indis saralonde1
profili

  • ilkokulda sınıfın en iyi resim yapan öğrencisi

    resim öğretmenim geleceğimle oynayana kadar bendim. 2. sınıfta il geneli resim yarışmasında birinci olmuştum. anneannemin moda evi vardı ve onunla birlikte elbise modelleri çizerdik..
    4. sınıfa geldiğimizde resim dersimize sınıf öğretmenimiz değil resim öğretmeni girmeye başladı. yeniyıl yaklaşıyordu ve ödev olarak yılbaşı temalı serbest çalışma yapmamızı istedi. bütün hafta verdiği ödevle uğraştım. yaptığım resimle gurur duyarak derse girdim. ne yazık ki ismini hatırlayamadığım zat-ı muhterem şahıs, resmi benim yapmış olduğuma inanmadı. bütün sınıfın önünde beni masasına çağırıp etrafına sınıf arkadaşlarımı toplayarak ‘ hadi göster bakalım aynısını yap şimdi’ diyerek endişeden titreyen ellerimle resim yapmamı istedi. yapamadım tabi ki.. o heyecanla yapamadım.. alay edişini hiç unutamıyorum.
    evet resim maceram o gün son buldu.
    türkiyedeki eğitim sisteminin boktanlığı içimizdeki yetenekleri öldürdü.. kimbilir başka bir ülkede başka şartlarda eğitim almış olsaydık şuan pazartesi sendromu yaşamıyor, yarın işimize severek gidiyor olacaktık.