onlyonechance2
profili

  • ülkeden kaçmak mı yoksa kalıp mücadele etmek mi

    bu ülkede,
    bu şartlarda,
    bu insanlarla,
    yaşayıp mücadele etmek,
    kısacık ömrüne yazık etmektir.
    kaçıp gitmek lazım. kendimizi geliştirip eğer döneceksek o şekilde dönmek gerekiyor.
    şu asla unutulmamalı
    aziz sancar bu ülkede kalsaydı asla başarılı olamazdı. çünkü ne o imkanlar verilirdi ne de kendisine yardımcı olacak dostlar arkadaşlar bulabilirdi. sürekli birileri paçasından aşağı çeker ve hakkına girerek önünü keserlerdi. hak ettiği laboratuvar ortamı ona değil torpilli birine verildi.
    bu sadece bir tane örnek. biliyorum çoğumuz insanlık için aziz bey kadar bir şeyler yapmayacağız veya katmayacağız ama hepimiz değerli varlıklarız.
    eğer bir gün imkanım olursa bu ülkede kalmadan çekip gideceğim. ülkemi özleyip memleket hasreti çekeceğime eminim ama her günü bir ke yaşıyorum. artık hak ettiğim ve elde edemediğim şeylere üzülmekten çok yoruldum.
    sadece adil bir yaşam ve adalet istiyorum.

    edit: gelen mesajlardan dolayı bu yorumu ekliyorum.
    2 sene boyunca amerikada yüksek lisans sebebiyle yaşadım. ömrüm boyunca yaşayamadığım alım gücünü, hissedemediğim adalet duygusunu, ulaşmak istediklerime kolay ulaşabilme hissini ve en önemlisi kıymetli bir insan olduğumu amerikada hissettim. yurt dışında hayatın zor olduğunu, gurbette yaşamanın dezavantajlarının farkındayım. ama yeter artık çok yoruldum. benim bileğimin hakkıyla elde ettiğim hakları birileri verdiği oylarla benden alıyor.
    alın size bir örnek:
    şu anda evlilik aşamasındayım. oturacağımız evin pimapenleri çok kötü. o kadar kötü ki yapım yılı 2000 senesine dayanıyor. kapısının lambiri kalınlığı 9 mm şu an piyasada 12 mm bulabilirsiniz. 9 mm hiç yok. yani o kadar yapılması elzem bir durumdayız.
    geçen hafta 26 bin tl teklif aldık. kur dalgalanması sebebiyle cuma günü fiyat 28 bin tl oldu. dünkü kur sebebiyle 32 bin tl oldu. benim maaşım bunun yanına yaklaşamıyor. alım gücüm kalmadı ve yetmiyor.
    ben hiçbir suçum yokken durduğum yerde fakirleştim ve saatler içinde gücümün yeteceği şeyi de kaybettim.
    şimdi size soruyorum
    ömrünü dirsek çürütmüş, gözlerini bozmuş, başarılı olmuş bir mühendis olarak ben bunu hak edecek ne yaptım?

  • ankara b.b.'nin 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım iptali

    mansur başkan, ekrem başkana göre hep bir adım önde gidiyor.
    aynı hareketi ekrem başkandan bekliyoruz.