nmky5
profili

  • sevgililer günü

    çalıştığım ofiste, an itibariyle çiçek sepeti kuryeleri gelmeye başladı. danışmadan kendilerine gönderilen çiçekleri tebessümle alan hanımlar, utangaç bakışlar ve hafif gülümseyen ifadelerle ofis kapısından içeri giriyorlar. hızlı adımlarla yerlerine geçip çiçeklerini masalarına yerleştiriyorlar. sevgilisi olmayan hemcinsleri, onlara belli etmemeye çalışarak kıskanç bakışlar atıyor ve makus talihlerinin bir gün değişmesi için iç geçiriyorlar.

  • 1 haziran 2023 chp myk üyelerinin istifası

    pirlom demokrat dedem benim ya. myk üyelerini falan istifa ettiriyor demokratlık dersi resmen. ha gayret dedem 100 yaşına kadar koltukta kalmaya devam. daha kaybedilecek çok seçim var. rte gider damadına kaybedersin. akp'nin sana çok ihtiyacı var.

  • esnafı kötü olan iller

    bu konuda ilk sıramda çanakkale var. hepsini genellemiyorum ama önemli bir bölümü esnaflık nedir bilmiyor. müşteriye surat asmak yeri gelince azarlamak, ukala tavırlar ne arasan var. yerel bir esnafın dükkanına gir alışveriş yapıp yapacağına pişman olursun. soru sorarsan direk azarlar gibi cevap verirler, surat asarlar. geçmiş senelerde "hadi senin bir şey almaya niyetin yok benim zamanımı çalma" diyene bile şahit oldum.üstelik hiçbiri bu yaptıklarının esnaflık ve iş ahlakına uygun olmadığının farkında da değil. eskiden çok daha kötüydü avm açılınca oluşan rekabet nedeni ile bir miktar düzelselerde halen iyi konumda değiller. sonra müşteri neden küçük esnaf yerine avm tercih ediyor? neden acaba?

  • milletvekili şoförünün anfa personeline çarpması

    milletvekilinin ve şoförünün yaptığı vicdansızlığı zaten yazar arkadaşlar yazmış.
    benim takıldığım nokta ise biraz farklı. benim cahilliğim den kaynaklı da olabilir.
    bu hiç bir işe yaramayan milletvekillerine milyon tl değerinde araba ile şoför mü veriyor devlet? asgari ücretliden kesilen gelir vergisi bunların makam araçlarına mı gidiyor? benim en ufak hakkım geçti ise haram zıkkım olsun bunlara.

  • hepsiburada.com

    23 kasım da doğum günü hediyesi olarak aldığım ürün 25 kasım da hepsi jet ile kargoya verildi. o gün bu gündür hb transfer merkezi diye bir yerde bekliyor.
    aynı ürünü 3 aralık'ta n11.com dan aldım. 2 gün sonra elime ulaştı. zamanında sahibine verdim.
    gittim hepsiburada siparişimi iptal edeyim dedim iptal de edilmiyor kargolandığı için.
    kargo şirketlerine suç atıyorlar ama hepsi jet de bunların şirketi.
    uygulamasını kaldırdım. bu alışveriş sitesini tamamen hayatımdan çıkardım.
    şuan benim gözümde telefon yerine salatalık gönderen sitelerden farkı yok. yaptıkları şey bire bir aynı. 17 gündür parama ipotek koydular.
    benim gibi kaç mağdur var belli değil. bunlar o paranın faizini yerken biz sinir olduğumuz ile kalıyoruz.