en guzel nick10
profili

  • açıköğretimde psikoloji lisans bölümü açılması

    psikoloji bölümü mezunları üşüşmüş başlığa. tabii ucu size dokundu. ulen felsefenin, sosyolojinin eğitimi verilirken sesiniz niye çıkmıyordu, öğretmenlik bölümlerinden mezun verirken neredeydiniz de şimdi ortaya çıktınız? yakında tıp alanında, mühendislik alanında da açılırsa şaşmam.

  • ekşi itiraf

    vücudumda olası bir virüs taşıyor olabilirim diye kendimi sosyal izolasyona alıp memlekete ailemin yanına gidemedim. 66 yaşında koah hastası babam ve 59 yaşındaki hipertansiyon hastası annem için çok kaygılanıyorum. sanırım kaybetmekten en korktuğum şey annem ve babam.

  • evde yoğurt mayalayan kız

    benim bu be. köy sütünü alıp mis gibi doğal yoğurdu mayalıyorum, ne olduğu belli olmayan paketlenmiş yoğurdu kullanmıyorum.

    yok köy kokuyormuş yok bilmem neymiş diye gevşek gevşek konuşanların evine inek sıçsın amk.

    edit: durun tarif de vereyim, azıcık insanlık öğrenin.

    şimdi aldığın sütü kaynat güzelce, çok kaynatma, kaynara çıktıktan sonra 5 dakika sonra kapat altını. pişirirken sütü kontrol et bu arada, taşmasın.

    sonra sütü soğumaya bırak, küçük parmağını daldır süte, altıya kadar say, parmağın sıcaklığa dayanamayıp çıkarıyorsan ideal sıcaklıktadır. yoğurt mayasını al 1 kaşık yeter, tenceredeki sütten biraz al ve incelt sütle. kavanozlara yaparsanız daha güzel sonuç alırsınız. kavanoza koy karışımı, ağzını sıkıca kapat. battaniye olur, örtü olur fark etmez 6 saat kadar beklet. süre dolunca aç örtüyü, oda sıcaklığına gelene kadar koy tezgahın üstüne beklesin. ağzını açmadan kavanozları koy dolaba. bir gece beklesin öylece. kavanozu açtığında yoğurdun tuğla gibi olmamışsa gel yüzüme tükür.

    ince detay; yoğurt mayasını çok koymayın ve süt çok sıcak olmasın aksi takdirde ekşi olur.

    hadi afiyet olsun.

    edit 2: en çok sorulan sorular
    süt oranı nasıl oluyor? -3 litre süte 1 yemek kaşığı maya ( maya dediğin yoğurdun kendisi)

    maya ekşi olursa ne yabacaz? - maya ekşiyse, onu biraz suyla inceltip içine yaklaşık bir çay kaşığı kadar toz şeker koy. ( canım anam yöntemi)

    - mayayı sürekli kullanabiliyor muyuz? ekşi olmadığı sürece defalarca kullanabilirsin.

    yok ben tutturamıyorum cıvık oluyor diyorsan sütün kaynama süresini artır, biraz daha yoğunlaşsın o zaman kıvamı tuturabilirsin.

  • sesine aşık olunan kadınlar

    (bkz: birsen tezer)

    seviyoruz.

  • kusursuz bir pilav yapmanın en püf noktası

    açılın yılların çok bilmişi olarak püf noktaları tek tek paylaşacağım.

    tarif göz kararı olacak, tutturamazsanız gelin mesaj kutusundan yüzüme tükürün.

    bakın anacım, önce pirinci al, üzerine tuzu dök ve kaynamış su değil sıcak su koyun öyle foşur foşur kaynar su dökersen pirinç birden şişer. at kenara beklesin.

    tencereye ayçiçek yağı, biraz tereyağ ve biraz da zeytinyağı koy, çok koyma elinin ayarı olsun. hah güzelce o yağ köpürsün azıcık, yakma yağı dikkat et. içine şehriye koy, geç kenara şimdi. bekleyen pirinci (yarım saat en az) su durulaşana kadar yıka, elini dokunma pirinçler kırılmasın. iyice süz, suyu kalmasın, olmadı az daha süz. heh şimdi tamam. altını kıstığın tenceredeki( döküm tava veya teflon olsun) şehriye altın rengi alacak önemli bak burası. iyice süzdüğün pirinci at içine, kavur iyice. tane tane dökülsün, bu arada bir tane küp şeker at, kes limonu ikiye limon da sık. pilavın parlak ve beyaz olsun. al oradan kaynar suyu, pilavın üstünü bir parmak geçecek şekilde dök, ne kadar pirinç olursa olsun bir tatlı kaşığı da tuz koy yeter. kapat kapağı, pilav göz göz olana kadar harlı ateşte pişir, sonra altını en kısık ayara getir. böyle cızır cızır ses gelince aç kapağı şöyle bir havalandır pilavı, suyunu çekmiş mi kontrol et, çok karıştırma ama. suyunu çektiğinden emin olduğunda temiz bir bez veya havlu kağıt ile kapağını kapat. bir sofra örtüsü ile sar. 15 - 20 dakika kenarda beklesin.

    pilavı yaptın mı? gel mesaj kutusuna teşekkür et. hadi kapatınız ipuçlarını köfteler. bon appetit

    düzeltme : osmancık baldo pirincinden başka pirinç kullanırsanız yazıklar olsun size.

  • ekşi sözlük dertleşecek insan veritabanı

    merhaba sevgili sözlük yazarları,

    iyi ve temiz her şey dahil otel önerebilecek allah kulu vardır işalla. antalya( kemer, beldibi, göynük, side), marmaris(içmeler), muğla (bodrum) gibi mevkilerde tavsiyelerinizi beklerim.

    ücret öğretmenspor'a uygun olsun anacım ^^
    edithpiaf: entry başlık uyumsuzluğunun anasını bellemişim ama en yakın zamanda imha edilecektir.

  • makyaj yapmayan kadın

    selamunaleyküm,

    la derdiniz ne şu kadınlarla çüküne koyduklarım. bi siktirin gidin kendi sivilceli yüzünüzle ilgilenin.

    makyaj yapmayan kadın, kimseyi götüne takmayan kadındır. makyaj yapınca insanın daha güzel olduğunu iddia etme talihsizliği yapmazsınız işalla. bakım gelir öncelikli olarak, temizlik gelir onun için. tuvaletten çıktıktan sonra elini yıkamayan adamlar gelip ahkam kesiyor ya vay amk böyle işe.

    çekin pis ağzınızı şu kadından kızdan be, eögh amk.

  • çocuktu

    profillerimize geldi gözümüzün bebeği.

    çocuktuk, bok vardı büyüdük.

    23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı 'mız kutlu olsun.

  • kalbi kırılmış bir kadının yapabilecekleri

    hiçbir şey.

    kalbi kırılan kadın yorgun kadındır, vazgeçer.

    kırmayın kadınları, hak etmeyen kadınları hiç kırmayın.

  • kelle paça çorbası içip kokoreç yiyen kız

    ağzının tadına tükürdüğümün adamlarına dert olmuş kızdır. şırdan da yiyordur o terbiyesiz bi de.

    yiyeceği cinsiyetleştiren öküzlere selam olsun.