötülük gibi kokardı.
    dr: peki sana nasıl zarar verdi?
    sinead: beni tekmeler tekmeler tekmeler tekmelerdi. bana kötü olduğumu, hiç doğmamam gerektiğini, babamın benim yüzümden evi terk ettiğini söylerdi.
    ...
    dr: annenle ilgili neyi özlüyorsun?
    sinead: onu sevememiş olmaktan ve ona yardım edememiş olmaktan nefret ediyorum. kimse ona yardım etmedi. kollarımı onun boynuna dolayıp onu sevdiğimi ve iyi olacağını söylemek isterdim. tam bir canavar olsa da ona bakardım.
    dr: onunla ilgili neyi seviyorsun?
    sinead: aklıma ilk gelen şey ölmüş olması. aklıma bunun gelmesi çok tuhaf ama onun ölmüş olmasını seviyorum. ölerek incelik etti. onu çok özlüyor ve onun için acı çekiyorum, galiba intihara meyilli güdülerim de anneme kavuşma isteğimden geliyor. doğal bir şekilde ölüp cennete giderek annemi yeniden görmek için sabırsızlanıyorum.
    dr: peki annen şimdi karşında oturuyor olsaydı ve bir dakikan olsaydı ona ne söylemek isterdin?
    sinead: bir maymun gibi onun üstüne atlardım ve gitmesine asla izin vermezdim. seni seviyorum seni seviyorum, seni çok özledim seni çok özledim. hayatım çok berbat berbat berbat berbat... (ağlıyor) onu çok özledim, onu tekrar görmek için sabırsızlanıyorum. ona onu sevdiğimi söylerdim.

  • ilgi alanına göre konuşmalık insan veritabanı

    zamlar ve dolar hakkında konuşabiliriz. gün içinde "yağa şu kadar zam gelmiş, mazota yine zam geliyor, dolar 14 ü gördü ne olacak böyle" gibisinden birbirimize panikleyebiliriz.
    edit: herkes bunu bekliyormuşçasına çok fazla mesaj geldi. ekşi zambuddy diye bir telegram grubu kurabiliriz.

  • bozcaada + sevgili + gün batımı + şarap + peynir

    içerik listesinden sadece peyniri sağlayabildiğim etkinlik.

  • 94'lüler şu an ne yapıyor sorunsalı

    26 yaşına gelip hala düzenlerini kuramamış olmanın bunalımını yaşıyorlardır.