sanyu mete6
profili

  • selçuk bayraktar'ın cb adaylığı müjdesi

    kayın babasında olduğu gibi abd tarafından onay verilirse siyasetteki yolu açılacaktır. rte şimdiye kadar batı ile işbirliğini hiç bozmadı. batı aleyhine yaptığı açıklamalara bakmayın onlar seçmen kitlesini uyutmak içindi. uygulamalarına bakarsanız batıyla hiç ters düşmediğini görürsünüz. bu politikaların türkiye'ye olumlu ve olumsuz çok fazla etkisi oldu. olumlu etkisi türkiye'ye sıcak para akması, olumsuz tarafı tr'nin dış politikasını batı iradesinde şekillendirmesi. arap baharında batı ne derse onu yaptık ve büyük zarar gördük. türkiye'nin mülteci deposu olması da batı projesi. türkiye uzun vadede pakistan'a dönecektir. akp'den bu duruma olumsuz bir eleştiri gelmedi. bayraktarlar seçim döneminde iyice politize olmuştu. kılıçdaroğlu'nun abd'den getireceğim dediği bir türk firması vardı adını hatırlamadım şimdi. bayraktarlar o türk firması cia ile ortak hareket ediyor diye eleştiri getirmişti. aslında bu durum bayraktarlar için de geçerli. onlar da cia ile ortak hareket ediyor. türkiye envanterindeki sayıdan daha fazlasını ukrayna'ya yolladılar. bunların çoğu savaş dışı kaldı. tsk'ya ihaları günlük yüksek meblalara kiralıyorlar abd istediği için onlarca tb2'yi ukrayna'da heba ediyorlar. o ihalarda hepimizin vergisi var. velhasıl kelam selçuk bayraktar cumhurbaşkanı olabilir ama şu an olduğu gibi abd sözünden çıkmayan bir devlet olmaya devam ederiz. abd'nin türkiye'yi pakistan'a çevirme projesi tıkır tıkır işlemeye devam eder. muhalefet tarafına baktığımızda yine batı sözünden çıkmayacak isimleri görüyoruz. türk halkı nasıl bir kapana kısıldığının farkında değil.

  • chp'de 4 dönemdir mv olan tabaka

    deniz baykal vardı. adam ölmeseydi yine vekil yaparlardı. bir önceki dönem kötürüm haliyle meclise gelip yemin etti daha da uğramadı doğal olarak. böyle bir yapılanmaya oy verdiğim için kendimden utanıyorum. akp'den zerre farkı yok.

  • ocak 2022 elektrik faturaları

    ıdlib'te yaşayan 4 milyon suriyeli kardeşlerimize bedava elektrik sağlıyoruz. faturaların neredeyse ikiye katlamasının sebebi budur. suriye türkiye ekonomisi için tamamen yük. küçük bir azınlık illegal işlerden büyük paralar kazanırken, savaşın maliyeti türk halkının omuzlarına yüklenmiş halde.
    edit: suriye'ye bedava elektrik dağıtmıyoruz diyenler var. tabiki de idlib'teki halk bedava elektrik kullanmıyor. öso ve htş gibi örgütler halktan ağır vergiler topluyor. ben bu toplanan paraların türkiye hazinesine girmediğini iddia ediyorum.

  • türk kızlarında artışa geçen feminizm modası

    orta doğu kültürünün kadını kısıtlayan yasalarına karşı bir tepkidir. ataerkil davarlar bu durumdan oldukça rahatsız görünüyor. o davarlardan sözlükte de bolca bulunmaktadır.

  • türkiye'de 7 yıl sonra görülen kuşun vurulması

    bu kuş türü yakalı toy. en son 7 yıl önce konya'da görülmüş. o tarihten sonra geçtiğimiz günlerde trabzon'da tekrar kayıt altına alındı. kuş yolunu şaşırdığı için karadeniz'i kuzeyden güneye kat etmiş. bu yüzden bulunduğunda bitkin durumdaymış. rotası, üzerine daha önce başka bir ülkede yerleştirilen takip cihazı sayesinde öğrenilmiş. yakalı toy, kuş gözlemcileri ve milli parklar memurları tarafından koruma altına alınmıştı. kuş kendini toparlayınca tekrar doğa salındı ve göç yolculuğuna kaldığı yerden devam etmeye başladı. ama maalesef bu yolculuğu uzun sürmedi. gözlemciler, kuşun üzerindeki takip cihazı sayesinde hareketlerini takip edebiliyordu. 4 gündür hareket alamayınca kuşu aramaya çıkmışlar. maalesef saçma yaraları ve kanlı haldeki yakalı toyun ölüsünü bulmuşlar. bu çok nadir rastlanan kuş türü bir avcı tarafından öldürüldü. instagram'daki birddedectivesayfasından kuşun yaşaması için harcanan emekleri görmüştüm. o harcanan emekler bir avcının tüfeğinden çıkan saçmalarla son bulmamalıydı. kuşun trabzon'da bulunma haberi
    kuşun bakıma alınması
    ve öldürülme haberi
    görsel
    kuşun türkiye sınırlarındaki son hali
    görsel

  • kendime saygım yok davranışları

    sağlıksız ve dengesiz beslenmek

    alkol kullanmak

    sigara içmek

    spor yapmamak

    kitap okumamak

    orta doğu masallarına inanmak