lmrvnx9
profili

  • üstüne sarımsaklı yoğurt dökülmüş karışık kızartma

    muhteşem bir lezzet kombinasyonu..
    (bkz: olsa da yesek)

  • ben burada yaşarım denilen yurt dışı lokasyonları

    (bkz: buenos aires)

  • dışarıdaki çocuk sesleri yüzünden pencere açamamak

    sıklıkla içinde bulunduğum acınası durum. olsun ama.. ben bu yaz sıcağı altında evde havasız bir şekilde otururum, sessiz bir şekilde kafa dinleme ihtiyacım falan da olmaz zaten.. yeter ki çocuklarımız dışarıda garip garip sesler çıkartarak bağıra bağıra oyunlarını oynasınlar.. anneleri/babaları da çocuklarını daha sessiz olmaları konusunda uyarmak için hiç zahmet etmesinler çünkü onlar çocuk olduğu için bütün davranışlarını kabullenmemiz gerekir.. 1 defa çocuk oluyorlar, bu nedenle istedikleri gibi çevreye rahatsızlık verme hakkına sahipler..

  • stressiz iş + huzurlu aile + sağlıklı yaşam

    muhteşem bir kombinasyon..
    hayatın amacı bu olmalı bence..

  • doktorun biz malın önde gideniyiz demesi

    işçinin 16 bin lira maaş aldığını gören doktor: 'biz malın önde gideniyiz' dedi. sahil güvenlik komutanlığı, ege bakım ve onarım merkezinde çalışan bir işçinin 16 bin liralık maaş bordrosunu gören doktor "bu biz doktorların ne kadar salak, gerizekalı ve de mal olduğunu net bir şekilde gösteriyor!" dedi.
    https://www.saglikpersonelihaber.net/…i-h17609.html

    bu bordro sahil güvenlik komutanlığı, ege bakım ve onarım merkezinde çalışan bir işçinin bordrosu. gördüğünüz gibi 16 bin lira maaş alıyor. benim bir yazımın altına “ben işçiyim 16 bin lira maaş alıyorum. doktor 8 bin maaş mı alıyor? millete niye yalan söylüyorsunuz?” diyerek paylaşmış.

    ben de şöyle bir cevap yazdım;
    abdullah bey; öncelikle bizle maaş bordronuzu paylaştığınız için çok teşekkür ederim. bu maaş bordrosu ile ülkedeki çarpıklığı bir kez daha göz önüne serdiniz. sahil güvenlik komutantığı ege onarım ve destek biriminde çalışan bir işçinin 16 bin lira aldığı bir ülkede uzman doktor 7479 lira alıyor.

    bu biz doktorların ne kadar salak, gerizekalı ve de mal olduğunu net bir şekilde gösteriyor! evet biz malız. bildiğin mal! mal olmasak lisede o kadar ders çalışıp derece yapar mıydık? mal olmasak üniversite sınavında ilk 20 bin arasına girer miydik? millet gezip gençliğini yaşarken biz günlerce, gecelerce, ağız burun, dalak, ciğer, .öt hastalıkları çalışır mıydık? millet deniz kenarında kebap yaparken, biz kuş uçmaz kervan geçmez yerlerde yıllarca mecburi hizmet yapar mıydık? ameliyat yapmak, insan kurtarmak, kan, idrar, bok içinde kalmaya ne gerek var?

    haklısın. biz malız. malın önde gideniyiz hem de. valla ben hükümetin yerinde olsam bu kadar malı bulmuşken “herkes muayeneye gittiği doktora bir tur binsin” diye bir kural da çıkartırım. böylece okuyana, çalışkana öfke duyan, üniversite sınavlarında hiç soru yapamayan ya da bir kaç soru yapan en az 1 milyon kişinin oyunu kazanırım. itiraz mı ediyorlar? istemeyen gitsin anasını satayım. açarım bir sürü tıp fakültesi, hızlı eğitimle 2-3 yılda doktor yetiştiririm. çok mu zor? bu maaş bordrosu şunu net gösteriyor, ders çalışmaya, derece yapmak için yırtınmaya gerek yok. işçi ol, çöpçü ol, kurye ol. ne gerek var doktor olmaya? bu arada harbi delikanlıymışsın. bize güzel bir gol attın” dedim. eksik bir şey var mı?
    dr. deniz aslan

  • para için mi doktorluk yapıyorsun

    günlük hayatta ve ekşi sözlük'teki doktor maaşı ile ilgili başlıklarda çok sık karşılaştığım bir soru cümlesi.

    cevap veriyorum;
    "evet, para kazanmak için doktorluk yapıyorum."

    kendime/aileme iyi bir gelecek sağlayabilme, ev kirasını ödeyebilme, buzdolabını doldurabilme, tatile gitme vb. ihtiyaçlarımı karşılayabilmem için benden de para istiyorlar çünkü..

    başka sorusu olan var mı?

  • 14-15-16 mart 2022 doktorların iş bırakması

    "sağlıkta şiddet yasasının ve ücretlerin düzenlenmesini talep eden hekimler, istekleri yerine getirilmediği takdirde 14-15-16 mart'ta 3 gün iş bırakacaklarını duyurdu."
    https://www.medimagazin.com.tr/…r-11-681-99390.html
    http://hekimsen.org/haber-detay.aspx?q=119
    https://twitter.com/…igi/status/1494581091654856705

    daha insancıl çalışma koşulları için, yardımcı sağlık personeli ile aynı maaşı almamak için, özel hastanelerde bir ameliyata 100 bin tl vermek zorunda kalmamanız için doktorlar grevde..

    (bkz: türkiye'de 18 ayda 8 bin doktorun istifa etmesi)
    (bkz: 10 yılda 5285 doktorun türkiye'den göç etmesi)
    (bkz: yurtdışına kaçan hekim sayısının 15 kat artması)

  • 7 haziran 2020 yunus emre sms kampanyası

    "senin gibileri ben mahallede bakkala gönderiyorum"
    yunus emre özden

  • sıkıcı erkeklerin kendilerine efendi demeleri

    çirkinse "sıkıcı ve ezik" olur, yakışıklıysa olgun efendi sakin yakışıklı erkek veya cool erkek olur..
    (bkz: dış görünüşün her şey olduğu gerçeği)