zeytin canavari2
profili

  • ekonomik krizin faturasını ak parti'ye yüklemek

    akp secmeninin yapmadigi dolayisiyla ciddi bir oy kaybinin zor oldugu durum. dun yufkaciya gittim. yillardir alisveris yaptigim kucuk bir dukkan. sahibi koyu ak partili. normalde alisverisimi yapar cikarim ama bu sefer 'yanimda bozuk para var, ihtiyaciniz varsa tumler misiniz?' dedim. aman demez olaydim. adam bir basladi, dakikalarca susmadi. eskiden kasa dolup tasiyormus da simdi millet sadece bozuklari getirebiliyormus, 30 yildir boyle durgunluk gormemis, hayatinda ilk kez saat 10'a kadar uyuyormus cunku is yokmus, niye bosuna uyanacakmis, millet acmis, faturalarini bile zor oduyormus, torun torba sahibi adam cocuklarina odetiyormus faturalarini...

    boyle anlatirken araya girdim. 'e cumhurbaskanimiz daha yeni aciklama yapti. ekonomimiz şahlanmis, avrupa şoktaymis.' dedim. 'ben siyaset bilmem, olani soyluyorum.' dedi. 'e yillardir ulkeyi yonetenlere bakmak lazim, bir daha oy vermemek lazim.' desem de ekonomiyle siyasetin farkli oldugunu, birbirine etkisi olmadigina inandigi belliydi. daha fazla uzatmadan dukkandan ciktim.

    buna benzer bircok diyalog yasiyorum esnafla. duzelme umudu maalesef ki goremiyorum.

    edit: bu duruma inanmayip, uydurdugumu iddia eden yazalar, komiksiniz vallahi. basrolunde akpli yufkacinin oldugu bir hayal dunyasi kalemi en guclu senaristte yoktur.

  • en kötü kargo şirketini seçiyoruz anketi

    sürat kargodur.