bishaunen8
profili

  • davutpaşa kütüphanesine sıçan memur çocuğu

    tipik kurallara uymayan memur çocuğudur. çocuğun bir suçu yok diyebiliriz. özel sektörde ofis çalışanları, "ben çocuğumu ofise getireyim burada takılsın bakıcıya para vermek istemiyorum" diyemezken memurlar nedense bunu çok rahat yapabiliyor. özellikle öğretmenlerde çok bariz olan ve öğretmenler odasını kreş haline getiren bir durum. düşünün ki okul bilgisayarında işinizi yapamazsınız çünkü bir arkadaşınızın çocuğu o bilgisayarda oyun oynamaktadır. bunu arkadaşınıza dile getirseniz aforoz edilirsiniz. müdüre çıksanız ispiyoncu olursunuz. kısacası memuru kurallara uymazken onun torpille gelmiş idarecisi de bir şeylere gebe olduğu için bu durumu görmezden gelir.

  • bay kemal'in bir tarzı üslubu ve misyonu vardı

    siyaseten söylenmiş bir sözdür. zira birini yerden yere vurup, kılıçdaroğlu'na; "sana kendi vekillerin çakıyor" deyip sonra usluptan bahsetmek pek de inandırıcı gelmiyor. siyasi uslubu yerin dibine sokan erdoğan dönemi. eskiden bu kadar ağzı bozuk siyasiler yoktu. varsa da gözler önünde rahatlıkla hakaret etmezlerdi. maalesef son yıllarda her açıdan dibe vurmuş bir ülkemiz var. özgür özel'i değerlendirmek erdoğan'a düşmez...

  • berlin'de 200 bin konutun kamulaştırılması

    konut kiraların yüksekliğine karşı yapılan kamulaştırılma hamlesidir. almanya'da federal seçimlerle birlikte berlinlilerin şehirde gayrimenkul şirketleri tarafından yönetilen ve kiraya verilen yüz binlerce konutun kamulaştırılması için düzenlediği referandumdan evet oyu çıktı. almanya'nın bizdeki kira yüksekliğini kıskanması durumunda diyebiliriz. nedir bu sosyal devlet ayakları. suçu ev sahiplerine at geç.
    edit: oylamada çıkan "evet" bir tavsiye niteliğinde olup uygulanan nasıl olacağını ilerki günler gösterecektir.

  • özbek general raşit dostum'un fakirhanesi

    eski eşyalarla dolu fakirhanedir! bu tür şeyler fakir halkın yöneticilerinin genel özelliğidir. hepsi mi varaklı mobilya düşkünü oluyor anlamadım gitti. yalnız koltuğa bağdaş kurup lokum yiyen adamın keyfi görülmeye değer.

  • hak tanınsa vatandaşlığına geçilecek ilk ülke

    (bkz: isveç)
    hastalanınca ambulans uçak ister tedavimi olur gelirim.

  • reis'e doğum günü hediyesi önerileri

    kayıp diploması bulup versek çok sevinir herhalde.

  • en beğenilen anime-çizgi film karakteri

    saitama diye cevapladığım sorudur.
    (bkz: one punch man)
    anime de sürekli canavar çıkıp baysa da pelerinli keltoş takma adıyla saitama tek başına eğlendirmeyi başarıyor.

  • kanal istanbul'u desteklemek için bahane bırak

    dış güçler, kanal güzergahında dünya rezervsinin yüzde 99'u bulunan rantinyun elementini çıkarmamızdan korktuğu için bunu yapmalıyız. millet arkanda reis kanırt istanbul u