apostle of horadrim2
profili

  • hala erdoğan'a oy veren insan motivasyonu

    geçen gün evimizden her akşam yaptığımız gibi oğlumla bisiklete binmeye çıktık. tek farkı oğlan çok tutturduğu için güneşin batmasını beklememişiz akşam üstü altı gibi yola düşmüşüz. yirmi dakika gidiş parkuru sahil boyunca. benim oğlan altı yaşında o sıcakta su desteğiyle oraya varmasına bile şaşırdım. konumuza dönecek olursak; son noktada bir oturup soluklanıyoruz. tam karşımda üç amca. mayolular. ikisi üçüncüyü ortalarına almış, merak etme bu kulakları olup duymayanları, gözleri olup görmeyenleri dize getireceğiz s.ke s.ke a. koyacağız, silah sanayiinde dünya lideriyiz, doğalgazda kendimize yeteriz, yunanistan'ı nasıl izmir'den ege'ye döktüysek döviz lobisine de aynısını yapacağız, şeklinde kafa kol pozisyonda; kim var kim yok bakmadan hararetli hararetli konuşuyorlar. oğlan olmasa yanımda gidip bir selam verip üç beş sohbet etmek isterdim. velhasılı arkadaşlar o üç amcayı yolda görseniz hepiniz selam verirsiniz. ama hepsi zır cahil. gerçekten kara propagandaya tutulmuş, geminin mendireğine bağlanmış mutlu mesut gemi batarken güneş ne güzel doğuyor diyorlar. bizi bu eğitimsizliğe bu iktidar itmedi. o amcalar altmış yaşında. bundan öncekiler pişirdi, bu hükümette kaymağını yiyor.

    saygı ve sevgilerimle.

  • tatile gitmek lüks mü ihtiyaç mı sorunsalı

    almanı hollandalısı ve dahi avrupalısı tatile gider.

    maillerinin otomatik cevabında altı hafta sonra döneceği ve bu süre zarfında alacağı maillerin otomatik silineceğini belirtir. yerime şu bakar, o bakar ya da şurayı arayın afedersiniz nah! der.

    türk izne çıkmadan ıkına sıkıla izin tarihini paylaşır; kimse orasına sallamaz. otomatik cevabında kabak gibin cep telefonu yazar, millet tatilde ki adamı arar işini halletmeye çalışır.

    avrupalı türkiyeye gelir x8 gelirini istediği gibi harcar para arttırır üstüne.

    bizim türk zaten dolar kazanmadığı için durumu içselleştirmiştir en ufak kazığa oturmak onun için yeterlidir, oturup kalkar.

    iki hafta sonra türk döner ve birikmiş işler ile tatile çıkmadan evvelkinden daha büyük moral bozukluğuyla eşek gibi çalışır.

    avrupalı altı hafta sonra geldiğinde yine sorumlu olduğu tek iş/proje ile kaldığı yerden fazla mesai yapmadan, itilip kakılmadan çalışmaya devam eder.

    velhasılı bu şartlar halinde aile, çocuk el verse tatil yapmamak en hayırlısıdır türk kişisi için.

    not: bu konu da fazla dolmuşum herhalde.