reclakebrix6
profili

  • 31 mart 2024 yerel seçimleri

    tüm türkiye'nin ak parti turuncusuna boyanması dileğiyle. belki böylece şu vasıfsız muhalefetten kurtuluruz. son seçimler gösterdi ki türkiye'nin sorunu iktidar değil muhalefet.

  • garsona bahşiş vermenin saçmalığı

    bazı mekanlardaki garsonlar sektör ortalamasına göre belirgin işlerini daha iyi yapan ve müşteriyi rahatsız etmeden bunu başaran kişiler oluyorlar ve bunu ödüllendirmekte bir beis yok bana göre.

    ailemle tatile genellikle antalyaya gideriz. sivastan. dönüş yolunda da mutlaka konyada durup etli pide yeriz. bir defa haricinde her defasında cemoda yedik.
    geçen senelerde gittiğimizde, annem namazını kılmaya mescide indi. biz siparişleri verdik. bizim çorbalar geldi ben üzüldüm annemin çorbası soğuyacak diye. tam çorbalar geldiği sırada garsona durumu söyledim. “sorun yok ben gördüm hanfendinin mescide girdiğini onunkini servise açmadık zaten” dedi.
    müşteriden talep gelmeden bu kadar düşünceli olan bir kişinin az-çok ödüllendirilmesinde ben bir kötülük göremiyorum.

    ek olarak da, bir alman firmasında çalışıyorum. ve şirketle ilgili yemek harcamalarımızda %10 bahşiş bırakma hakkımız var ve bu bizlerin kullandıkları sınırlı bütçeden değil şirketin genel bütçesinden düşülüyor.

  • lionel messi

    barcelona'nın yüz yıldan daha uzun süre tarihinde
    -26 tane la liga şampiyonluğu mevcut. bunlardan 10 tanesi 2004'ten sonra.
    -13 kere supercopa kupasını kaldırmışlar. bunlardan 8 tanesi 2004'ten sonra.
    -şampiyonlar liginde işler daha da değişiyor. 5 tane şampiyonlar ligi kupası var. bunlardan 4 tanesi 2004'ten sonra.
    -5 tane super kupaları var. bunlardan 3 tanesi 2004'ten sonra.

    hormon eksikliği tedavisi almak için barcelona şehrine gelen lionel messi 2004 yılında barcelona futbol takımına girdi.

    adam yüz yıllık takım kaderini belirgin şekilde değiştirmiş. böyle balon mu olur

  • ayrılık acısı geçer mi

    bundan baya bir süre önce bir kız arkadaşım vardı. çok uzun bir süre değil ama 6 7 ay kadar birlikte olduk sanırım. sağlıklı bir ilişki değildi. sıklıkla kavga, tartışma vs. sonra ayrıldık.
    yaklaşık 1 ay kadar uyuyamadım.
    o dönem ailemle birlikte yaşıyor olmama rağmen kapı çaldığında o geldi gibi hissederdim (sadece bir defa gelmişti)
    yaklaşık 3 ay kadar durduk yere elim titrerdi ara ara.
    içimde asla bitmeyeceğini sandığım bir boşluk.
    sürekli üşüyor gibiydim.
    o dönemde ilişki benden kaynaklı bitmemiş olmasına karşın bitmemesi için pek çok şeyden vazgeçebilirim gibi düşünüyordum.
    tam olarak ne zaman atlattım bilmiyorum ama geçti. geçiyor. geçmiyor ise bu aşkınızın veya sevginizin inanılmaz büyük olduğundan değil sizin saplantılı olduğunuzu gösterir.

  • migros'un gıda takviyesi ve vitamin satışı yapması

    açılın konuya hakim birisi olarak geliyorum...
    global bir ilaç firmasında çalışıyorum. firmayı hepiniz biliyorsunuzdur ancak burada adını vermek birazdan anlatacağım şeyler için doğru olmayacaktır.

    firmanın yine hepinizin bileceği bir kremi var. nemlendirici özellikli olanı, pişik için olanı, tedavi edici pomatı vs birden çok çeşiti mevcut. bunlardan nemlendirici ve pişik için olanları kozmetik ürün statüsünde ve ruhsatı tarım ve köy işleri bakanlığından alınıyor. tedavi edici pomat ise ilaç statüsünde ve sağlık bakanlığı ruhsatlı.
    1,5 sene kadar önce firma, kozmetik irem $krem statüsünde olan ürünlerini zincir bebek ve bakım mağazalarının satışına karar verdi. abi bu karar verildi.. anasını avradını.
    teb (türkiye eczacılar birliği) acil toplantı yaptı. firmayla yapılmış olan ortak projeleri iptal etti ki birisi ulusal çapta büyük bir kadın sağlığı projesi idi.
    tüm ecza odalarına yazı gönderdi. şirketin ilaç statüsünde olan ürünlerine tepki alınmasına yönelik.
    yetmedi bölgesel olarak farklılık gösterse bile pek çok eczane firmanın mümessilini kabul etmedi.
    dahası olmaz dedi eczane girişlerine "xxx firmanın mümessilini giremez / alınmayacaktır" gibi yazılar asıldı.

    o süreçte ben anladım ki eczacıların en büyük korkusu bu tür ürünlerin markete girmesi değil bunun bir süreç olarak yönetilip ilaçların da yavaş yavaş markete girmesi ve kendilerinin de atıl pozisyona düşmesidir. ha olur olmaz onu bilmiyorum ama konuştuğum tüm eczacılar bunu dediler bana.

  • taha duymaz'ın instagram hesabının kapatılması

    pek çok kişi 17 yaşında falan demiş. kaç tane firma bu çocuğa para ve malzeme desteği verdiğini açıkladı. çocuğun instagram hesabından paralar aldığı ispatlandı. menajeri vardı amk.
    17 yaşında o kadar para alsın ama ajitasyon için üzerinden tır geçirdiği tepsiyle yemek yapsın. pimapende yaptırılmış dolapları olan mutfakta buram buram fakirlik kokan yemek tarifleri versin. ama küfür edince 17 yaşında.
    saçmalamayın. gerçek hatta bir sürü gerçek fakir var bu çocuk 17 yaşında tüm o insanlara duyduğumuz acımayla karışık yardım-severlik hislerimizi siksin atsın. siz de savunun. he oldu.

    edit. bir sürü mesaj geldi. toplu cevap vereyim.
    fakirlik veya bunun görüntüsü bir imaj olamaz arkadaşlar. villası olan dilenciyle aynı mantıklı çalışıyor bu çocuk. yalnız dilenci en fazla 100 bin insanın geçtiği bir caddede dilenirken bu çocuğun bir paylaşımı milyonlarca izlenme ve etkileşim alıyor. neyi savunuyorsun anlamadım ki.