ilkinar5
profili

  • türkiye'ye ısrarla turkey denmeye devam edilmesi

    yanlış bir bilgidir. sadece ana dili ingilizce olanlar turkey der. bir de tabii türkiye için kendi dilinde bir isim olmayıp ingilizce'den aşıranlar.

    almanlar turkei der
    ispanyollar turquía der
    azeriler bile türkiy?(soru işareti yerine “a” diye okunan ters “e” olacak) der.

    şu eziklik kompleksinizden kurtulun ya. neymiş bir dilde hindi ve türkiye aynı anlama geliyormuş. emin olun bunu şaka olarak kullananlar o kadar düşük kaliteli bir espri yapmış olur ki çevresinde insan kalmaz.

    ayrıca hindi olan turkey ve türkiye olan turkey'in bağlantısı yalan. aşağılık kompleksi nedeniyle böyle bir şey okulda öğretiliyor ama hiçbir yabancı kaynak bunu onaylamaz. adamlar kendi dillerinde onaylamıyorlar yani.

    bakınız almanya aslında deutschland, ama ingilizcede germany. hadi bizimki yine türkiye'den türemiş, onlarınki alakasız bir yerden geliyor.

    bakınız hindistan'da yaşayan kimse türkçe'deki hindi ile ilgili bir şey demez.

  • uzaylılardan gelebilecek en korkunç mesaj

    aslında uzaydan gelecek en korkunç mesaj, hiç mesaj gelmemesidir. bununla ilgili en büyük teori tüm medeniyetlerin belli bir noktaya ulaştıktan sonra kendini yok etmesiyle ilgili.

    yani ne ilk ne sonuz ama evrenin zamanının büyüklüğü sebebiyle hiç aynı anda var olmuyoruz ya da var olsak da birbirimizle iletişime geçecek kadar ilerleyemiyoruz ya da normalde yeterince ilerlesek bile o kadar uzağız ki mesaj ulaşama kadar ya mesaj ya da medeniyetler yok oluyor.

  • 1 temmuz 2020 sigara zammı iddiası

    bütün marketler stok saklamaya başladığı için inandığım hede.

    bunlar da batsın da mutlu olalım.

    editşın: boşuna küfür etmeye veya ''istediğini satma özgürlüğü var'' demeye gelmeyin. zam geleceği zaman stok yapmak ve pahalı fiyata satmak şark kurnazlığı ve şerefsizliktir. eğer bunları savunursanız pandemi dönemi 20 tl'ye maske ve 50 tl'ye kolonya satanları da desteklemiş olursunuz.

  • şeker bayramı değil ramazan bayramı diyeceksin

    önedit: benim şeker bayramı dediğimi düşünen çok kişi olmuş. muhtemelen kendi sürekli görüşlerine karşı bir görüş belirttiğim için çıldırıyorlar. neyse ne diyelim, yazık. merak etmeyin ben de ramazan diyorum, rahatlayabilirsiniz. soğuk su falan için. ben sadece isteyen istediğini der diyorum.

    deistim, oruç tutmuyorum ve sikimin keyfi hangisini isterse onu kullanıyorum.

    orucu uykuya tutturanlar gelmiş konuşuyor yine:

    "oruç tutmadıysan şeker bayramı dersin tabii aq. ramazan ayı şeker gibi geçmiştir sana...

    bir de buradan kutuplaştırın insanları, ha gaytet." diye. bu kadar da kendinle çelişme be kardeşim. oruç tutmadıysan dediğin anda kutuplaştırıyorsun zaten insanları. #107699441 bu entry de senin ha bak.

    isteyen istediğini der kardeşim size ne.

    gelen bazı mesajlar üzerine edit: arkadaşlar 13-14 mesaj almıştım, 1'i hariç hepsi bana şu soruyu soruyo "bizden ne istiyorsunuz?". ya ben diyorum ki "ben istediğimi kullanırım", adam diyor ki "benden ne istiyorsun". sanki allah kalkıp kendisine görev vermiş "şeker bayramı diyenleri bul ve düzelt" diye. bana ne kardeşim. siz cahil kalmak istiyorsanız kalın, sizin tercihinizdir. ben size hiçbir zaman zorla şeker bayramı dedirtmeyeceğim. başlık zaten şeker değil ramazan diyeceksin şeklinde, asıl siz bizden ne istiyorsunuz?

    ayrıca yukarıdaki iki yüzlü yazar arkadaşa ithafen: dünden beri girmemiştim, yeni görüyorum "şekerci" diye bir tabir kullanmış. sen nasıl bir iki yüzlüsün be? insanları nasıl kutuplaştırıyorsun böyle? çok değişik kafalar, yemin ediyorum bu ülkedeki koyun müslümanlar adam olmaz.

  • iran'ın corona'nın ilacını bulduğu iddiası

    edit 3: haber yalanmış arkadaşlar. (bkz: @normative) isimli yazar arkadaştan gelen bilgiye göre iran medyasında böyle bir haber yokmuş. iran'ın food and drug administration biriminin başındaki adamın esas adı da mohammadreza shanehsaz'mış. bu da iran'ın anlık resmi bilgi veren twitter adresiymiş.

    her gün birileri bulduğu için inanmadığım haber. umarım doğrudur.

    edit: yarın 13:52 rezervasyonu bende, ben buluyorum o sırada ilacı.

    edit 2: "korona virüsü taşıyan hastalara iyi gelen bu ilacı 7 ila 10 gün içerisinde piyasaya süreceğiz" iyi gelen ne demek ya? iyileştiriyor mu iyileştirmiyor mu? ada çayı mı bu iyi gelsin. ilaç dediğin iyileştirir.