karisik meyve aromali gazoz1
profili

  • 19 eylül 2020 vestel fırın patlaması rezaleti

    sorun çözüldü editi:
    herkese desteği için teşekkür ederim.

    biraz önce vestel servis bölge yetkilisi gürkan bey bizzat eve ziyarete gelerek yaşadığımız sorun sebebiyle üzüntüsünü dile getirdi. serviste görüştüğümüz personelin yeni olduğunu ifade etti. ev temizliğini karşılamayı, ürünü değiştirmeyi, ücret iadesini teklif ettiler. biz yalnızca kapağın değiştirilmesini yeterli gördük. yaşadıklarımız için kendilerinin de üzgün olduğunu içten hissettik. nihayetinde sorunumuz çözüldü. ilk başta da görmek istediğimiz yaklaşım buydu. gürkan bey ve ekibine bu yaklaşımı için teşekkür ederim.

    fırının son hali:
    https://hizliresim.com/s1njjk

    edit2: yetkili servisten arayıp bugün tespit için geleceklerini söylediler.

    edit1: vestel alarak hatayı başta yapmışsınız demiş bazı yazarlar haklı olarak.
    arkadaşlar ev kira. ev sıfırken taşındık. ankastreyi biz taktırdık ama ev sahibi daha pahalı bir ürünü karşılamayacağını söyledi. bunun bile bir kısmını kiradan bir kısmını biz karşıladık. kendi evimiz olsa kesinlikle bu markaya yanaşmazdık. evimizde başkaca vestel ürünü yok.

    olaylar şöyle gelişti:

    cuma akşamı saat 17.30 civarında işten dönüp eve geldim. banyoya geçtim. ben banyodayken mutfaktan çok şiddetli bir patlama sesi geldi. korku içerisinde banyodan çıkıp mutfağa koştum. baktım ki yaklaşık bir sene önce aldığımız garantisi devam eden ankastre fırının ön camı patlamış, mutfağın her yanın, açık olan balkon, hatta antre dahi cam parçaları içerisinde kalmış. o sırada oturma odasında olan eşim de peşimden mutfağa girince şok içinde kaldı. üstelik fırın çalışmıyordu patladığında. eşimin de fırını kapatalı 1 saat olmuş. şükür ki patlama sırasında mutfakta kimse yoktu.

    mutfak masasına oturup müşteri hizmetlerini arayıp durumu ilettim.
    müşteri hizmetleri temsilcisi gayet iyi yaklaşıp yaşadığımız olay sebebiyle üzgün olduğunu, servisin mesai saatinin bitmek üzere olduğunu, yarın sabah acil kaydıyla kaydımı oluşturduğunu, servisin gelip tespitte bulunacağını, bu sebeple camları toplamamamızı mutfağı olduğu gibi bırakmamızı istedi. biz de denildiği gibi yapıp temizlik yapmadan akşam yemeğini ve bugün kahvaltıyı salonda yaptık.

    sonrasında iş ilginçleşmeye başladı.

    bizim aklımızdan yaşadığımız korku ve travma için manevi tazminat davası açmak; vestelin ürün değişiminin yanı sıra evin temizlik masrafını da karşılaması gerektiği geçiyorken sabah arayan servis yetkilisi bize daha eve gelmeden; "fırın camı patlaması müşteri kaynaklı olup değişimi ücret karşılığı yapılmaktadır. kabul ediyor iseniz teknik servisi yönlendireceğiz" dedi. başımdan aşağıya kaynar sular döküldü.
    daha tespit yapmadan nasıl müşteri kaynaklı olduğunu söylüyorsunuz, önce gelip tespit yapın dedim. o da ücretli, uygulamamız bu yönde dediler. müşteri hizmetlerini arayıp geri döneceğimi söyledim. mh'ne durumu anlattığımda mh; teknik servisimiz daha önce edindikleri tecrübe sebebiyle böyle demiştir. yapabileceğimiz birşey yok dedi.
    yani hiç bir suçumuz olmadığı halde garantisi devam eden fırının ön camının parasını şimdi bizden istiyorlar.

    bu başlığı olurda sosyal medyanın yardımı dokur diye oluşturdum.

    --- özet ---
    garantisi devam eden ankastre fırının dış camı çalışmıyorken patladı. daha önce hiçbir darbe almadı. kapatalı 1 saat olmuştu. yetkili servis daha eve gelmeden, tespit yapmadan hatanın bizden kaynaklandığını, ücretli değişim yapacakları, değişim yapılmasa dahi tespit için ücret ödememizi söyledi.
    --- özet ---