mserkanm8
profili

  • sokak kavgasında en etkili savaş sanatı

    "kaçanın anası ağlamazmış"
    hızlı koşmaktır kesinlikle.

  • türk insanındaki manasız iskandinavya romantizmi

    bizdeki asıl sorun çok iç içeyiz, insanlar iç içe, aileler, arkadaşlar ve evlilikler. gözleme hamuru gibi sürekli genişliyor ve büyüyoruz.
    ama kuzey ülkelerinde insanlar aile bireyleri dahi olsa birbirlerine mesafeliler. bu da onları daha güçlü ve başarılı yapıyor. bu bir zaruret onlar için, ama bizde birbirine yaslanan bir durumdayız. herkes birine ihtiyaç duyuyor.
    ekonomik manada güçlü olmalarının nedenlerinden biri de bu.
    bizlerse daha miskin. çalışmayı sevmeyen tembelleriz.
    aile yapımız ile övünerek geziniyoruz sadece. bu aynı zamanda bizim en büyük ayak bağımız. ayrıca bu arap seviciliğine her türlü tercih ederim. 1000 yıl önce gelip girmişiz bu bok çukuruna hala debelenip duruyoruz.

    edit: imla

  • 4 bin tl'ye mermer işinde çalışacak adam yok

    evet haklı adam. o paraya 10 yıl içinde ciğerlerindeki mermer tozundan. 15. yıldaki akciğer kanseri garantisinden bi haber kişidir. 4.000 lira gibi bir rakama kim 15 yıl sonra kemoterapi olmak istemez. kim istemez sadece oksijen maskesi ile nefes almayı.
    silikozis olma garantili işi istemeyen ne kadar çok "salak" var ülkede. elbette mermer tozunun faydaları ise saymakla bitmez.
    mermer sektörü, kot taşlama sizi garanti silikozis yapacaktır. hemde 10 yıl bile geçmeden.
    edit: imla
    maskeyle çalışsın diyen ılıklara o şartlarda ne maskesi. yahu ne çok pollyanna var ülkede. ulan neden biz bu kadar mermer ihraç ediyoruz kot taşlıyoruz sanıyorsunuz. hiç bir ülke vatandaşına bunu reva görmediği için.
    bu kadar serf dünyada hiç bir ülkede yoktur. hiç bir ülke kendi vatandaşına serf muamelesi yapmaz.

  • 4 ayda yazılımcı olunabilmesi

    pandemi sebebiyle doğru dürüst okula gitmeden sınava girmeden. binlerce kişi mezun oldu. asla geçemem dedikleri derslerden geçen binlerce insan var.
    4 aylık programı küçümsememek gerek.

  • gelmiş geçmiş en iyi sitcom

    seinfeld konusuz olduğu için sitcom ruhuna en uygun yapımdır. bir dizinin konusu hiçbir şey olabilir mi? evet olurmuş ve rekorlar kırarmış seinfeld'in konusu hiçbir şey.

  • araba almaya babasıyla giden 35 yaşındaki adam

    ne saçma bir yaklaşım. herkes arabadan anlamayabilir. onuda geçtim pazarlık konusunda da yetersiz olabilir. bundan doğal ne olabilir.

    arkadaşım düğün salonu ile pazarlık etmekte. ama pazarlık yeteneği sıfıra yakın. hatta insan onu görünce içinden yüksek fiyat çekesi geliyor. adam 4.500 fiyat çekmiş ve tıkanmış. abi gel şu işi hallet dedi. gittim adama her düğüne 10 kişi gelir yer içerim senden bu paranın fazlasını çıkarırım. zaten bir sürü boş beleş insan tanıyorum dedim. neyse masaya 400 lira attım. kalan 3.000 düğünde dedim. hadi sözleşmeyi imzala dedim. adam bir şey diyemedi ve yapamadı. benim 15 dakikamı aldı bu işlemler toplam ve 1.100 lira kar ettik ve adam tümünü peşin isterken ben her ihtimale karşı bir opsiyon bıraktım. çünkü arkadaşın kaynanayı vavien filmindeki gibi bir yerlerden yuvarlamayı planlıyordum.

  • binadan aşağı atlamamak için sebepler

    ölmeme ihtimalinizden dolayıdır. garanti ölecekseniz bir kaç kat daha çıkın.
    neyse saçmalamayın yahu. hayat güzeldir. cidden güzel bende yaşıyorum ve çok güzel.
    öyle olmasa ben yaşamazdım.
    esnaf ağzı gibi oldu ama öyle. ben kullanmadığımı başkasına da önermem. tutun bir tarafından.

  • fransa'nın kürt tarihini müfretadına alması

    bizimde fransa'nın sömürgecilik tarihini müfredata alarak karşılık vereceğimizi düşündüğüm mevzudur.