üst edit:
hastanenin açıklamasına @amprikuku adlı yazarın şu entrysinden ulaşabilirsiniz: #113275720
kendisi çok güzel bir şekilde bilimsel açıdan başlığa destek sunan entryleri de eklemiş. entrysine bi göz atın lütfen. şu an çok yoğunum ve tüm entyleri okuyamadığım gibi kendi yazıma da ekleyemiyorum.
@manontheçağrı adlı yazarın paylaştığı ve pompe hastalığında spontan fraktür yani kendi kendine kırık olabileceğini açıklayan bilimsel makale
arkadaşlar sakin olun, bu elbette asla linçe çağrı değil. aramızda bulunan ve konu hakkında derinlemesine bilgisi olan insanlarla pekala fikir alışverişi yapalım, annenin yanılmış olma ihtimalini tartışalım. ıkna olmayanlar ve hastanenin ihmalinin bulunduğunu söyleyenler ise change.org'dan destek versin. konu basit.
herkesi saygıya davet ediyorum.
------------------------------------------
bu konuda hiçbir fikre sahip olmamakla birlikte sosyal medyada adalet arayışında olan bir annenin çağrısını paylaşmak istiyorum. destek olmak için change.org .
yahya ölmeden önce show tv ana haber bülteninde yapılan haberi
"iyi günler. adım figen karakuş. 2 yaşındaki oğlum muhammed yahya karakuş'u bir ay önce, doktorların ihmali nedeniyle kaybettim. adalet aramak ve aynısının başka aile ve çocukların başına gelmemesi için bu kampanyayı başlattım.
acımı sizlere tarif etmem imkansız. ancak sizlere, yaşadığım süreci ve doktorların ihmalinin oğlumu nasıl ölüme götürdüğünü anlatabilirim. umarım vakit ayırıp okursunuz.
doğuştan, pompe tip 2 hastası olan ve metabolik kalp büyümesi olan oğlum, 11 kasım’da evde rahatsızlanınca onu istanbul’da bir devlet hastanesine götürdük. acilde tetkikleri yapılıp sol ciğerinde kapanıklığı var denildi ve hastanede yatması istendi.
o hastanede daha önce hiç yatılı tedavi olmadığımız için endişeliydim. normalde oğlumun tedavi gördüğü hastaneye sevk edilmesini istedim. bana 2-3 günlük bir tedavi olduğunu söyleyip sevki gerçekleştirmediler.
o zamana kadar tek başına bir odada yatan oğlumu, enfeksiyonlu, ishal hastası bir çocuğun olduğu bir odaya aldılar. hastalık kapacağından endişeliydim çünkü oğlum hastalığı nedeniyle çok çabuk enfeksiyon kapıyor. ama dinlemediler.
oğlum o hastaneye yatışının 9. gününde ishal oldu. yoğun bakıma aldılar. yoğun bakımın 4. gününde oğlumu ziyaret ettiğimde çok ağlıyordu, bir baktım bacakları şişmişti, dokunduğumda tıkırtı gibi sesler geliyordu. bana durumun normal olduğunu söylediler.
yoğun bakımın 10. günü yavrumu yine aşağı servise tek odaya alacaklarını söyleyip tedavisi bitmeden yolladılar.
en büyük şoku burada yaşadık.
aşağı servise indiğinde yahya’nın bacakları ters dönmüştü. sırtı yaralar içindeyi. ben fark ettiğimde hiçbir şey yapılmayan bacaklar, meğerse kırıkmış ve günlerce öyle kalmış. oğlumun iki bacağı da alçıya alındı. yoğun bakımda ne oldu da bacakları kırıldı oğlumun? bu bize hiçbir zaman açıklanmadı.
bacakları kırıldıktan sonra ve oğlum hala hayattayken show tv’de haber olarak yayınlandık. bunun üzerine başhekim yardımcıları gelip bizden özür dilediler, ne yapabiliriz diye sordular, iletişim kopukluğu olduğunu söylediler. maalesef bu özürler boşaydı. 20 aralık’ta, zavallı oğlum bu acılara dayanamayarak vefat etti.
daha sonra soruşturma da açıldı ancak sağlık bakanlığı ve hastane, 19 ocak tarihinde soruşturmayı ihmal yok diyerek kapattı.
ben ihmal olduğunu biliyorum, gördüm, yaşadım.
bacakları sağlam götürdüğüm oğlumun bacakları yoğun bakımda nasıl kırıldı?
sırtında neden yaralar çıktı ve doktorlar bu yaralara neden müdahale etmediler.
bunlar ihmal değil mi?
bu kampanyayla, oğlumun hayatını çalan hastane ve doktorlar hakkında soruşturmanın tekrar açılmasını ve sorumluluğu olanların ceza almasını istiyorum.
yaşadığımız olayda sorumluluğu olanlar ceza alırsa, belki diğer kişiler için örnek olur ve bu acılar daha fazla yaşanmaz."
edit: show tv haberinin linkini yukarıya aldım zira bu yazıdan daha açıklayıcı.
edit 2:
aklıma hala ihmal sorusunu getirenler davranışlar:
- kırıklar çok basit şekilde meydana gelebiliyorsa dahi bunun hastane personeli tarafından fark edilmemesi
- annenin buna dikkat çekmesine rağmen bunun üzerine gidilmemesi ve müdahale edilmemesi
- sizin anlatımınızla ölümcül bir hastalığa sahip ve hassas bir bebeğin enfeksiyon hastalığına sahip bir başka bebeğin yanına verilmesi
bu arada anne verilen ağrı kesicinin bebeğin kalbini negatif etkilediğinden bahsediyor ve bu sebeple kırık bacak - ölüm nedenselliğini kuruyor. ayrıca bebeğin hastalığı ölümcül olması, bu ömrün tek gün kısaltılmasını (eğer böyle ise) meşrulaştırmaz.
yalanci dantel1 profili
-
yoğun bakımda iki bacağı kırılan bebeğin ölmesi