sahtehakikat4
profili

  • türkiye'de sol neden halka ulaşamıyor

    halk mı?

    adam üç kuruşa gece gündüz demeden sitenin güvenliğini alırken, sırf bu yüzden, eski bir bakan ve korumaları tarafından dövüldü diye üzülüyor, eski bakana isyan ediyorsun.
    dayağı yiyen bir-kaç saat sonra kucaklaşıyor..linki

    kadına iki evini sattırıyorlar, son kalan 10 bin lirayı da postaneden gönderecekken polis devreye giriyor. kadın sahte polislere gerçek polislerin konuşmasını gizlice dinletiyor, kendini kurtarmak isteyen polislere direniyor. ibretlik

    bir evlendirme çetesi, aynı kadını gösterip 25 yaşından 70 yaşında bir çok insanı "evlendirme" gerekçesiyle dolandırdı. adamın biri hala inanmayıp, davacı olmuyor. "onun bana çok hakkı geçti" diyor
    milli gelin

    halka inmek mi? sol halka inmek istemiyor. bu hale getirdiğiniz halkı kendi seviyesine çıkartmak istiyor. siz mi? siz ise halkı bu seviyede bırakalım ki, bu gün ak dediğimize yarın kara dersek uyanmasınlar deyip, ellerinizi ovuşturuyorsunuz.

    not: şimdi aklıma geldi: "bir insanı kandırmak, kandırıldığına inandırmaktan daha kolaydır."

  • nusaybin'in dümdüz edilmesi

    önce taşları bağla, itleri sal....askerin, polisin operasyon ve müdahale taleplerini yıllarca geri çevir. adamlar oralara yıllarca yığınak yapsın, örgütlensin...sonra bu politikandan çark et...yüzlerce şehit'e üzüldüğünü söyleyenler; bu müthiş yığınaktan sonra, güvenlik güçlerine aniden "saldırın artık, vaz geçtim" diyen zihniyet nasıl gözardı ediyorlar anlamıyorum.

    orada şehit olanlardan birinin oğlu olduğunuzu düşünün. "barış süreci" denilen dönemde, babanız her eve geldiğinde; "adamlar azdı, şehitlik bile kurdular, elimizi süremiyoruz. gözümüzün içine baka baka elde silah dolaşıyorlar" veya " adamlar azıttı, kimlik kontrolü bile yapmaya başladılar" diye yakındığını...sonra bir gün seçim barajı meselesi gündeme gelince, kendi kafasına göre "barış süreci"ni başlatanın, aniden savaşmaya karar verdiğini ve bu büyük yığınak, alt yapı hazırlıkları vs ile zor çatışmalara sokulan babanın şehit olduğunu düşün..ne hissederdin?

  • başbakan'a satranç tahtası fırlatan çocuk

    ekonomik kriz varken yani sorun "para" iken millet başbakan'a yazar-kasa fırlatıyordu.

    çocuk ortama bakmış, durum vaziyet şöyle:
    "düşünsene komutanlar hapse giriyor seviniyorsun, aynı komutanlar beraat ediyor yine seviniyorsun.

    teröristle görüşmeler yapılıyor, halaylarla sınırda karşılanıyor seviniyorsun, aynı teröristlere operasyon yapılıyor, yine seviniyorsun.

    esat'la aile fotoğrafları çekiliyor, kucaklaşıp sarılınıyor sevinç içindesin, esat eset oluyor, terörist ilan ediliyor yine sende bir sevinç.

    cemaatin olimpiyatlarında sevinçten gözyaşlarını tutamıyorsun, aynı cemaate paralel deniyor, terörist muamelesi yapılıyor yine seviniyorsun." (sanal ortamda dolaşan bir metinmiş, ordan aldım. güzel özetliyor. adana haber ajansı yazarı barış avcı imiş yazan.)

    sorun zeka'da demiş, dönem koşullarına uygun olarak satranç fırlatmış.

  • yargıtay'ın hdp hakkında inceleme başlatması

    parti kaptmalara en çok karşı olan partinin iktidarında olan olay...demek ki parti kapatmaya karşı değilmişler.
    karşı oldukları şey, başka partinin beklenenden fazla oy alıp tek başına iktidar olma hayallerini yıkması imiş.

    bir ülkenin geleceği, kaderi tek bir insanın iki dudağı arasından çıkacak sözlere nasıl mahkum edilir?