geoteknikmuhendisi9
profili

  • tüvtürk'ün 767 milyon tl vergi borcunun silinmesi

    vatandaştan aynı vergiyi iki defa almaktansa silinen borçları faizsiz geri isteseler ülkede kriz kalmaz.

  • ali koç

    nolur gitme, ufak tefek şeylere kızıp gitme.
    not: gs

  • beklenen büyük istanbul depremi

    muhalefetin etmesi gereken en büyük vaad bu şehrin nüfusunu 10 milyona indirmek olmalıdır. öyle teşvik paketleri açıklanmalı ki iş merkezleri, fabrikalar bu bölgeden anadolu'ya geçmeli. yaşadığımız bu acı tecrube ortadayken istanbul'da yaşayıp da rahat uyuyan biri olduğunu düşünmüyorum. en kısa sürede başta uzaktan çalışma imkanı olan meslekleri zorunlu olarak başka şehirlere göç etmesi teşvik edilmeli ardından hızlı bir şekilde kademeli olarak şehir daha tenha hale getirilmelidir. bu sadece bizi depreme karşı güçlü kilmayacak aynı zamanda yaşanmaz hale gelen şehir biraz daha yaşanabilecek ve arşa çıkan saçma kira ve ev satış bedelleri de normale dönecektir.

  • kademeli emeklilik sistemi

    görüyor ve artırıyorum. kademeli emeklilik sistemi falan da hikaye. emeklilik ve sigorta sistemini komple kaldıralım. maaslarimizi brüt alalım. sgk kesintisi olmasın. devlet o kadar bireysel emeklilik sistemini teşvik ediyordu. isteyen gidip bireysel emeklilik şirketlerine yatırım yapsın. sağlık işini de özel sağlık sigortası ile hallederiz. tüm bunları gider olarak gösterip (hatta ödediğimiz faturalar, kira, yaptığımız harcamalar) sene sonunda birikim yapabilirsek onun üzerinden de gelir vergisi ödeyelim. ama bir saniye olmaz elbette. cebimize para girmeden vergiyi vermezsek bu çark nasıl döner?

  • kira artışına %25 sınır getirilmesi

    geçenlerde ev sahibim ile gorustum. ocak ayında artış var. 160% zam talep etti rayiç bedelleri öne sürerek. 4. yılım bu arada yani devam edersek bir sonraki sene kira guncellemesi yapilacak. 25% yasal oran ama kabul ediyorum bu adaletli bir uygulama değil. 70% artirayim dedim. henüz kabul etmedi. kiracisindan ev sahibine herkes garip tavırlar içinde. kimse makul değil.

  • ibb'nin dar gelirliler için lokanta açması

    hali hazırda ankarada var olandır. tek fark dar gelirliler faydalanamıyor.
    (bkz: meclis lokantası)

  • mühendis olmanın artık hiçbir havası kalmaması

    havalı olduğu için seçmedik lakin pişman mıyız? kendi adıma evet. analitik zekâmız var diye lisede herkes mühendisliğe yönlendirdi biz de yeteneğimiz doğrultusunda seçimler yaptık ancak türkiye gerçeği var maalesef. bu topraklarda özellikle son 20 yılda zeka ve çalışkanlık out, laf ebeliği ve adamcılık, kayırmacılık in, olduğu için mühendislerin çoğu da mutsuz hale geldi. bir de mantar gibi çoğalan üniversiteler de üzerine yağ sürdü bu durumun. neyse ki yazılım - bilgisayar gibi alanları saymazsak yeni nesil temel mühendislikleri daha az tercih ediyor da uzun vadede bir düzelme olabilir diye düşünüyorum. olmazsa zaten şu anda yeni mezun olan arkadaşlara önce sabır sonra da sektör değiştirmelerini diliyorum.

  • 45 günde koronayı bitirebilecek adıyamanlı doktor

    bir de bunun imkan verseler 1 ayda terörü bitirecek emekli albay versiyonu vardır.

  • içilen en lezzetli su

    hic şüphesiz çocukken top oynayıp susayınca eve gidip kapıdan istenip içilen sudur.