shadyphobia5
profili

  • suriyeli mültecilerin gönderilmesi zulüm olur

    madem suriyelilerin gönderilmesi zulüm oluyordu bundan 2-3 sene önce ne demeye sınır kapılarını açtın? sınır kapılarından canlı yayınlar yapan, gidenleri tane tane sayıp anlık olarak giden suriyeli sayısını haber eden siz değil miydiniz? suriye'ye göndermiyorsun ama avrupa'ya gidip gitmemelerini de kendi dış politikanda koz olarak kullanıyorsun. bir de gelmiş merhamet edebiyatı kasıyorsun. sanki taktığı var suriyelileri. kim bilir ne alıyorsun avrupa'nın tampon bölgesi olmamız karşılığında. bizden çalıp oralardaki bankalarda muhafaza ettiğin mal varlığını mı koruyorlar, ne yapıyorlar?

  • emine erdoğan'ın porsiyonları küçültelim çağrısı

    birkaç sene öncesine kadar orta sınıf için bu ülkenin bu kadar çekilmez olacağını tahmin edemezdim. halkın birincil ihtiyaçları lüks olmuş durumda, sen ne anlatıyorsun? sen allah aşkına ne anlatıyorsun ya? neyin duyarını kasıp kime günah biçiyorsun? "dünyada açlıktan ölenler var bik bik bik". bitmedi siktiğimin afrikasının draması. bu drama da dönüp dolaşıp hep orta sınıfın çöpe attığı iki lokma bayat ekmeğe patlıyor ya ona çok gülüyorum. hatırlattığın iyi oldu teyze. her gün değil de üç günde bir duş alayım da su kuyusu fışkırsın afrikanın her yerinden. kapitalizmin geri kalmış toplumlardaki yıkıcı etkisiyle mücadelede musluğun yeri ve önemi. konu asla para babalarının yediği birtakım boklar olamaz nasılsa. keriz kandırın anca.

    senin birinci sorumluluk alanındaki çiftçi ziraat bankasının önünde kendini yaktı bu ülkede. git sarayında kendi kendine duyar kas. çok üzülüyorsan da bir çantanı bağışla adamlar iki nesil ihya olsun. ülkede insanların canı zaten burnunda. bari alenen dalga geçmeme lütfunu göster.

  • hiçbir meslek anne olmaktan daha önemli değildir

    bitmedi evrimsel olarak başarılı olmak için üremek gerekir geyiğiniz. bu mantığa göre atatürk 9 çocuğuyla branda kaplı çadırda yaşayan ağrılı babadan evrimsel olarak geridedir he? ciddisiniz yani?

    biri de çıkmış demiş ki "okulu hani şu dereceyle bitirenlerdenim, ben de çocuğum olursa işimi bırakırım." benim okulu dereceyle bitirmiş bir kadından beklentim, iş hayatı ve anneliği birlikte sürdürmeye çalışan annelerin yaşam şartlarını nasıl düzenleriz, kreş-bakıcı masraflarını nasıl destekleyebiliriz, bunlara yönelik izlenmesi gereken politikaları konuşmasıydı. çalışan kadın- anne olmuş kadın ayrımını, anne olmak için dış dünyadan elini eteğini çekmek gerektiğini insanlara empoze etmeye çalışan şu ortaçağ kaçkınının asıl derdini kavrayabilmesiydi. maşallah pek bi hayrı dokunmuş o birinciliğin prenses. insanın ödü kopuyor azıcık eğitim emaresi göstereceksin de diploman kırışacak diye. valla aklım çıkıyor.

    evet anne olmak güzeldir, iyidir. çocuk bakmak, onun gelişim evrelerini görmek de hayata dair hoş bir şeydir. buna burun kıvıracak insan yüzde birdir. ama eğitimsiz, işsiz kadın yığınını 'ev hanımı' diye kakalayan ülkemizde, koca eline baktığı için kendisine yapılan hiçbir haksızlığa ses edemeyen, özsaygısını yitirmiş bunca kadının derdini kendi evlatları bile çekiyorken, kimse çıkıp şu açıklamanın yalnızca çocukların sağlığı adına olduğunu savunmasın. türk kızı türk kızı diye kafa sikiyordunuz. türk kızı dediğin ev hanımı olmak için, düğünde beline kırmızı kuşak bağlamak için deliren kız değil miydi size göre? ee bu mantığa göre türk kızı ideal kadın olmuş oluyor. hem evinde oturuyor, hem doğum oranı avrupa kadınından yüksek? karar versenize ne istediğinize. türkiye'de elini sallasan ev hanımına çarpıyor. nerede hani o iyi yetişmiş insanlar? madem evde anneyle birlikte yaşamakla sağlıklı zihin gelişimi sağlanıyor, bunca anksiyete hastası kim, bunca antidepresan kimlere satılıyor? kim bu yere çöp atanlar? madem çok iyi yetiştiriyormuş ya çalışmayan anneler. nerede o medeni insanlar? demek ki neymiş? annelik yalnızca çocuğunun dibinden ayrılmamakla olmuyormuş. cahil bir annenin evde tüm gün car car kafa şişirmesindense çalışan bir annenin mesai arasında telefonla arayıp "seni seviyorum yavrum" demesi daha çok annelik güdüsü barındırıyormuş.

    daha geçen on yıla kadar hayata dair her işi erkek sırtlıyor, kadınlar evde oturup anca çocuk bakıyor diye kadınlardan ekonomiye katılım, iş gücüne katma değer bekleyen milletimiz bu sefer de kadınlara o kadar da çalışmamaları gerektiğini söyler olmuş.

    benim annem bu seneye kadar hiç çalışmadı. 5 kardeşiz. tüm yük babamın sırtındaydı. adam küfür etse, sinirlense stresine veriyorduk. dövse stresine veriyorduk. ne zaman annemle babam birlikte çalışmaya başladı, evimize huzur geldi. babam annemi dinler oldu, annem babamın çektiklerini anlar oldu. bazen babamın cebinde parası yokken eve deli gibi alışveriş yaptırırdı annem. niye? bilmiyor çünkü o paranın nasıl kazanıldığını. e şimdi annem çalışmadığı için bize iyi annelik eder mi oldu, yoksa babamla kol kola çalışınca mı iyi anne oldu?

    burada kadınlar iş hayatında var olmalı diye kendini paralayan eğitimli kadınlara feminazi etiketi yapıştırıp ti'ye alan tipler de sorsan araplara "kadınlara değer vermiyorlar, insan olarak görmüyorlar" vay efendim "eskiden türkler'de kadınlar devlet yönetirken araplar kız çocuklarını gömerdi" diye göğüs kabartır sözüm ona. maşallah hiç araplaşmamışsın ya. bunu bir de en eğitimli olanlar yapıyor he. sen topluma ataerk pompala, sonra niye her yükü erkekler sırtlıyor. kısıtladığın her kadının kendisine katamadığı değer dönüp dolaşıp seni bulur. neden evlenmek bu kadar pahalı, neden kadınlar evlenmeden olmaz diyor diye diye hayata küsersin.

    korkmayın bu kadar hakkınızı savunmaktan ya. merak etmeyin insanlar hakkını savunan birini gördüğünde ona daha da bağlanır, saygı duyar, dikkate değer bulur. "bu insanın bi duruşu var" der, dinlemeliyim der ve böylece sözü dinlenen bi insan olabilirsiniz. omurgasız gibi, elin din şarlatanına kadın meriçlik, erkek fatmalık yaparsanız rüzgar esse sallanan jöle gibi yaşarsınız şu hayatta. böyle kıvamsız, vıcık vıcık. şekil a. kadın değil karı olursunuz. karnından sıpa, sırtından sopa eksik edilmeyen hani. neyse ya öf. banane. okuyan eden de yok sözlükte. bkz verip çıksaydım keşke başlıktan.

    edit: bi de lisans mezunuymuş bu aşırı annelik güdüsü barındıran birinci arkadaş. secde etsenize olum. lisans diyo.

  • audi vs bmw vs mercedes

    üçü de içinde direksiyonu ve ortasındaki amblemi merkeze alarak story atmalık araçtır.
    --- spoiler ---

    aç ordan bi türkçe pop. ya da ben fero olsun. ya da şekilli şukullu bi rap olsun.

    aç son ses. beatler mahalleyi inletsin.

    heh.

    sok şimdi kamerayı amblem görünecek şekilde direksiyonun 4 cm ilerisine.

    direksiyonu saatli elinle tut da saatini de çek. hiç bilmiyosun bu işleri.

    heh.

    min 5 kız düşürmesi var bunun. 3ü çirkin olsa ikisi kezo ama güzel olsa... kezolardan en güzelini yemeğe götürsen ordan ilerletsen... bi kere öpse ben bakireyim ailemin iyi kızıyım evlenelim öyle sevişelim dese. güzel güzel.

    bi öpücük nerden baksan karlı iş.

    aslanız biz. alfaların alfasıyız. böyle manyak fena bi şeyiz.
    --- spoiler ---

    edit: bu entry bahsi geçen araçların sadece kız düşürmek amaçlı kullanılması anlamında değildir. kullanıcılarının tümünün bu müzikleri dinlemesi anlamında da değildir.

    kullanıcılarının arasında bu amaçla kullanan ve bu müzikleri dinleyen profildeki insanların da olması gözetilerek girilmiştir.

    bunu açıklamak zorunda bıraktılar.

  • tarsus kazısından çıkan parçaların fotoğrafları

    yüzlerce yıllık tarihi eserlerinin üzerini tinercilerin sprey boyayla haşat ettiği ülkede enteresan şekilde korunan kazı çalışmasında çıkarıldığı söylenen objeler.

    3. derece sit alanlarından aşağı yukarı böyle şeyler çıkar. sit arazisi üzerine yapılacak inşaatın sahibi kazıyı inceleyebilir, orada çalışan işçi neler çıktığına bakabilir. sniperla korunan yerden bunların çıktığına inanmak için ülkeyi kimlerin yönettiğinden bihaber olmak lazım.

    edit: o kazıdan bunların çıkmamış olma ihtimalini düşünmem için elimde yeterli sebep var diye düşünüyorum. (bkz: hasankeyf'in dinamitlerle yıkılması) 12.000 yıllık tarihi kendi eliyle duman eden papucumun kültür bakanlığı üç beş sikke, bir tane xerxes biblosu için bu kadar sorumluluk alıp ortalığı velveleye vermez.