thelastchantingbuddy4
profili

  • 9 günlük tatil sonrası ilk pazartesi

    gerçek tatilin ilk günü. ufacık sahil kasabalarına metropol nüfuslarını doldurdunuz, 15 dklık mesafeleri 2 saatte zar zor gidip hınca hınç dolu plajlarda kucak kucağa denize girmeye tatil diyorsunuz.

  • hala koronavirüs kapmayanların meslek sırları

    evden çıkarken daha ayakkabı giymeden maskesini takan bir insanım. toplu taşıma kullanmayı yıllar önce bırakmış olmanın yanı sıra pandemi başladığından beri özel aracıma hiçbir arkadaşımı almadığım gibi kimsenin aracına da binmedim. avm, kafe, restoran gibi kalabalıkların toplandığı yerlere mart ayından beri hiç girmedim. en az maske ve sosyal mesafe kadar kişisel temizliğe de çok dikkat ettim - ki bunun pandemi öncesinde de olan bir alışkanlık olduğunu belirtmeliyim.

    buraya kadar herşey çok güzel görünüyor. gel gelelim bizim elimizde olmayan bazı şeyler var. ben bir öğretmenim ve görev yaptığım okul, il hıfzıssıhha kurulu kararıyla - okul idaresinin, okulun fiziki şartlarının planlanan önlemleri almaya uygun olmadığını belirten görüş yazısına rağmen - yaklaşık bir ay önce tüm kademeleriyle 5 gün yüz yüze eğitime geçti. yavaş yavaş bazı velilerde vakalar, öğrencilerin temas kaynaklı karantinaları, sonrasında pozitif vakalı öğrenciler vs derken sonuç ne mi? aldığı önlemlerle neredeyse hayatı durma noktasına getiren ben ve meslektaşım olan eşim bu virüse yakalandık.

    bugün karantinada 1. gün. şimdilik çok ciddi bir sorunumuz olmasa da başkalarının hatalarının * bedelini ödemek en büyük rahatsızlık.

    not: siz ne kadar dikkat ederseniz edin, birileri sizi ateşe atmaya karar vermişse kaçınılmaz bir şekilde yanıyorsunuz.

  • sözlükteki kadın düşmanlığı

    ekşi sözlük sadece kadın düşmanı erkeklerle değil aynı zamanda erkek düşmanı kadınlarla da dolu. hatta insan düşmanı insanlarla, hayvan düşmanı insanlarla, falanca memleket düşmanı insanlarla, filanca takım düşmanı insanlarla, x mesleğini yapanlara düşman insanlarla dolu. yani demem o ki ekşi sözlük insanların artık bilgi paylaştığı ve kaliteli içeriklerin bulunduğu bir platformdan ziyade herkesin bir başkasına nefretini kustuğu bir yer olmaya başladı.

  • ankara simidi vs izmir simidi

    4 yıl izmir’de yaşadım ama ankara’da anıtkabir’in karşısında bir seyyar simitçiden alıp da yediğim simidin tadını başka hiçbir simitte alamadım.