hybird2
profili

  • fahiş fiyata araç almıyoruz

    bundan 4 sene önce telefonum hakka yürümek üzereydi, iphone fiyatlarını fazla buldum ve almadım. aradan 1 sene geçti, fiyatlar iyice tırmanınca mecburen aldım. 1 sene öncesine göre fahiş, bugüne göre yaklaşık 3-4 bin tl daha ucuza alabildim.

    geçen sene pandemi patlayıp evden çalışmaya başlayınca bilgisayarımı yenilemek istedim. bir arkadaşım gitti sistem kurdu, 9bin tl verdi dalga geçtim. kasıma doğru fiyatlar artmaya başlayınca denk sistemi 13bin tl'ye kurdum. mart-kasım arası 4bin tl fark, bugün aynı sistem 19bin tl.

    geçen sene sevgilimle tüm birikmişimizi ortaya koyup araba alalım dedik. sikko c3'e 100bin vermek saçma geldi almadık. şu an minimum 180bin bu araba. ve evet alacağız. çünkü biliyorum ki 6 ay sonra 180bin'e almadığımıza da üzüleceğiz.

    ülke nüfusu 90 milyon. sen ben aramızda örgütlenip araba almayız, kayseri'de tüccar adam gidip alır. sosyokültürel açıdan arasında uçurum olan kitlelere bölünmüş bir ülkede toplumsal boykot mümkün değil. burası türkiye, fiyatlar çıkar ama asla inmez. bir şey almak istediğinizde en doğru an almak istediğiniz andır. iktidar da değişse nesiller de değişse bu fiyatlar inmeyecek, benim umudum yoktur.

    tanım: iyi niyetli bir boykot denemesi.

    edit: kararlılık düzeltmeleri ve birtakım geliştirmeler

  • radamel falcao garcia

    keşke galatasaray almadan önce bi (bkz: kocaeli ekspertiz tarcanlar tuning)'e gösterseydi dedirten top tepici. şu sıralar top tepemeyici.