eyorllamambugadar3
profili

  • ekonominin çökmesine muhalefetin bir şey yapmaması

    yani insanlar okumaktan, yürü git çekmekten bıktı, siz bu "muhalefet kötü" retoriğini kasmaktan sıkılmadınız yahu. ne düşündüğünüz kadar farklı bir bakış açısı ne de sandığınız kadar güzel bir tespit yaptınız. iktidarın her saçma çıkışında ve hareketinde "gündem değiştiriyoreeee" diyen denyolardan bir farkı yok. büyük resim kursunun farklı bir rengi su saçma söylem yemin ederim.

  • akp discord grubu konuşmaları

    istemsizce "hahahaha" dedirten bir vidyo. ama bir konuyu gözden kaçırmamak lazım:

    hani diyoruz ya, "ak tim gene organize olmuş" diye, hakikaten oluyorlarmış. yani bundan zaten emindim de, bunu kanlı canlı görmek bambaşka bir şey.

    1.20 civarında aşağı kaydırıldığında katılımcı sayısıyla ilgili de fikir veriyor görüntü. 5-10 saniye sonra da "cemile" mahlaslı kullanıcı "bu gece gene baya uğraşacağız" gibi bir şeyler söylüyor ve başka bir kullanıcı "yok valla ben bu sefer uğraşmam adamlar haklı" tarzında bir cevap veriyor. yani bu adamlar gerçekten her gün her saniye bu şekilde örgütlenip resmen sosyal medya kanallarında manipülasyon operasyonları yapıyorlar. e peki, bu insanların işleri güçleri yok mu? bu kişileri finanse eden bir kanal mı var? yoksa şahıs iktidarının "paralı troll ordusu" mu var? ilginç.

    grup oldukça kalabalık, sesi soluğu çıkmayan diğerlerinin bir nevi "er" olduklarını düşünüyorum, konuşanlar da bu manganın liderleri, örgütleyenler.

    ayrıca belirtmeden de geçemeyeceğim, benzer bir görüntü muhalif motivli olarak ortaya çıksaydı, o odadaki herkes için nitelikli suç örgütü kurmaktan soruşturma açarlardı, içişleri bakanı "bence suç" diye yargı dağıtır, ensonhaber "hainlerden darbe planı" diye başlık atardı.

  • sitenin güvenlik görevlisini darp eden maganda

    ayıya bak hele. ülkeye bak hele. kendisine bir bok olmayacağını biliyor çünkü, adamın yapmaya cesaret edebildiği şeye bak. bunu yapabilecek kadar eşkıya olmak zaten başka, ama adam başına bir şey gelmeyeceğini biliyor.

    şikayet edenin kimliğini nasıl öğrenmiş? adam şikayetini neden geri çekmiş? kim kendisine şu yapılanları hazmedebilir de geri çeker şikayetini? adamı nasıl korkuttular.

    ama bir kez daha, bu herif şikayet edenin kimliğini nasıl öğrenebilmiş? bunu açıklayın önce. sonra da şikayetin neden geri çekildiğini sorgulayın. sonra da şikayet olsun olmasın şuna gerekli cezayı verin. ayrıca kimliğini öğrenmesine kim yardımcı olduysa onlara da.

    muz cumhuriyeti.