leviathan175
profili

  • 23 nisan 2023 galatasaray fatih karagümrük maçı

    ulan golden sonra stadda gösterdikleri gs taraftarına bak. adamlar o kadar alışık değil ki kendi evlerinde iki üç gol yemeye şaşkınlıktan ağızları ayrıldı. allahtan fenerbahçe taraftarı değilsiniz amk 3 aya tansiyon hastası olurdunuz.

  • 7 ocak 2022 bruno peres'e verilmeyen kırmızı kart

    var'da trabzonspor - fenerbahçe maçının rezil hakemi ali şansalan'ın olduğu maç :)

    edit: şov devam ediyor… https://twitter.com/…tatus/1479527151133208583?s=21

  • 22 ocak 2021 amazon.com'un yapmış olduğu incelik

    malum son günlerde ankarada inanılmaz bir soğuk var, ankarada yaşayan yazar arkadaşlar iliklerine kadar hissediyordur bu dediğimi. ben de apartmanımızda giriş kattaki dernekte çalışan ve yıllardır istisnasız her gün sokak hayvanlarını besleyen, hamile kalanları içeriği alıp o dondurucu soğuklarda derneği adeta doğum evine çeviren tahir amcanın pandemi sebebiyle işten çıkartılıp derneğin kapatılması üzerine, 20.01.2021 tarihinde amazon üzerinden sokağımızda yaşayan hayvanlar için 15 kiloluk “reflex adult cat food” kedi maması sipariş etmiştim. [reflex plus tavuk etli yetişkin kedi maması 15 kg https://www.amazon.com.tr/…jjd?_encoding=utf8&psc=1 sipariş ettiğim ürün]

    prime üyesi olmam sebebiyle ürün bugün teslim edilecekti ve yaklaşık 1 saat önce geldi. ürünü teslim aldığımda uyku sersemliği ve ara holun loşluğu ile paket üzerinde kedi maması resmi var sandım ancak yaklaşık 30 sn içerisinde bunun mama resmi olmadığını, paketin kargo teslimat sürecinde patladığını anladım. görsel . (mamaların görsel olmadığı ürünü ilk teslim aldığım esnada bu kadar belirgin değildi, fotoğrafını çekmek için paketi hareket ettirdikçe dağıldı :) )

    anında balkondan kargo görevlisine seslenerek ürünün hasarlı olduğunu bu şekilde teslim alamayacağımı söyledim. kargocu arkadaş ilk başta tekrar yukarı çıkarak ürünü geri aldı ve 1 dk sonra hasarlı ürünü kendilerinin iade alması durumunda iade sürecinin uzun olacağını, ürün iadesi için amazon üzerinden iade formu oluşturmam gerektiğini , amazonun ürünü gelip kendisinin teslim alacağını söyleyerek ürünü tekrar getirdi.

    bunun üzerine amazon müşteri hizmetlerini arayarak durumu izah ettim ve bu mamayı sokaktaki hayvanlar için aldığımı ancak bu haliyle hayvanlara bunu veremeyeceğimi çünkü ürünün ne zaman patladığını ve taze olup olmadığını bilmediğimi söyledim. bir an önce ürünü gelip almalarını ve iademi gerçekleştirmelerini istedim.

    beni kısa bir süre hatta beklettikten sonra müşteri yetkilisi “hasarlı ürün teslimatı için özür dilediklerini, ürünle ilgili depoyu aradıklarını ve ürünün kargoya verilirken sorunsuz olduğunu, ürünün ambalajının kargo teslimat esnasında ağırlık sebebiyle muhtemelen yırtıldığını, ürünün son kullanma tarihlerini kontrol ettiklerini ve taze olduğunu, hayvanlara güvenle verebileceğimi ve ayrıca hasarlı teslimat sebebiyle para iadesini gerçekleştireceklerini, ürünü iade etmeme gerek olmadığını ve ayrıca para iadesine ek olarak sokaktaki dostlarımız için 15 kiloluk aynı ürünü kendilerinin tarafıma göndereceklerini” söyledi.

    resmen gözlerim yaşardı kadını dinlerken. aynı şey malum turuncu sitede yaşanmış olsaydı, ne kargo bir gün içerisinde gelirdi, ne üründeki hasarı anında göremedim diye iade alırlardı, ne para iadesi yaparlardı ne de sokak hayvanları için ekstra ücretsiz ürünü tekrar gönderirlerdi.

    umarım amazonun bu kaliteli müşteri memnuniyeti ve iade politikaları ölücü insanlarımız tarafından istismar edilmez de uzun yıllar sonra tanıştığımız bu medeni hizmeti ülkemizden kaçırmayız.

    edit: başlığı açarken bugün tarihin 21 ocak 2021 olduğunu sanarak açmışım. ürünü 21.01 de sipariş ettim 22.01 ,yani bugün, teslim edildi.

    edit 2: paylaşıma reklam diyen yazar arkadaşlar olmuş. allah rızası için, reklam yapacak olsam “amazondan aldığım ürün hasarlı geldi” diye yazar mıyım? biraz insaf gerçekten. ayrıca amazonu nasıl aradığımı sorgulamış bazı yazar arkadaşlar. amazon’un hiç de kullanışlı olmayan mobil uygulamasından “müşteri hizmetleri” bölümünden “bize ulaşın” kısmına tıklayıp, “müşteri hizmetlerini arayın” bölümüne tıkladığınızda “sipariş ile ilgili diğer sorunlar” seçeneğini seçerseniz iletişim bilgilerini soruyor ve onayladığınızda +44 ile başlayan bir numaradan anında kendileri arıyorlar.

    edit 3: reklam diyen arkadaşlar için az önce gelen iade mailini de bırakayım. görsel bu da yırtık ambalaj sebebiyle mamalar bozulmasın diye paketlediğim hali görsel

  • hukuk açıköğretim olsun kampanyası

    ankara hukuk mezunu bir hukukçu olarak desteklediğim öneridir. bizim zamanımızda bir dönem 1000 kişi, bir sınıf 500 kişiydi. bazı derslerde alttan alanlarla birlikte dersi alan sayısı 700-800 kişi olurdu. peki derse gelen öğrenci sayısı maksimum kaçtı? 30-40. borçlar hukuku, eşya hukuku, ceza hukuku gibi zor derslerde bile sayı 50yi geçmezdi. peki geri kalan 650-750 kişi napıyorlardı? dersin notunu alıp, sınavdan 1 ay önce çalışmaya başlayıp, okuyup ezberleyip geçiyorlardı.

    durum böyle iken bu dersler uzaktan olsa ne olur olmasa ne olur? öyle bir öğretim sistemi ki derse gelmeden fotokopi okuyup kitabın kapağını bile açmdan geçebiliyorsun, derse gelmene bile gerek yok. uzaktan olmasının ne mahsuru var?

  • fenerbahçe'nin ligden çekilmesi

    sevgili yazar arkadaşlar, ligden çekilmenin sonucunu biliyor musunuz da rahat rahat ligden çekiliriz seneye de şerefimizle gelir tekrar oynarız diyorsunuz? eğer bir takım ligden çekilme kararı alırsa bir sonraki sene bir alt ligden başlamıyor! en alt ligden başlamak mecburiyetinde, yani şu an amatör lig ise amatör ligden.
    bir fenerbahçeli olarak gerçekçi bir yaklaşımla olabilecek şey şudur: bütün değerli oyuncuları satıp u-19 takımı ile maçlara çıkmak ve küme düşmek. olasılıklar arasındaki ligden çekilme opsiyonunun gerçek hayattaki karşılığı budur.