bayyakamoz3
profili

  • emine erdoğan'ın kitabına 975 bin lira harcanması

    başlığın tamamı : "emine erdoğan'ın kitabı için bakanlık bütçesinden 975 bin lira harcanması" olacaktı.

    emine erdoğan'ın 'asırlık tariflerle türk mutfağı' isimli kitabı için kültür ve turizm bakanlığı bütçesinden 975 bin lira harcandı. bakanlıktan yapılan açıklamada, geleneksel tariflerin gelecek nesillere aktarılmasının hedeflendiği belirtildi

    t24'ten eray görgülü'nün aktardığına göre kitabın basımı için 275 bin lira harcanırken, istanbul cam ve billur müzesi’nde düzenlenen tanıtım toplantısı için de 700 bin liralık sözleşme imzalandı.

    emine hanım hangi bakanlığın personeli ki bakanlık ona bütçe ayırıyor?

    kaynak

  • albayrak'ın istifasına vatandaşın müthiş yorumu

    berat albayrak’ın istifası ile ilgili soru sorulan bir vatandaşın yanıtları...

    ekleme: amcamız,18 yılın özetini çıkarmış.

    kaynak:bağlantı

  • merkez bankası'nın çikolataya 274 bin tl harcaması

    başlığın doğrusu: "merkez bankası'nın çikolata paketleri için 274 bin tl harcaması" olacaktı.

    merkez bankası, 2017 ve 2018 yıllarında toplantılarını beş yıldızlı otellerde düzenledi ve bu toplantılar için 2 yılda tam 1 milyon 44 bin lira harcadi.

    pandemi döneminde çikolata hediye paketi için de tam 274 bin tl harcamış.

    sözcü'den deniz ayhan'ın haberine göre merkez bankası, 14 temmuz'da pazarlık usulüyle ihaleye çıkarak 274 bin 350 tl'lik çikolata paketi satın aldı.

    bundan sonra elimizde güçlü bir ensturman var: çikolata paketi...

    kaynak:bağlantı

    ekleme: bazı arkadaslarimiz; bu harcamanın çok küçük bir meblağ olduğunu, büyük şirketlerin çalışanlarının motivasyonunu artırmak için daha fazla harcama yaptığını belirtmiş.

    evet doğrudur ama,özel şirket ile kamu harcamasının mukayese edilmesi yanlıştır. arti, bu harcama sadece bir kurumdaki harcama. diğer tüm kurumlardaki gereksiz harcamalari topladığınızda israfın boyutu inanılmaz boyuta ulaşıyor ve bunlar sadece bizim bildiklerimiz...

    ekleme-2 : bazı arkadaslarimiz mesajla; merkez bankasi'nin kamu kuruluşu olmadığı noktasına takılmış. şayet merkez bankası,bağımsız bir tüzel bir kurulus ise merkez bankası başkanı nasıl görevden alınıyor!!