turgak5
profili

  • tcg anadolu'ya yukardan iki bomba atsan işi biter

    "e haklı" diye düşünen arkadaşlar olabilir ister istemez. şöyle düşünün "beyaz saraya iki bomba atsan amerika'nın işi biter" cümlesi ile bu aynı mantık. cevap da aynı. bu gibi teknolojilere (tcg anadolu gemisine) yukarıdan iki bomba atmak kolay iş değil.

  • asla dolandırılmayan insanların sırrı

    bu yollardan geçmiş olmaları. iki tane tanıdığım var. adamlar hiç bir şeye güvenmiyor. hani artık bokunu çıkarmış vaziyetteler. ha bana sorarsanız çok akıllıca değil yaptıkları ama bunun avantajı olarak onlar dolandırılmazlar da. fırsat falan da yakalayamazlar ama. arada bir yerde olmak gerek. ben bazen şansa hareketler yaparım mesela. beni dolandırmak mümkün.

  • 1 kira + 1 depozito + 1 emlakçı parası

    emlakçılar işini düzgün yapsınlar. emlakçının işi sadece evi kiralamak değildir. kiralık olduğu süre boyunca da o evden sorumludur. ama bunu yapan emlakçı çok az.
    emlakçı ücretini niye kiracı ödüyor onu çok anlayamıyorum açıkçası. saçma bir kültür. bunun sebebi şu olsa gerek. emlakçı parasını duyan ev sahipleri evleri kendileri kiralamaya kalkarlar ve emlakçılar daha az iş yapar? bunu etik bulmuyorum.

    neyse bu tarz şeyler kültür olmaktan çıkıp net bir şekilde piyasa şartları olarak devlet tarafından belirlenmeli görüşündeyim. benzer görüşleri başka entrylerde de dile getirdim. beğenmeyenler oldu beğenenler oldu. görüşüm ve doğru olduğuna inandığım yöntem budur.

  • kombiden sıcak su gelene kadar israf olan su

    her bir damla su önemli lakin bireysel tüketim endüstriyel tüketimin çok çok altında. o yüzden dünyaları da tasarruf etseniz hatta hep birlikte tasarruf etsek bireysel çabaların anlamı neredeyse yok. %70-%30 gibi bir oran mevcut bireyselle endüstri arasında. o yüzden çok da açıkçası takılmıyorum ben. bu konular toplumsal bilinçlenmeyle değil devlet politikasıyla çözülür. devletin de pek tıngırında değil.

    (toplumsal bilinçlenme önemsiz demedim. onu not olarak düşelim.)

  • ton balığının az tüketilmesinin asıl nedeni

    bir gün bir marketin önünden taksiye bindim. taksici amca başladı anlatmaya. bir balık var içerde konserveler satıyorlar. iki alana bir bedava yapmışlar. geçen gün arkadaşta gördüm ben de aldım. kılçık falan yok. bı de yumuşacık. çok güzel balık. tavsiye ederim ben bugün 2 tane daha aldım evdekilere götüreceğim onlar da yesin dedi.

    market de sürekli alışveriş yaptığım bı market olduğundan dolayı biliyorum. ton balığında kampanya yapmışlardı o hafta. öyle olunca amcanın ton balığından bahsettiğini anladım. açıkçası üzüldüm de.

    kısaca ton balığının az tüketilmesinin ana sebebi eşek gibi fiyatı olmasıdır. başka bir şey değil.