tayagu1
profili

  • beyaz tenli erkekler

    dünyanın her yerinde olduğu gibi daha çok tercih edilen erkeklerdir. ama bunun gibi konular sadece türkiye gibi aşağılık kompleksli insanların olduğu bir ülkede açılır. çünkü türkiye beyaz bir ülke değildir, ama insanları beyaz olmak ister. saçlarını sarıya ve kızıla boyarlar, burunlarını küçültmek veya çenelerini büyültmek için estetik ameliyat yaparlar--tıpkı beyaz olmayan çoğu ülkeler gibi (güney kore, iran, çin, japonya, hindistan, güney amerika). dünya güzellik standartları gayet açık şekilde beyazların tekelinde. ha medyadan kaynaklı, ha belli bir varlık durumunu temsil ettiği için belli bir genel tercih durumu var beyazlara kayan. normal olarak.

    eğer türk televizyonundaki oyuncuları sokaktaki ortalama bir insanlarla karşılıştırırsanız ne dediğim çok daha kolay şekilde anlaşılacaktır. daha beyaz durduğu için oyuncu veya model olabiliyorlar çünkü o fenotip daha kolay satılabiliyor. bu meksika'da da öyle. nüfusun geneli kahverengi ama bi bakıyorsun, telenovela oyuncuları 40'ların nazi propaganda posterinden çıkmış gibi tıpkı.

    bu demek değil ki türklerde beyaz yok, var tabii. muhteşem derecede de nadir değil haliyle ama yine de anlaşılacağı üzere nadir. güney italya'daki ortalama bir insan veya yunanistan'daki ortalama bir insan ile görünüş bakımından farkın olmayabilir bu arada ama beyaz avrupalı bir insan hiçbir zaman seni beyaz olarak görmeyecek, çünkü senin kimliğinle ilintili olan bir yabancılık durumu var onlara göre. bu yüzden güney italyalı veya yunan beyaz olabiliyor 2020'de ama sen olamayacaksın. ve işte bu yüzden twitter'da veya herhangi bir mecrada bunun ve benzeri başlıklarla yazılan yazıları görebiliyorsun. bu yüzden hafif beyaz tenli veya renkli gözlü bir kız veya oğlan "off iyi ki beyazım" ayarında şeyler yazabiliyor (bunu beyaz çoğunluklu bir ülkede yazsan senin ırkçılıktan hayatını karartırlar). çünkü beyaz tenli biri olarak türkiye'de nadir olduğunun az da çok farkındasın. ve aynı zamanda bunun standartların üstünde bir özellik olduğunun da farkındasın. aynı şekilde beyaz olmayan (gözükmeyen) başka bir türk de bunun farkında istese de istemese de. sırf bu yüzden altında büyük bir aşağılık kompleksinin yattığı bu tür şeyleri yazabiliyorsun.

    tabii bunlar aslen stereotip ama gayet geçerli bir stereotip. türklerin monolit bir yapıda olmadığının farkındayım.

    dediğime inanmayan arkadaşlar için şu okcupid istatistiğine bakmalarını öneririm: https://i.redd.it/kyxij2pyh3901.png