petitemaligne9
profili

  • tiktok'ta tanıştığı 15 yaşındaki çocuğa kaçan anne

    tiktoktaki cocuga kacmasindan once 22 yasinda dört çocuklu oluşu konuşulması gereken anne.

  • fakir yemeği olarak bilinen yiyecekler

    ya surekli patates yemegi yazilmis. ne alaka fakirlikle anlamadim? ben şöyle acisi yerinde patates yemegine bayilirim, ben patatesin her seyine bayilirim zaten.
    allaha sukur fakir olmadik hicbir zaman ama bana ne zaman ablam/annem "ne yapayim" dese genelde "ayy patates yemegi yanina coban salata" demisimdir.
    siz her gun antrikot yiyerek falan mi yasiyosunuz?
    elhamdulillah biz de yeriz istesek de yasam oyle bisey degil, her seyin tadı ve yeri ayrı, ayrica ohh mis; kapuska, kereviz, tarhana, patates... hepsine de bayiliyorum!
    bi daha patatesi aşağılamayın, lümpenler sizi!

  • açık göbek olmayan giysi bulmanın imkansızlaşması

    guzel tespit. herkes instagramdaki kizlar gibi giyinmiyor. hatta hayatimizin hic alakasi yok o platformla. neden surekli eşofman takimlari, yuksek tabanli spor ayakkabilar, gobegi acik üstler üretiyorsunuz? soguk binalarda calisiyoruz aksama kadar, kimimizin işi o kiyafetleri giymeye ortam ve usul geregi uygun degil. deli misiniz siz?

    herkes poposunu belirginlestiren mom jeans uzeri gobegi acikla gezmiyor, gezemez. siradan,basit ve ışıltısız günlük rutinlerimiz var. hepi topu bu aslinda bu halkın kadınları.

    elimizi nereye atsak orasi burasi yırtık, yarım, pencereli vs.

    bu kış denen şeyin türkiyede etkiledigi tek kadin ben miyim arkadasim? konuşun arkadaşlar, lutfen.

  • anlayamazsınız diye ağlayan çocuğun pilot olması

    hakliymiş. anlayamamaya devam edicez. mutluluklar, bol kazançlar, anlayamiyoruz tabi orasi ayri.

    neyse gideyim de çaglayan adliye meydaninda bir çay içeyim.

  • evde kalan kız sayısındaki belirgin artış

    ifade çirkin olsa da tespitin dogru yapildigi baslik.
    evde kalmiş ifadesi, hakkinda sabaha kadar konuşulasi ve deşilesi çirkinlite kaldi ki bircok yazar yanlisligini zaten belirtmis, onu geciyorum.

    ancak ciddi ciddi evlenmeyi ve anne olmayi isteyen, tahsilli ve belirgin derecede guzel arkadaslarim var. 30luk, 35lik, 40lik, 37lik aldi basini gidiyo yaş ortalamasi. bu kadinlara bakiyorum, guzellik var, insanlik var, sosyallik var, ozguven ve iletisim var ama hicbirinin hayatinda kimse yok. evlenmek ya da illa biri olsun diye ölüp bitip önüne gelenle takilmiyolar ama marjinal tipler de degiller hani, duzgun bi evlilige ve anne olmaya hayir diyecek insanlar degiller. niye boyle cidden ya.

  • parol

    (bkz: parol içecegime dua ederim) kafasindaki bi insan olarak an itibariyle kendisinden ozur diledigim ilac.

    agri kesicileri çift alırım, öyle bi bünyedir şu bendeki. parolu ise baska agri kesici bulamasam bile icmem, es kaza şans eseri bi 5-10 dk sonra agri kesiciye erişirsem kimyasal kotamı parolla doldurmayayim diye. oyle bi adam yerine koymamaktir yani bunu. hamilenin ictigi agri kesiciden ne hayir gelebilir kam oon!!
    geliyormuş!bana deselerdi ki sen korona olacan agrini da parol kesecek, hadi len derdim. koronayı olurum da, koskoca(!) koronanin agrisini parol kesecek öyle mi? evet öyle, 4 gundur çektigim bel ve sirt agrilarimin tek şifası kendisi. adet sancisini kesemeyen bi ilac boyle bir agriyi nasil durdurabiliyor anlayamiyorum. meger parol bu gunleri bekliyormuş. meger parol siradan aylik kanamalarin, gereksiz baş agrisi triplerinin, küçük hesaplarin adami degilmis... gün senin günündür parolum, göster kendini yiğidim!

  • ekşi itiraf

    öğrencim ölmüş sözlük. fidan gibi bir garibandi abdurrahman, ölmüş.
    mezun bile olmamişti, ailesine bakmak icin cobanlik yapacak diye birakmisti okulu...
    oyle gariban, oyle icine kapanikti ki...
    demin ogrendim başka bi eski ogrencimden, hayvan otlatirken yildirim dusmus...
    gitmiyo gozumun onunden o ayaga kalkişi, ceketini ilikleyişi...
    çok başarisizdi ama öyle efendi öyle saygiliydi ki... tipik mazlum anadolu genci, cekinmeyi saygiyi bilen...
    içim parça parça...
    oyle bi sessizligi vardi ki sanki cocuk degildi, hani bazilarina cocuk olmayi bile fazla gorur ya kader, onlardandi bu cocuk.
    belki de iyi mi oldu diyorum?belki de şartlari degismeyecek gelismeyecekti. dunyanin kahrini ezasini daha fazla cekmeden menzile erkenden varmistir? anca boyle dusunerek avutabiliyorum kendimi...
    nur icinde yat abdurrahman...

  • pamukkale turizm hostunun yolcuya mesaj atması

    tartismaya acik durumdur. adami begenip etkilensen bunu "tanisma hikayeniz"yapacaktin; cok begenmis beni adimi soyadimi aratip sosyal medyadan bulup mesaj atti, öyle başladik muhabbete diyecektin. ama adami begenmeyince ifşa. ay bu çağ çok iğrenç.

  • hafızlığa hoşgeldin partisi

    şatafatli kutlamanin her cesidine soguk bakan biri olarak hoslanmayacagim parti. ancak ogluşunun birinci yil donumunu birth of jesus gibi kutlayanlar eleştirmesin bi zahmet çunku onlarin eleştireceği şey kutlama yapmak degil hafizligin kutlanmasidir. herkesin kutlamaya degecek kiymette olan dönum noktasi farklidir. sen noel yilbasi kutlarsin o hafizligini kutlar ben hic birini kutlamam mesela... herkesin popisi kendine neticede. he ama sunu soylemeden edemiycem, ben hafiz olan bir grup kizin bunu kutlamasini kinamam ama sen koskoca kurani ezberleyip hafiz olduysan boy boy forograflarini internette sergilemen benim acimdan biraz cizgi kayganligidir. tabi o da sen, zihniyetin ve allah arasinda.