ysf062
profili

  • türkiye'de kaçak elektrik kullanım haritası

    #113220261
    her türlü yatırımı engelle, ağaların elinde oyuncak ol, kaçıp gittiğin aşiretini batıda yüceltmeye çalış, kolay yoldan para nasıl kazanılır hesabını yapıp aklını hep hinliğe çalıştır ve tabii ki ülkenin öğretmenini, polisini , askerini, yatırımcısını vb. şehit et, sonra biz fakiriz haritası yayınlayıp kaçak elektrik kullanırızı masum göster. üstüne üstlük her durumda kötü olan yine devlet.

  • ilk kez mahkemeye çıkacaklara tavsiyeler

    vatan bilgisayarı tüketici mahkemesine vermiştim. her şey çok netti. hakim soracak ve ben herşeyi anlatacaktım. heyecan ve benzeri durumlardan dolayı söyleyeceğim şeyleri unutmamak için akşamdan çalışma yaptım, kağıda yazdım, filmlerdeki sahneler aklıma gelmişti çünkü, hata yapmamalıydım, bana gelen kağıtta 3 avukat ismi vardı. profesyonellere karşı tek başıma kalacaktım...

    hakime: üç avukatın adını okudu. duruşmadaki avukat bunlardan biri değildi. peki siz kimsiniz, yetki belgeniz var mı diye sordu.
    4.avukat: yok, dedi.
    hakime ilk önce 4. avukata sordu: uzlaşmak istiyor musunuz?
    4.avukat: yok, dedi.
    hakim bana sordu: uzlaşmak istiyor musunuz?
    nihayet konuşma sırası bana gelmişti... heyecanlıydım, ama haklı olmanın gururuyla her şeyi anlatacaktım.
    ben: hakime hanım ben....
    hakime hanım: uzatmayın, soruya cevap verin, gibi bir şeyler söyledi tam hatırlamıyorum. ben böyle planlamamıştım. kendimi saftirik hissettiğimi, ne bekliyordunki! gibisinden bir şeyler düşündüğümü hatırlıyorum...
    ben: ben de uzlaşmak istemiyorum, dedim.
    hakime hanım: avukatın bir sonraki duruşmaya yetki belgesini getirmesine ve bir sonraki duruşmanın mahkemedeki yoğunluk sebebiyle 2 ay sonra olan bir güne ertelenmesine karar verildi, dedi.

    aşağı yukarı mahkemede olanlar bunlar. çok beklentiye girmeyin. bir buçuk yıl sürdü. toplamda 5 duruşma. çok çalışmıştım oysa ilk duruşmada işi bitirecektim.

    ekleme: mahkeme sonucunu ve yaşadığım süreci soran yazarlar için bir şeyler daha yazayım.
    mavi ekran hatası sebebiyle vermiştim diz üstü bilgisayarımı, 30 iş günü geçmesine rağmen yapılmamıştı, hatta yapılmamış şekilde bana geri vermeye çalıştılar. mahkemeye vereceğim dedim, verin dediler.

    tarihlerden tam emin değilim bakmam lazım, mart 2014'te ilk duruşma oldu, 2015 haziran ayında bitti...

    1680 tl bilgisayar + 300 tl dördüncü duruşmada yatırdığım bilirkişi parasının davacıya verilmesi kararı çıktı. ilk yatırdığım 110 tl için bir açıklama yapılarak tarafıma verilmedi.

    kazanmıştım. ne yapacağım diye mahkeme kalemine sorduğumda 15 gün sonra direkt firmadan veya icra yoluyla alabilirsiniz dedi... 1680 tl nin aradan geçen zamana göre faizi ile 3000 tl olmasını falan bekliyordum. internetten böyle hesaplamalar yapan sitelerde sadece 60 70 tl lik bir yasal faiz hesapladım. bir kez daha hayal kırıklığına uğramıştım! içine ederim böyle işin diyerek avcılar vatan bilgisayara mahkeme kağıdını gösterdim, onların da sistemine karar gelmiş. 1680 tl + 300 tl' mi aldım. icraya vermeyle uğraşmadım. belki yüz iki yüz tl fazla alırdım. the end