all good movies2
profili

  • ekşi sözlük yazarının elektronik müzik klibi

    üst edit:klip görüntüleri standart, bilindik görüntüler olabilir ancak aslında klibimizde bir hikâye var. dümdüz çekilmiş bir klip değil.
    klibin 14. saniyesinde kızın gözünü kapatması ile birlikte kızın gözünden anılarını izliyoruz, mutluyken dahi hep bir sorun olduğu belli oluyor. 1:41'de gerçeğe dönüyoruz, 1:58'de müziğin değişmesiyle kız bu sefer hayal kurmaya başlıyor, acaba "hep düşündüğüm şeyi yapsam da gitsem ne olur ki" diyor ve kaçmaya başlıyor. çocuğun ne hale geldiğini görüyor, son bir iyilik yapıp kızı içinde öldüremeyen çocuğun kalbine sıkarak kendisini öldürüyor. sonra da her şeyin şarkının etkisiyle oluşan düşünceler olduğunu anlıyoruz.
    uuuuuu inanılmaz hikaye değil belki ama kesinlikle alışılagelmiş de bir klip olduğunu kabul etmiyorum, kötü veya sıkıcı yorumları oldukça kabul edilebilir ama alışılagelmiş bir hikaye değil.
    * klipte izlediğimiz olayların şarkının etkisi olması dışındaki her şey gerçek bir hikâyeden alıntılanmıştır :)

    benim klibim. çelişki
    şarkı sözleri, klip yönetmenliği ve şarkının aranjesi bana ait.

    aslında şarkıya ait de bir başlık vardı, birkaç entry vardı, yönetim "çelişki" başlığına taşımış oradaki entryleri.

    dün rap klibi çeken bir arkadaşın bu formatta başlık açtığını görünce ben de deneyeyim dedim. ben de gömülme ihtimalimi göze alarak bu başlığı açıyorum. 2 ayı geçti klibi yayınlayalı ancak tıpkı arkadaş gibi ve her üretim yapan insan gibi ben de yaptığım şeyin insanlara ulaşmasını amaçlıyorum, bu yüzden dünkü başlık sonrası aynı formatta ben de başlık açayım dedim.

    vocal trance bir şarkı üretmek istedik ancak ülkemizde dinleyeni pek olmadığı için çok sert giriş yapmamak adına biraz da pop tarzına yakın bir şarkı oldu. yarı yarıya denebilir, yarıdan sonrası tamamen elektronik aslında.

    yeni şarkımız tamamen vocal trance olacak. gelecek olumlu olumsuz eleştiriler bizlere ilerlememizde ışık tutacak .

    şarkımız her ne kadar kadın vokal tarafından söylense de klibi izlediğimiz zaman aslında klipteki hikayeye istinaden sözler erkek tarafından kadına söylenmiş oluyor. ufak bir karışıklık olabilir diye belirtmek istedim.

  • ölüm raporuna covid-19 yazmayınca darp edilmek

    bir ülkenin doğru bilgi alma hakkını savunmuştur. kesinlikle çomar değildir. "yakınımız öldü neden kurtaramadınız" diye değil, "neden insanlardan bunu saklıyorsunuz, bu şekilde daha çok ölüm olur, sorumlusu olursunuz" mantığıyla hareket etmiştir.
    ben şahsen yanlış bir şey görmüyor, üzerine de teşekkür ediyorum.