pabloletsgobar2
profili

  • 27 aralık 2020 paribu'nun paramı çalması

    üst edit:
    ------------------------------------------------------------------
    paribu tarafıma mail vasıtasıyla ile ulaştı ve paranın hesabıma 06.12.2020 tarihinde yatırıldığını iletti.

    kendilerine 10 aralık 2020 tarihinde internetimin çok kötü olduğundan ve maile bile anca geri donebildigimden bahsetmeme rağmen 06 aralık 2020 tarihinde yatmış olan para için bu hafta çözüm üreteceğiz denildi.

    ezcümle, parayı 06.12.2020 tarihinde yatırmışlar. bana dönen de olmadı ki artık bu başlığı açtım. bunu yapacağımı söylememe rağmen dönen olmadı. neyse. herkesin sinirleri gergin.

    bu bağlamda, hukuki bir süreç olduğundan, bu ithamlarimin hepsini siliyorum. paribu'da param falan kalmamış oldu yani sayın sözlük.

    modlardan ricam haksız ithamlı başlığı degistirmeleridir.

    mesaj atan, destek veren, yorum yapan, puan kıran herkese çok teşekkürler.
    ekşi'nin uzun zamandır ayrı kaldığı rezalet başlığını sağladığımı hissediyorum. hani hepimiz yemeğe çıkmışız da hesabı ben vermişim gibi (ironi yok). let the linç begin.
    ---------------------------------------------------------------------

    pandemiden dolayı 11 ay maaşsız yaşadım. nihayet 08 ekim 2020 günü uzun bir yolculuk ve covid 19 prosedürlerinden sonra singapur'dan zorluklarla gemime katılabildim.

    gemiye katıldıktan sonra da kötü zaman için sakladığım usdt'leri eth ile takas edip paribu'ya transfer etmek için uniswap merkeziyetsiz borsasını kullandım. amacım tekrar eth tokenları paribu'da satıp banka hesabıma çekmekti.

    uniswap'de satışı gerçekleştirirken alıcı olarak paribu hesabımın ethereum cüzdan adresini gösterdim. fakat hesaba katamadığım şey; uniswap'in bu ara işlemleri yaparken weth token kullanmasıydı. weth token, eth ile aynı fiyata sahip olan erc20 bazlı bir token, adı da wrapped ether'den geliyor.

    erc20 bazlı herhangi bir token'ı eth cüzdan adresinize gönderebilirsiniz. diğer kripto paralar gibi yanlış adrese gitti, yandı durumu olmaz. yeter ki gönderdiğiniz adres oluşturulmuş olsun. ethereum'un güzelliği bu. bu adres sizin şahsi cüzdanınız ise (private key'lere sahipseniz) istediğiniz yere transfer edebilirsiniz. ama eğer borsada ise, bunun için karşı tarafın yardımcı olması lazım. çünkü private key onlarda. teknik anlamda; işlemi onlar imzalayabilir.

    dolayısıyla paribu hesabımın eth adresine eth yerine weth token gitti. yorgunluk, uykusuzluk, dikkatsizlik, ne derseniz diyin, burada hata bende.

    uniswap'de usdt'yi eth token'a çevirip paribu hesabıma gönderdiğim işlem:
    https://etherscan.io/…24bf2d45af3a7c946ef1d76553e26

    paribu eth cüzdan adresim:
    0xad5491111dfb580203ac9aaf1dcbbb7d7d003df9

    yani işaretlenen adres;
    ekran görüntüsü:
    ekşicep görsel

    fakat olaylar bundan sonra gelişiyor.
    paribu destek ekibinden durumu açıklar şekilde yardım istiyorum.
    ekran görüntüsü:
    ekşicep görsel

    destek ekibinden yanıt gelir, 30 gün bekleyin derler. bir de olası iade işlemi için adresimi isterler. allah razı olsun.
    ekran görüntüsü:
    ekşicep görsel

    yorgunluktan almancı gibi konuşmaya başlamışımdır.
    ekran görüntüsü:
    ekşicep görsel

    işlemden 10 gün sonra paribu'nun bu tokenları kendi adresine transfer ettiğini farkediyorum. bu da işlem linki, "from" kısmına dikkat. yukarıda belirttiğim paribu eth cüzdan adresimden çıkıyor tokenlar.

    https://etherscan.io/…61ccad078ad5d5a554cfa76a3fbfa

    tabi yine destek ekibine yazıyorum:
    ekran görüntüsü:
    ekşicep görsel

    aynı cevaplar geliyor. teknik takipteymiş işlem vs. ok
    ekran görüntüsü:
    ekşicep görsel

    3. haftada paribuyu tekrar yokluyorum ama nafile, ipleyip cevap bile vermiyorlar;
    ekran görüntüsü:
    ekşicep görsel

    30. günde tekrar mail atıyorum;
    ekran görüntüsü:
    ekşicep görsel

    bu sefer parayı kendi cüzdanlarına çektiklerini kabul ediyorlar. ama bir sorun var. teknik bir şeyler yapacaklarmış. bak bak bak, biz de zaten bilmiyoruz bu ekosistemi.
    ekran görüntüsü:
    ekşicep görsel

    biz de gemide o esnada kosturuyoruz, yükleme ve tahliye yapıyorum. internet bağlantısı stabil kalamiyor ve 1 ay sonra tekrar mail atıyorum. bu sefer haddim olmayarak(!) bu olayı sosyal medyaya taşıyacağımı da söylüyorum.
    ekran görüntüsü:
    ekşicep görsel

    yanıt geliyor, bu hafta içinde tarafıma dönüş yapılacakmış (yapamadı)
    ekran görüntüsü:
    ekşicep görsel

    keşke diyorum, yanlışlıkla erc20 bazlı olmayan bir token'ı gönderseymişim de yanıp gitseymiş. bu kadar kötü bir süreç yönetimi yaşamazdık

  • hindistan denince akla gelenler

    vay arkadaş millet amma romantik ya.

    pastel renkler mi aklına gelen dersin, film aklına gelen mi dersin, buddha mı diyen dersin her şey var. anadolu köylüsüne hürmet edip elini öpmek gibi..

    hindistan'ın özü pisliktir arkadaşlar.

    gemi personelimiz hintli.
    daha geçen gün umumi tuvaletin fayanslarını tuvalet fırçası ile temizlerken yakaladığım gemicimize hijyen anlatmaya çalıştım. bembeyaz dişlerini gösterir halde gülerek ve boynunu sağ tarafa kırarak "ok sir" dedi.

    o gülüş ne biliyor musunuz. hindistan'ı bok götürüyor, sen hayırdır dayı gülüşü bu.
    2 ay önce de bir personeli dizanteriden acil olarak indirdik gemiden.

    (bkz: dizanteri)
    teknolojik bir fasilitenin orta yerinde dizanteri kapacak kadar tabiri caizse bokuyla oynayan bir toplumdan bahsediyoruz. kendi imkanlarıyla dizanteri olabiliyor.

    evet ya baharatlar. hı hı. tabi.. budizm, tütsü, pi'nin yaşamı, 3 idiots falan, pastel renkler, ganj nehri evet.. böyle devam. allah o gerçeği yaşattırmasın size.

    tanım: (bkz: gaita)