dead point2
profili

  • urfa noterde araç satış dolandırıcılığı

    sayın sözlük yazarları bir öğretmen arkadaşımın başına gelen olayı sıcağı sıcağına aktarmak istiyorum.

    "merhaba, urfa’da öğretmenim. 2 gün önce opel insignia model aracımı ilana koydum. biri aradı araca bakmak istediğini söyledi. kendi ustasıyla geldi baktılar ettiler. 167 bin liraya anlaştık. 500 tl kapora aldım. taşıt kredisi kullanacağını söylediler. noterde bana elde 23 bin lira verdiler. kalan 143.500 liranın bankadan hesaba geçeceğini söylediler. burası önemli. noterde ki görevli “imza atmazsan para hesaba geçmez” dedi. ben de kurum görevlisi olduğu için vardır bir bildiği deyip imzaladım. sonra para gelmedi aracı da yeğenimiz kaza yapmış acil gitmemiz lazım deyip götürdüler. o gün karakola gidip nitelikli dolandırıcılıktan şikayetçi oldum. noter katibini de aldılar. noterdeki kameralar 6 7 aydır çalışmıyormuş zaten. ifade verdik. aynı şahıslar aynı noterde aynı yöntemle 10 gün önce tanıdığım bir okul müdürünü de dolandırmış. şahısların sabıkası kabarık fotoğrafları isim soy isimleri hepsi mevcut ama bulunamıyorlar. benim aracımı da aynı gün zaten hemen başka birine devretmişler. bunları size anlatmamın sebebi hem başka insanların canının yanmaması hem de hukuki açıdan ne yapabileceğimle ilgili bilgili ve deneyimli arkadaşlardan bilgi almak. belki bir kamuoyu oluşturup süreci de hızlandırabiliriz. şimdiden herkese teşekkür ederim. "

    mağduriyet boyutu çok büyük ne yazık ki çok üzücü bir olay başkasının başına gelmemesi adına üzülerek yorumlarınıza sunuyorum.

    desteğinizle inşallah bir an önce öğretmen arkadaşımızın mağduriyeti giderilir.

  • nkü yüksek lisans mülakat rezaleti

    namık kemal üniversitesi mühendislik fakültesi yüksek lisans mülakat sonuçlarında görülen adam kayırma rezaletidir.

    özet geç diyen arkadaşlar için hiçbir şey yazmayacağım sadece aşağıda bıraktığım linklere tıklasınlar mülakat puanlarına ve ales/bitirme puanlarına baksınlar ne demek istediğimi anlayacaklar.

    makina mühendisliği yüksek lisans sonuçları

    bilgisayar mühendisliği yüksek lisans sonuçları

    mülakata daha girmeden %30 etkileyen mülakat mi olur diye düşünüp bu adamlar torpili yüksek yerden olanları alacaklar diye düşündüm ama bu kadar bariz yapılacağını düşünmezdim.

    mülakat diye yaptıkları şey aslında nerelisin, nerelerde çalıştın, seni alırsak hangi konu üzerine çalışmak istersin ve 1 adet genel geçer mühendislik sorusu. (dipnot : sınava iki arkadaş olarak girdik aynı sorular yöneltildi)

    sonuçlara baktığımızda makina mühendisiliği ve bilgisayar mühendisliğinde apaçık şekilde adam kayırma yapıldığını görüyoruz. mesela mülakattan 20 alsa yüksek lisansa girecek bitirme notu ve ales puanı çok yüksek adama 10 verilmiş kendi puanıma baktığımda 20 verildiğini gördüm 30-40 verilse bende kayıt yaptırmaya hak kazanacağım belirli adamlar haricinde listenin siyah bölümüne bakıldığında gözüken 70/80/90 verilerek ales ve bitirme notu çok daha düşük adamlar yüksek lisansa alınmış.

    hele bilgisayar mühendisliği sonuçlarına baktığımızda mülakattan yüksek lisansa girmeye hak kazanmış herkes 90 almış geri kalan için fix 15 notu girilmiş.

    ekşi hayatım boyunca ilginç rezalet başlıkları okudum, torpiller okudum ama hiç yaşayan tarafta olmamıştım.
    bu olay belki de yıllardır yaşanıyor ama kimse ses çıkaramıyor. bir ses benden olsun belki sizin de desteğinizle bir dur denir.

    haber editi

    aykırı.com.tr

    şirket dedikoduları

    teşekkürler editi

    ekşi sözlük ailesi siz hep var olun hep birlik olalım birlikten kuvvet doğar.