confidencesea2
profili

  • amazon.com.tr'nin parama çökmesi

    arkadaşlar ilk defa bir rezalet başlığı açıyorum. 11 ağustos tarihinden amazon.com.tr üzerinden satıcısı amazon türkiye olan 2385tl değerindeki "pelikan, souverän serisi m600 dolmakalem" sipariş ettim. heyecanla beklediğim kalemin kargosunun gelmesi ile hüsrana uğradım. çünkü kalemin en önemli parçası olan ucu yoktu. amazon'un kurumsallığına güvenerek kargoyu açarken video kayıt almamıştım.

    hemen müşteri hizmetleri ile iletişime geçip durumu anlattım ve iade kaydı oluşturdum. hatta müşteri temsilcisi "mağduriyetiniz için size 50tl hediye çeki tanımlıyoruz. isterseniz aynı fiyatla yeniden sipariş edebilirsiniz" dedi. bana verilen kargo kodu ile kalemi iade ettim. bu arada kalemi yeniden sipariş ettim ve onun gelmesini de bekledim.

    ikinci kez sipariş ettiğim kalemde de uç olarak kalemde m600 uç yerine m400 uç takılıydı! bu kalemi de iade ettim, müşteri hizmetleriyle konuşup. bu kalemin parası iade edildi. ancak ilk aldığım kalemin iadesinde yanıt olarak, "kalemin ucu olmadığı için para iadesi yapamıyoruz" denildi.

    müşteri hizmetleri ile defalarca iletişime geçiyorum. sürekli olarak depo "kalemin iç mekanizması olmadığı" şeklinde bilgi vermiş diyorlar. diyorum "zaten ben de bu yüzden iade ettim." paketlenirken video kaydı alınmışsa bunun benimle paylaşılması talebime de olumlu bir yanıt verilmedi.

    2400tl az paraymış gibi, ciddi bir tavırla konuyla ilgilenilmiyor. şimdiye kadar amazon almanya üzerinden defalarca kalem aldım. hiçbir sorun yaşamadım. amazon türkiye'den gelen kalemlerde ise ya çatlak ya yanlış uç ya da kullanılmış şekilde geliyor. amazon türkiye kendi hatasının sorumluluğunu bana yüklüyor resmen.

    konuyu gündeme getirmemde bana yardımcı olursanız çok memnun olurum.

    kutuyu açtığımda karşıma çıkan görüntü görsel

    edit: imla ve süreci ayrıntılandırma.

  • ibb beyaz masa'nın metin külünk'e kapağı

    ibb beyaz masa'nın metin külünk'e kağağıdır.

    akp'li metin külünk, ulaştırma bakanlığı'na marmaray'da yaşanan sosyal izolasyon rezaletini ekrem imamoğlu'na bağlayarak eleştiren bir video yayınlamış.

    halbuki marmaray ulaştırma bakanlığı'na bağlı...

    ve ibb beyaz masa kapağını yapıştırmış.

    link